Çoğu Kişinin Karşılaştığı Saç Problemleri ve Çözüm Önerileri

Saç dökülmesi, kırılan saç uçları ve yavaş uzama gibi sorunların çözümlerini tek bir yazıda topladık. İşte karşılaşılan saç problemleri ve çözüm önerileri.
Çoğu Kişinin Karşılaştığı Saç Problemleri ve Çözüm Önerileri

Her insan hayatının bir döneminde bazı saç problemleriyle uğraşmak zorunda kalır. Yoğun çalışma temposu, çevresel faktörler, yetersiz beslenme veya hormonal nedenler gibi birçok faktör saç sorunlarına sebebiyet verebilir. Bu içeriğimizde siz değerli okuyucularımız için hepimizin sıklıkla yaşadığı saç sorunlarına ve çözüm önerilerine yer verdik.

İşte tüm saç sorunlarına karşı en etkili bakım önerileri;

Saç Dökülmesi İçin Çözüm Önerileri

Saç dökülmesi, her insanın bir dönem baş etmeye çalıştığı bir saç problemidir. Stres, uyku ve beslenme düzensizliği, yanlış diyetler gibi sebeplerle saç dökülmesi yaşayan kimseler genellikle iyi bir beslenme ve doğal bakım rutini ile bu işin üstesinden gelebilir. İşte saç dökülmesi için önerebileceğimiz çözümler.

1. Protein Takviyesi Alın

Saç Dökülmesi İçin Çözüm Önerileri

Sağlıklı saçlara sahip olmak için yeterli proteini vücudunuza sağlamanız gerekmektedir. Saçın yapısının yaklaşık %80’ini keratin adlı protein oluşturur. Proteinlerin eksik alımında, keratin yapımında gerekli aminoasitler alınamaz. Saçlar matlaşır, kolayca ele gelir, saç dökülmesi gerçekleşir. Dökülmenin önüne geçirebilecek protein içeren besinler şöyle sıralanabilir: Badem, yoğurt, süt, brokoli, kemik suyu, yumurta, somon, tavuk eti.

2. Akdeniz Tipi Beslenin

Saç Dökülmesi İçin Çözüm Önerileri

Bu beslenme rutini, sağlıklı yaşamın da anahtarı olarak tanımlanabilir. Sağlıklı beslenmek için sadece organik beslenmeye takılmamak ve her şeyi mevsiminde tüketmek yeterlidir. Her sorunun üstesinden geldiği gibi bu beslenme şekli saç dökülmelerinizi de kontrol altına alacaktır. Akdeniz tipi beslenme esasında sebze, meyve, balık, kuruyemişler ve zeytinyağını kapsıyor diyebiliriz. Bu tarz beslenmeyi rutininiz haline getirdiğinizde saç dökülmesi bir problem olmaktan çıkacak.

3. Multivitamin Takviyesi Yapın

Saç Dökülmesi İçin Çözüm Önerileri

Vitamin eksikliği çoğunlukla ilk olarak insan vücudunda saç dökülmesi şeklinde kendini gösterir. Bilim insanlarının ve dermatologların da saç dökülmesi için ilk saptamaları vitamin eksikliğidir. Bu yüzden bu sorunla devamlı olarak mücadele eden kimselerin multivitamin tüketmesi ciddi şekilde işe yarayacaktır. A,B,C,D, demir, selenyum ve çinko vitaminlerinin sağlıklı saç hücreleri için önemli olduğu belirlenmiş bir gerçektir.

4. Biotin İçeren Besinler Tüketin

Saç Dökülmesi İçin Çözüm Önerileri

Biotin, saç beyazlaması ve saç dökülmelerine karşı savaşan keratinin üretiminde önemli bir rol oynamaktadır. Ayrıca biotin, (H vitamini veya B7) insan vücudundaki yağ asidinin sentezinde rol alır. Bu işlem saç yaşamı döngüsü için çok önemlidir ve eksikliğinde dökülmeler artar. Saç dökülmesinin önüne geçebilecek biotin kaynağı olan besinler arasında çiğ yumurta sarısı, karaciğer, tam tahıllar, karnabahar, avokado, soya fasulyesi ve diğer baklagiller, dut, mantar, fıstık ve süt bulunmaktadır.

5. Saçlarınızı Karanfilli Su ile Yıkayın

Saç Dökülmesi İçin Çözüm Önerileri

Saç dökülmesine iyi gelen bitkisel yöntemlerin en bilinenlerinden karanfil mücadelenizde size istediğiniz yararı sağlayacaktır. Yapmanız gereken; yaklaşık 15 adet karanfili bir bardak su içinde kaynatmak ve kaynayan suyu ılımaya bırakmak. Hazırladığınız karanfilli suyu saç diplerinize masaj yaparak uygulayın ve yarım saat saçınızda bekletin. Karanfil sayesinde saç diplerinizde oluşmuş yaralar iyileşecek ve yıpranan saç derinizde saçlarınız tutunmaya başlayacaktır.

6. Badem Yağı Maskesi Kullanın

Saç Dökülmesi İçin Çözüm Önerileri

Saçlarınızın kaybettiği gücü kazanmasında ve saçlarınıza hacim vermekte önemli rol oynayan badem yağı, düzenli kullanımda saç dökülmenizi kontrol altına almaya yarayacaktır. Haftada 1 kez badem yağı ile maske uygularsanız kısa bir süre sonra mucizevi etkiyi siz de fark edeceksiniz.

