Tümer Metin Kimdir

Eski Türk Milli Takım futbolcusu Tümer Metin, 14 Ekim 1974 tarihinde Zonguldak’ta dünyaya geldi.
Tümer Metin Kimdir

Tümer Metin Biyografisi

Tümer Metin’in Futbolculuk Kariyeri

Tümer Metin, futbol kariyerine ilk olarak Doğduğu kentin takımı olan Zonguldakspor’da başladı ve 1994 yılında as takıma çıkartılarak ilk profesyonel karşılaşmasına çıktı. 3 seneye yakın Zonguldakspor’da oynadı ve sonrasında Karadeniz ekiplerinden Samsunspor ile anlaştı. 4 sezon formasını giydiği takımı ile toplamda 94 maça çıkıp 13 kez gol attı.

Ardından gelen yıllarda ise iki büyük takım olan, Beşiktaş ve Fenerbahçe’de forma şansı elde etti. Özellikle Beşiktaş’ta oynadığı dönemde ortaya koyduğu performans ile ismini herkese duyurmayı başardı. Beşiktaş ile çıktığı 132 karşılaşma da 32 gol atarken, Fenerbahçe ile ise 44 maça çıkıp 10 kez fileleri havalandırdı.

tümer metin futbolcu

Fenerbahçe’de oynadığı dönem içerisinde Yunan ekiplerinden Larissa’ya kiralık olarak gönderildi. Sezon sonunda performans olarak beğenildi ve Larissa tarafından bonservisi ile beraber transfer edildi. 2 sezon Larissa’da oynadı. 2011 yılında ise ligin bir başka ekibi Kerkyra takımına transfer oldu.

Kerkyra ile Yunanistan macerasını ve aktif futbol hayatını sonlandırarak 10 Aralık 2011'de futbolu bıraktı.

Türkiye Milli Takım forması altında 34 kez forma giyen Tümer Metin, 7 kez de gol atma başarısı gösterdi.

 

Tümer Metin’in Başarıları

  • Süper Lig Şampiyonluğu

  • 2002-2003 Beşiktaş
  • 2006-2007 Fenerbahçe
  • Türkiye Kupası

  • 2005-2006 Beşiktaş
  • Türkiye Süper Kupası

  • 2007 Fenerbahçe

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.