İlginizi Çekebilir
Badem Yağının Saça Faydaları

7. Soğan Küründen Faydalanın

Saç Dökülmesi İçin Çözüm Önerileri

Hepimizin evinde bulunan ve faydaları saymakla bitmeyen soğan, saç dökülmesi probleminin çözümünde de karşımıza çıkıyor. Soğan, içerisinde bulunan yoğun kükürt ile saç derisini besler ve saç uzamasında destekleyici bir rol oynar. Saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıyaysanız soğanı rendeleyerek zeytinyağı ile karıştırın. Bu kürü saç derinize masaj yaparak uygulayın ve yarım saat bekleyin. Sonrasında şampuanla soğanı saçınızdan arındırın. Bu işlemi ayda bir uyguladığınız taktirde saç dökülmenizin azaldığını gözlemleyeceksiniz.

8. Zeytinyağı Kullanın

Saç Dökülmesi İçin Çözüm Önerileri

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi saç dökülmesinin en önemli sebeplerinden birisi saç derisindeki kuruluktur. Hem yıpranan hem de kuruyan saçlar zamanla kopmaya ve dökülmeye başlar. Zeytinyağı, saçınızdaki kuruluğu en iyi engelleyen bitkisel çözümlerden birisidir ve saçlara zeytinyağı ile bakım yapmak genetik saç dökülmesinin de yavaşlamasına sebep olur.

Saçlarınızın gürlük oranına göre bir veya iki yemek kaşığı zeytinyağını doğrudan saçınıza uygulayın ve yıkamadan önce yarım saat kadar saçınıza bekletin. Yumuşacık olan saçlarınızın giderek güçlendiğini fark edeceksiniz.

Saç dökülmesi için yukarıdaki yöntemleri kullanırsanız büyük oranda bu sorundan kurtulursunuz. Dilerseniz aşağıdaki içeriğimize göz atarak saç dökülmesini durdurabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç Dökülmesine İyi Gelen Bitkisel Çözümler

Kırık Saç Uçları İçin Çözüm Önerileri

Yıpranmış ve kırık saç uçları her kadının bir dönem başa çıkmaya çalıştığı saç sorunlarından birisi olmuştur. Kırık saç uçlarının sebepleri; sık boyama, perma, düzleştirici ve maşalar, sert tokalar ve nemsizlik gibi birçok faktöre dayandırılabilir. Fakat yıpranan ve kırık saç uçlarını tamir etmek o kadar da zor değildir. Aşağıda önereceğimiz saç bakım ritüelleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar uygulandığında bu problem sizin hayatınızdan çıkacak.

1. Isının Zararlı Etkisinden Korunun

Kırık Saç Uçları İçin Çözüm Önerileri

Saç uçlarının yıpranmasına sebep olacak faktörlerden en önemlisi saçlarınızı aşırı ısıya maruz bırakmanızdır. Fön makinesi, maşa ve düzleştirici gibi ısı uygulayan cihazlar saçlarınızı yıpratır ve uçlarının kırılmasına sebep olur. Bu tarz ısıtıcıları hayatınızdan çıkaramıyorsanız eğer kullanmadan önce saçınıza doğal içerikli yağlardan uygulayın. Pürüzsüz, bakımlı ve parlak saçlar için ısının saçınız üzerindeki etkisinden kaçınabildiğiniz kadar kaçının.

2. Saçlarınızı Kuruturken Havlu Kullanmayın

Kırık Saç Uçları İçin Çözüm Önerileri

Duş esnasında kullandığınız ürünler veya öncesinde yaptığınız nemlendirici bakımın etkisini görmek istiyorsanız, saçlarınızı havlu ile kurulamamanızı öneririz. Çünkü havlu, saçınızdaki bütün nemi emerek kurumasına ve sonrasında yıpranmasına sebep olacaktır. Bunun yerine pamuklu bir tişört tercih ederek nemi alındıktan sonra kendiliğinden kurumaya bırakmanızı tavsiye ederiz.

3. Saç Uçlarını Besleyin

Kırık Saç Uçları İçin Çözüm Önerileri

Saç uçları saçınızın kurumaya ve yıpranmaya meyilli bölgesidir. Bu yüzden saçlarınızın sağlıklı bir şekilde uzaması için saç uçlarını beslemenin önemi büyüktür. Her duşta mutlaka saç kremi kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Yumuşacık olan saçlarınız böylece tararken de size kolaylık sağlayacak, kopma ve dökülmelerin de önüne geçecektir.

4. Sert Tarak ve Fırçalardan Kaçının

Kırık Saç Uçları İçin Çözüm Önerileri

Duştan sonra saçları açmanın ne kadar zor olduğunu gayet iyi biliyoruz. Fakat saçlarınıza değer veriyorsanız tarama işlemine biraz zaman harcamanızı öneririz. Özellikle sentetik olmayan, doğal yumuşak kıllara sahip fırçalar kullanarak saçlarınıza bir iyilik yapabilirsiniz. Tarama işleminde daima; uç kısımlardan başlayarak kademe kademe yukarından aşağı doğru ilerlemelisiniz. Bu saç uçlarınızda oluşacak kırılmaların önüne geçecektir.

5. Her 3 Ayda Bir Saçlarınızı Uçlarından Kestirin

Kırık Saç Uçları İçin Çözüm Önerileri

Biz kadınlar için çoğu zaman uzun saç cezbedicidir. Özellikle uzatmak isteyenler için kötü bir haber gibi görünse de, arada bir saçlarınızın uçlarından aldırmak sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olacaktır. 3 ayda bir birkaç santim kestirerek saçlarınızın güçlü bir şekilde uzamasına ve kırıklarından arınmasına izin verin.

6. Doğal İçerikli Şampuanlar Tercih Edin

Kırık Saç Uçları İçin Çözüm Önerileri

Saç yıpranmalarında en önleyici adımlardan birisi de doğru şampuanı kullanmaktır. Unutmayın ki başkasının saçına iyi gelen bir şampuan size iyi gelmeyebilir. Şampuan seçiminde önemli olan ürünün doğal ve sülfat içermemesidir. Sülfat içeren şampuanlar zamanla saçı kurutur ve saç uçlarına zarar verir. Ayrıca değinmemiz gereken önemli noktalardan birisi de şampuanı sadece saç diplerinize uygulamanız gerektiğidir. Köpük, zaten saç uçlarınızı temizlemeye yetecektir.

İlginizi Çekebilir
Bitki Özlü En İyi Doğal Şampuan Önerileri

7. Düzenli Su Tüketin

Kırık Saç Uçları İçin Çözüm Önerileri

Tüm vücudumuzun işleyişinde önemli rol oynayan su, tabi ki saç ucu kırıklarımıza da iyi gelecektir. Vücudun yeteri kadar su almaması saç uçlarında kuruluğa ve dolayısıyla kırıklara sebep olur. Her gün en az 8 bardak su tüketmek hem saçlarınıza hem de genel sağlığınıza olumlu yansıyacaktır.

8. Ballı Saç Maskesini Kullanın

Kırık Saç Uçları İçin Çözüm Önerileri

Bildiğiniz üzere bal, saçtaki nemi korumaya ve kırıkların üstesinden gelmeye yardımcı olan bileşenleri içerir. Ballı saç maskesini aceleniz olmayan günlerde ayda bir iki kez uygulamanız yeterli olacaktır.

2-4 çay kaşığı balı 3 çay kaşığı sütün içerisine ekleyip 1 çay kaşığı Hindistan cevizi sütüyle kasede karıştırın. Elde ettiğiniz kürü kuru saçlarınıza uygulayın ve en az iki saat saçınızda bekletin. Maskeyi saçınızda bekletirken saçlarınızı örtmenizi tavsiye ederiz. 2 saat sonra duşa girerek şampuanla saçınızı arındırın.

9. Mayonez Maskesinden Faydalanın

Kırık Saç Uçları İçin Çözüm Önerileri

Mayonez, protein bakımından oldukça zengindir ve saçı nemlendirerek yumuşamasına yardımcı olur. Yumuşak saçlar da kırılmaları ve yıpranmaları zamanla minimuma indirecektir. Mayonez maskesinde 1 çay kaşığı aloe vera jeli ve 3-4 çay kaşığı mayoneze ihtiyacınız vardır. Bu karışımı saçlarınızın uçlarından köklere doğru yedirmelisiniz. Zamanınız varsa birkaç saat saçınızda bekletmenizi ve sonrasında şampuanla durulamanızı öneririz.

10. Muz Saç Maskesini Kullanın

Kırık Saç Uçları İçin Çözüm Önerileri

Saçı yumuşatan vitaminler içeren muz, saçın esnekliğini artırır ve kırılmaların önüne geçer. Muz maskesini hazırlamak için bir kase ezilmiş muza ve 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağına ihtiyacınız var. Bu karışımı saçınızın tümüne uygulayın ve 1-2 saat kadar saçınızda bekletin. Saç kırıklarının tamir olması için haftada bir kez uygulamanız sonuç almanızı kolaylaştıracaktır.

İlginizi Çekebilir
Saç Kırıklarına Kesin Çözümler

Yanmış Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Çoğu kadın maalesef bakımlı görünmek için sık sık saçlarına ısıl işlemler uyguluyor ve yanmasına sebep oluyor. Yanmış ve yıpranmış saçların bakımı için piyasada binlerce ürün satılıyor fakat onlar da zararlı kimyasallar içeriyor. Aşağıdaki kısımda bitkisel ve tamamıyla doğal bir şekilde saçlarınızdaki yanıklardan kurtulabileceğiniz tavsiyeleri sıraladık. İşte yanmış saçlar için çözüm önerileri.

1. Saçlarınıza Nem Desteği Sağlayın

Yanmış Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Genellikle saçların yanmasının en önemli sebebi, saçların tüm nemini kaybedip kurumaya başlamasıdır. Bunun çözümü ise öncelikli olarak duşta şampuanlama işleminin ardından saç bakım kremi kullanmayı adet haline getirmek olmalıdır. Bu alışkanlığı kazandıktan sonra saçlarınızın kısa süre içerisinde eski sağlığına kavuştuğunu göreceksiniz.

2. Saçlarınıza Isı Uygulamayı Azaltın veya Bırakın

Yanmış Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Hali hazırda saçlarınızda boyama veya ısıdan dolayı yanıklar varsa, daha fazla ısı uygulamayı bırakmanız gerekmektedir. Yoksa saçlarınızı tamamen kaybedebilirsiniz.

3. Bakım Ritüelinizi Değiştirin

Yanmış Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Saçlarınız normalken yaptığınız bakım ne yazık ki yanmış saçlarınız için yeterli olmayacaktır. Yanan ve kopmak üzere olan saçlar özel ilgiye muhtaçtır. Öncelikli olarak elinizde bulunan ürünleri aşırı yıpranmış saçlara uygun ürünlerle değiştirmenizi öneririz. Bu yolu çoğu zaman tercih etmesek de saçlarınızın uçlarından birkaç santim kestirmek yanık saçlarınıza en iyi gelecek hamledir. Aksi taktirde saçlar kopmaya devam edecek ve uzama ihtimali ortadan kalkacaktır.

4. Protein Bazlı Keratin Uygulayın

Yanmış Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Yanık saçlarla mücadele ettiğiniz dönemde kullandığınız ürünlerin içeriği çok önemlidir. Biz bu noktada, saçınızın kütikülündeki çatlakları doldurmaya yardımcı olacak protein bazlı keratin şampuanları ve saç kremlerini öneriyoruz.

İlginizi Çekebilir
Keratin Şampuan Önerileri

5. Saçlarınızı Tamamen Kurutmadan Isı Uygulamayın

Yanmış Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Saçlarınıza ısı uygulayarak şekillendiren ve bundan asla vazgeçemeyen biriyseniz minimum zarar için dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Bunlardan en önemlisi kurutma cihazı, maşa veya düzleştirici uygulamadan önce saçınızın tamamen kuru olmasına dikkat edin. Saçlarınız ıslak ise cihazdaki ısı saçınızı kaynatarak saçlarınızı yakacaktır. İşlem sonrasında ise yağ ve kremlerle bakım yapmayı unutmayın.

6. Jojoba Yağı Maskesini Kullanın

Yanmış Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Yanık saçlara iyi geldiği bilinen jojoba yağı, kuru ve ince telli saçlar için birebirdir. 4 yemek kaşığı jojoba yağını 1 çay kaşığı biberiyeyle karıştırarak elde ettiğiniz kürü nemli saçlarınıza uygulayın. Diplerden uçlara doğru uyguladıktan sonra saçınızda yarım saat kadar bekletin. Hazırladığınız karışımı kuru bir ortamda bekleterek 2 ay boyunca kullanabilirsiniz. Uzun vadede saçlarınızdaki yanıklardan kurtulmanın yanı sıra saçınıza nemi sağlayan bir bakım da yapmış olacaksınız.

İlginizi Çekebilir
Jojoba Yağının Saça Faydaları

7. Yumurta Maskesinden Faydalanın

Yanmış Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Yumurta bilindiği üzere kuru ve yıpranmış saçların mucizevi çözümüdür. Doğal saç bakımında sıkça karşımıza çıkan yumurta maskesi için gerekenler; 1 yumurta ve 5 kaşık Hindistan cevizi yağıdır. Karışımı dipten uca uyguladıktan sonra yarım saat kadar beklemeniz yeterli olacaktır. Diğer maskelerden farklı olarak yumurta maskesini her gün uygulamanızda bir sakınca yoktur.

8. Aleo Vera Maskesini Kullanın

Yanmış Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Aleo veranın içerisinde bulunan gliserin sayesinde saçlar beslenir ve sağlıklı uzama sağlanır. Bu karışım için ihtiyacınız olanlar; 2 çay kaşığı aleo vera jeli, 2 çay kaşığı bitkisel gliserin ve 4 yemek kaşığı avokado yağıdır. Masaj yaparak uygulamanız gereken bu karışımı saçınızda yarım saat bekletmeniz tavsiye edilir. Bu mucizevi maskeyi saçlarınızdaki yanıklar iyileşene kadar uygulamalısınız.

İlginizi Çekebilir
Yanmış Saçlara Bitkisel Bakım Önerileri

Uzamayan Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Saçlarımızın sağlıklı bir şekilde uzamasını istiyorsak bunu kırılmalarını önleyerek sağlayabiliriz. Fakat maalesef ki uçları kırık olmayan saçlara sahip olmak için iyi bir bakım rutininine sahip olmalıyız. Tüm saç sorunlarına çözüm önerileri sıraladığımız içeriğimizin bu bölümünde ise size hızlı ve sağlıklı uzayan saçların tüyolarını vereceğiz.

1. Dengeli Beslenin

Uzamayan Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Her saç sorununun temel tüyolarından olan sağlıklı ve dengeli beslenme, tabi ki saç uzatma konusunda da karşımıza çıkıyor. Saçın uzamasında en önemli destek vücudun içinden gelir. Bu yüzden proteinler ve vitaminler açısından zengin gıdaları tüketmek başlıca tüyomuz olacaktır. Unutmayın ki vücudumuz bir bütündür ve yaptığımız her yatırım her hücremize pozitif anlamda geri döner. Saç uzatmayı kafanıza koyduysanız öncelikle düzenli ve dengeli beslenmeyi alışkanlık haline getirip, vücudunuzun ihtiyacı olan besinleri karşılamanızı tavsiye ediyoruz.

2. Saçlarınıza Isı Uygulamaya Ara Verin

Uzamayan Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Yukarıdaki her saç sorununda değindiğimiz gibi saç şekillendiriciler yaydıkları ısı sayesinde saçlarınızın kurumasına, incelmesine ve sonuç olarak kaybına sebep olur. Hem saçlarınızı uzatmak isterken hem de kaybetmek için çaba harcamak tahmin edersiniz ki yanlış bir hamle olacaktır. Sağlıklı bir uzama için yıpranmamış ve güçlü saç uçlarına ihtiyacınız var. Bu yüzden saçlarınızı uzatmak istediğiniz dönemde ısı uygulamaya ara vermenizi öneririz.

3. Ara Sıra Şampuan Değiştirin

Uzamayan Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Saçlarınızı uzatmak istiyorsanız, bir an önce saçlarınızı güçlendirecek içeriğe sahip iyi bir şampuan keşfetmelisiniz. Yoğun besleyici özellikteki şampuanlar deneyerek bu süreçte size en iyi gelen şampuanı bulmak sizi bir adım öteye taşıyacaktır. Fark ettiniz mi bilmiyoruz ama, uzun süre kullandığınız şampuanı değiştirdiğinizde saçlarınızda bambaşka bir hava oluşuyor. Saçınızın alışık olduğu şampuanı ara sıra değiştirerek saç tellerinizi şaşırtabilirsiniz.

4. Bitkisel Yağlarla Bakım Yapın

Uzamayan Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Saç uzatma dönemlerinde tahmin edersiniz ki saçlarınızın her zamankinden daha yoğun beslenmesi gerekmektedir. Hem zarar görmemesi hem de yoğun besleyicilik için bitkisel yağlardan faydalanabilirsiniz. Duşa girmeden 1 saat önce kuru saçlarınıza masaj eşliğinde yağ uygulayıp sonrasında şampuanla durulamanız yeterli olacaktır. Sadece uzatırken değil sonrasında da yağ terapisi uygulamak, saçlarınızdaki matlık, sertlik ve kırıklığın önüne geçecektir.

İlginizi Çekebilir
En Etkili Bitkisel Yağlar

5. Soğuk Duş Alın

Uzamayan Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Banyonun sonuna doğru suyu soğutarak saçlarınızı durulamak kan dolaşımını artırır. Sadece saç diplerinize soğuk su uygulayarak saçlarınızın hızlı uzamasına yardımcı olabilirsiniz.

6. Kırıklarınızı Düzenli Olarak Kestirin

Uzamayan Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Tezat bir hareket gibi gelse de saçlarımızın sağlıklı bir şekilde uzamasını istiyorsak maalesef 3-4 ayda 1 saçlarımızı uçlarından birkaç santim kestirmeliyiz. Unutmayın, uçları yıpranmış ve kırık dolu saçlar sağlıklı bir şekilde uzayamaz. Kırıklardan kurtularak ilerlediğimiz saç uzatma süreci, sonrasında daha güçlü ve sağlıklı saçlar için şarttır.

7. Sık Sık Yastık Kılıfını Değiştirin

Uzamayan Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Genellikle cilt bakımı rutininde önerilse de yastık kılıfı değiştirmenin saçlarınızdaki etkisini fark edeceksiniz. Temiz bir yastık kılıfı aynı zamanda temiz saçlar ve temiz bir cilt demektir. Ayrıca saçlarınızın uyandığınızda kötü görünmesinin sebeplerinden birisi de yastık kılıfınız olabilir. Saten yastık kılıfları saçlarınızın zarar görmesini engelleyecek bir tercih olacaktır.

8. Saçlarınızı Nemli veya Islakken Tarayın

Uzamayan Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Saç tarama işlemi sadece saç uzatmada değil genel anlamda ciddiye alınarak yapılması gereken bir işlemdir. Saçlarınızı kuruyken zorlayarak taramanız sağlıklı saçlarınızın da koparak dökülmesine sebep olabilir. Bu yüzden duştan çıktıktan sonra kremlenmiş nemli saçlarınızı nazikçe taramanızı öneririz. Saç tarama işlemine mutlaka uçlardan başlamayı unutmayın.

9. Pirinç Suyu Maskesini Kullanın

Uzamayan Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Pirinç suyu maskesi için ihtiyacınız olan şeyler sadece 1 bardak pirinç ve 3 bardak sudur. Evinizde bulunan pirinci iyice temizledikten sonra derin bir kasede 3 bardak su ile karıştırın. Yaklaşık 15 dakika kaynattığınız pirinci süzerek bir kaba koyun. 2 gün kadar oda sıcaklığında beklettiğiniz pirinci 2 günün sonunda tekrar kaynatın ve soğumaya bırakın. Hazırladığınız kürü saç diplerinize masaj eşliğinde uygulayın ve saçınızda yarım saat kadar bekletin. Bu maskeyi haftada 2 kez uyguladığınızda sonuçtan memnun kalacaksınız.

10. Havuç Maskesinden Faydalanın

Uzamayan Saçlar İçin Çözüm Önerileri

İçeriğinde bolca A vitamini bulunduran havuç, cilde iyi geldiği gibi saç uzamasında da oldukça faydalı bir besindir. Havuç maskesi için ihtiyacınız olan malzemeler; 2 adet havuç, 3 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı badem yağı ve son olarak 1 adet yumurtadır.

Suyu kaynattıktan sonra havuçları rendeleyip suya ekleyin. 20 dakika kaynattığınız kürü demlemeye bırakın. Demlendikten sonra havucunuzu süzün ve çırptığınız yumurtayı ekleyin. Badem yağını da eklediğinizde maskeniz hazır! Haftada 1 kez olmak üzere 6 hafta boyunca bu maskeyi uyguladığınızda sonuç sizleri de şaşırtacak!

11. Yoğurt Maskesini Kullanın

Uzamayan Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Yoğurt maskesi için ihtiyacınız olan malzemeler; 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 adet yumurtadır. İyice çırptığınız yumurtaya yoğurdu ekleyerek macun haline getirin. Hazırladığınız bu karışımı köklerden uçlara doğru uygulayın. 20 - 30 dakika kadar saçınızda beklettiğiniz maskeyi sonrasında şampuan ile saçınızdan arındırabilirsiniz. Bu işlemi haftada 2 kez uygulamanız size ihtiyacınız olan sonucu verecektir.

İlginizi Çekebilir
Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

Sert Saçları Yumuşatmak için Çözüm Önerileri

Kadınlar olarak bazen saçlarımızın eski ipeksi yumuşaklığını kaybettiğini fark edebiliriz. Bunun sebebi saçların yoğun işlem görmesi, sık boyanması, ısıya ve kimyasal bileşenlere maruz kalması ve çevresel faktörler gibi etkenler olabilir. Saçların doğal yumuşaklığını kaybetmesi, nem dengesinin bozulduğuna ve saçların yıprandığına işarettir. Sertleşen saç tellerini nemlendirme, yumuşatma ve doğal ışıltısına kavuşturma aslında çok da zor değil! Tüm saç sorunlarını çözüme kavuşturduğumuz yazımızın bu bölümünde, sertleşen saçlarınızı yumuşatmanız için birbirinden değerli önerilere yer veriyoruz. Aynı zamanda saçlarınızın her daim yumuşacık ve ışıltılı görünmesine yardımcı olacak doğal yöntemleri ve saç maskelerini de sunuyor. İşte saçları yumuşatacak çözüm önerileri.

1. Saçlarınızı Her Gün Yıkamayın

Sert Saçları Yumuşatmak için Çözüm Önerileri

Saç temizliğinin her gün yıkamakla alakası olabilir fakat sağlıklı saça giden yol olduğu yanlış bilinen bir bilgidir. Saç telleri yumuşak kalması ve parıl parıl parlaması için sebuma ihtiyaç duyar. Saç tellerinin saç derisinde üretilen sebuma ulaşabilmesi için, haftada maksimum 3 ya da 4 kez yıkanması idealdir. Saçlar her gün yıkandığında beslenmesi ve güçlenmesi engellenmiş olur. Ayrıca her gün saç yıkamak sanılanın aksine saçlarınızın daha hızlı yağlanmasına sebep olacaktır.

2. Saçlarınızı İyi Nemlendirin

Sert Saçları Yumuşatmak için Çözüm Önerileri

İş hayatı, sosyal hayat derken bazen günde iki kez bile duşa girdiğimiz bir gerçek. Fakat sık yıkamak ve dolayısıyla sık işlem uygulamak saçlarımızı zamanla kuru, sert ve mat bir hale getiriyor. Sert saç tellerinin en büyük sebebi de, saçların nem oranının normalden çok düşük olmasından kaynaklanıyor. Yumuşak saçlar hedefimiz ise, öncelikle saçlarımıza gereken nemi sağlamamız gerekiyor. Bu konuda birçok bitkisel yağdan faydalanmamız mümkün. Hindistan cevizi yağı, üzüm çekirdeği yağı ve shea yağı gibi doğal kaynaklı içerikler bize aradığımız yumuşaklığı verebilecek bitkisel yöntemlerden sadece birkaçı!

3. Saç Kremi Kullanmayı İhmal Etmeyin

Sert Saçları Yumuşatmak için Çözüm Önerileri

Şu an piyasada her saç yapısına uygun saç kremi bulunuyor. İster güvendiğiniz bir ürünü ister bitkisel kaynakları kullanarak kendinize iyi bir saç kremi seçin. Saç kremi kullanmak, saçlarınıza nem desteği sağlayarak ipeksi yumuşaklığı yakalamanızı sağlayacaktır. Her duş sonrasında saçlarınızı şampuanınızla derinlemesine temizledikten sonra uçlarına saç kremiyle masaj yapmayı ihmal etmeyin. Ayrıca saç kremi kullanmak saçlarınızı taramayı da kolaylaştıracaktır. Böylece kopmalar ve dökülmeler de azalacaktır.

İlginizi Çekebilir
Saç Kremi Önerileri

4. İpek Yastık Kılıfı Tercih Edin

Sert Saçları Yumuşatmak için Çözüm Önerileri

Sizlerin pamuklu yastık kılıflarınızla mutlu olduğunuzu biliyoruz fakat saçlarınız açısından zararlı olduğunu söylememiz gerekiyor. Sert kumaşlar kullanılarak üretilen yastık kılıfları, uyku anında saçların yıpranmasına ve kopmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden yumuşak ve yıpranmamış saçlar için sürtünme etkisinin minimum olduğu ipek yastık kılıflarını kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

5. Çok Sıcak Suyla Banyo Yapmayın

Sert Saçları Yumuşatmak için Çözüm Önerileri

Sert saçların sebebinin kuruluk olduğunu belirtmiştik. Saç derisi kuruluğunun en önemli sebeplerinden birisi de kesinlikle aşırı sıcak suyla yıkanmasıdır. Sıcak su ile banyo yapmak, saçların nem dengesini bozar ve sonuç olarak kurutur. Ilık suyla duş almak hem saç derisini yıpratmayacak hem de saç tellerinin daha nemli kalmasını sağlayacaktır.

6. Bal Maskesinden Faydalanın

Sert Saçları Yumuşatmak için Çözüm Önerileri

Doğal bir nemlendirici özelliği taşıyan bal, saçları kuru olan insanlara önerilen doğal besinlerden birisidir. Çoğu kadın bu mucizenin farkındadır ve şampuanlarına bal ekleyerek kullanırlar. Eğer maske şeklinde uygulamak istiyorsanız balın içerisine bir çay kaşığı zeytinyağı koyarak hazırladığınız karışımı saç uçlarınıza uygulayabilirsiniz. Eczaneye gidip şampuanınızın içine E vitamini kırdırarak ve üzerine bal ekleyerek de aldığınız verimi artırabilirsiniz.

7. Hindistan Cevizi Yağı Maskesini Kullanın

Sert Saçları Yumuşatmak için Çözüm Önerileri

Birçok cilt ve saç sorununa iyi geldiği bilinen Hindistan cevizi yağı aynı zamanda saçların nem dengesini sağlamada da oldukça başarılıdır. E vitamini açısından zengin olan içeriği saçların kurumasına ve yıpranmasına engel olur. Yağ ile maske uyguladıktan sonra saçlarınızı yarım saat kadar beklemeye almanız gerekmektedir. Bu işlemi düzenli yaptığınızda sonucun farkına varacaksınız.

İlginizi Çekebilir
Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

8. Zeytinyağından Faydalanın

Sert Saçları Yumuşatmak için Çözüm Önerileri

Zeytinyağı, omega yağları açısından zengin olduğundan ötürü saçları dipten uca besler ve kurumuş saçların yumuşamasına yardımcı olur. Zeytinyağını ister doğrudan saçınıza maske şeklinde uygulayın, ister şampuanınıza ekleyerek tüketin. Düzenli olarak saçlarınıza uyguladığınız bir saç maskeniz varsa ona da zeytinyağı ekleyerek etkisini daha da güçlendirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Zeytinyağının Saça Faydaları

Yıpranan Saçlar İçin Keratin Bakımı

Tüm saç sorunlarına adım adım değindiğimiz içeriğimizin bu bölümünde; keratin bakımı hakkında tüm merak edilenleri, faydalarını ve zararlarını, evde yapılıp yapılmayacağı gibi soruların cevaplarını sizler için bir araya getiriyoruz. Öncelikle keratin, saçların pürüzsüz, dolgun ve canlı görünmesini sağlayan temel bir proteindir. Keratin bakımı da saçlarımıza uyguladığımız kimyasal işlemler yüzünden kaybedilen keratinin saçımıza tekrar sağlanmasına yardımcı olmaktadır. İşte keratin bakımının avantajları ve dezavantajları.

Keratin Bakımının Faydaları Nelerdir?

saç problemleri ve çözümleri

Keratin bakımı sonrası boya ve kimyasal nedeniyle yıpranan saçlarınız eski canlılığına ve güçlülüğüne kavuşur.

Kaliteli bir keratin uygulamasının ardından saçların daha hızlı uzadığı gözlemlenmiştir.

İncelmiş ve yıpranmış saç telleri, keratin uygulaması sonrasında kalınlaşır ve bu sayede kırılma ve kopmaların önüne geçilmiş olur.

Keratin bakımı uygulaması brezilya fönü uygulamasıyla neredeyse aynı olduğundan ötürü saçları düzleştirip düzleştirmediği sorusu hep merak edilir. Fakat keratin bakımının böyle bir etkisi yoktur. Bakım sonrası saçlarda elektriklenme ve kabarma olmadığından düzleştirici bir etki var gibi hissedilebilir.

Keratin bakımı sonrası kullanılması gereken ürünler kolayca evde de uygulanabilir. Bu ürünler arasında keratin sütü, keratin yağı ve keratin maskesi yer alır.

Keratin yüklemesi saç köklerine nüfuz ettiği için saçtaki hasarları kökünden gidermiş olur. Keratinle kaplanmış saç yüzeyi aşınma etkisinden korunur ve etkisini uzun süre muhafaza eder.

Keratin Bakımının Dezavantajları Nelerdir?

saç problemleri ve çözümleri

Keratin uygulamasını bir kez yaptırdığınızda aynı parlaklık ve pürüzsüz görüntü için işlemin yenilenmesi gerekir. Bu işlemi sık yenilediğiniz taktirde ise saçlarınızda hasar gözlemlenebilir.

Keratin yüklemesi için kullanılan ürünlerin çoğunun içerisinde formaldehid adında keskin kokulu bir kimyasal bulunur. Bu kimyasal, alerjik ve kanserojen etkisiyle bilinir. Bu nedenle keratin uygulamasının profesyonel bir kuaförde iyi havalandırılmış bir ortamda yaptırılması tavsiye edilir.

Genel olarak keratin uygulamasının düzleştirici bir etkisi olmasa da kıvırcık saçlılar için sönük bir etki yaratabilir.

Keratin uygulaması, açık renk saçlarda ve sık boya işlemi uygulanan saçlarda zamanla kuruluk etkisi yaratabilmektedir.

Sağlıksız Saçlar İçin Bitkisel Çözüm Önerileri

Günlük yaşantımızda kullandığımız saç şekillendiriciler, kimyasal oranı yüksek boyalar veya giderek artan hava kirliliği saçlarımızı kurutarak sağlıklı görünümüne engel oluyor. Piyasadaki birçok ürünle bakım yaptığımızı düşünsek de aslında bu konuya gereken önemi vermiyoruz. Saç hücrelerimizin ömrünü uzatarak uzun süre sağlıklı saçlara sahip olmak için geç kalmadan kendimize bir saç bakım ritüeli oluşturmalıyız. Saçlarımız ihtiyacı olan vitaminleri almadığında kuruyarak zamanla dökülmeye ve yıpranmaya başlar. Bunun önüne geçmek için doğal yağlar ve içinde barındırdıkları A,E,D, ve B vitaminlerini saçımıza sağlamalıyız. Peki ya saç bakım ritüelimize ekleyebileceğimiz, en başarılı sonuç veren bitkisel yağlar hangileridir? İşte saç bakımınızı destekleyecek doğanın mucizesi bitkisel yağlar!

1. Argan Yağı

Sağlıksız Saçlar İçin Bitkisel Çözüm Önerileri

Saç sorunlarıyla ilgili araştırma yaptığımızda direkt olarak karşımıza çıkan argan yağı, içerisinde bulundurduğu mucizevi özelliklerinden dolayı ‘Altın Yağ’ olarak adlandırılır. Bu yağ, saçlarımızın için doğal bir güneş kremi etkisine sahiptir. Isı koruyucu etkisinin yanı sıra argan yağı, saçı derinlemesine besler ve güçlü saç uçları için birebir bir bakım sunar. Bu yağ ek olarak günlük yaşantımızda kullanmak zorunda kaldığımız saç şekillendiricilerinin hasarını da minimuma indiriyor.

İlginizi Çekebilir
Argan Yağının Saça Faydaları

2. Çay Ağacı Yağı

Sağlıksız Saçlar İçin Bitkisel Çözüm Önerileri

Anti bakteriyel ve anti fungal özelliğiyle bilinen çay ağacı yağı, son zamanlarda piyasadaki pahalı saç ürünlerinin içeriğini oluşturmaya başladı. İçerisinde bulundurduğu 98 farklı bileşen sayesinde çay ağacı yağı, kepeklenme ve saç derisindeki egzama problemleriyle savaşmakta mucizevi bir görev görüyor. Bu yağı ister doğrudan saçınıza uygulayıp maske şeklinde tüketin ister şampuanınıza ekleyerek düzenli şekilde kullanın. Zamanla saç derinizin iyileştiğine ve kuruluk hissinin kaybolduğuna şahit olacaksınız.

İlginizi Çekebilir
Çay Ağacı Yağının Mucizevi Faydaları

3. Avokado Yağı

Sağlıksız Saçlar İçin Bitkisel Çözüm Önerileri

Saç nemini dengeleyerek kuru ve yıpranmış saçların yeniden canlanmasına yardımcı olan avokado yağı, içeriğinde A, D, E ve B vitaminlerini bir arada bulundurur. Vitamin açısından bu kadar güçlü bir besinin hem tüketilmesini hem de yağının saç bakımında kullanılmasını şiddetle öneriyoruz.

İlginizi Çekebilir
Avokado Yağının Saça Faydaları

4. Lavanta Yağı

Sağlıksız Saçlar İçin Bitkisel Çözüm Önerileri

Hoş kokusuyla ve zengin içeriğiyle lavanta yağı, saç bakımında sıkça karşımıza çıkan bitkisel özlerden birisidir. Peki ya lavanta yağının saça ne gibi faydaları vardır? Öncelikle saçların beslenmesinde büyük önem taşıyan bu yağ, düzenli kullanıldığında saçın hızlı uzamasına yardımcı olur. Saç dökülmesinde de çare olarak görülen lavanta yağı özellikle kış aylarında soğuktan kuruyan ve kırılan saçların oluşumunu destekler. Direkt saça uygulanabilen bu yağı saç diplerinize masaj yaparak da kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Lavanta Yağının Saça Faydaları

5. Hint Yağı

Sağlıksız Saçlar İçin Bitkisel Çözüm Önerileri

Hint bitkisinden elde edilen Hint yağı, hücre yenileme özelliğiyle bilinir ve saç sorunları için mucizevi etkiye sahiptir. Saç derisine masaj yaparak uygulandığı taktirde kan dolaşımını hızlandırır ve dolayısıyla hızlı saç uzamasını destekler. Hint yağıyla ilgili tek problem çok yoğun bir yağ olması ve keskin bir kokuya sahip olmasıdır. Bu yüzden saçınıza uygularken ılık suyla seyrelterek kullanmanızı öneririz. Bu işlemi bakım ritüeline eklerseniz saçınızda 15-20 dakika bekletmeyi unutmayın.

İlginizi Çekebilir
Hint Yağının Saça Faydaları

6. Biberiye Yağı

Sağlıksız Saçlar İçin Bitkisel Çözüm Önerileri

Biberiye yağının yüzyıllar boyunca saç uzaması için kullanıldığı bilinmektedir. Biberiye yağı saç derimizdeki kan dolaşımını uyarır ve kafa derimizin iyileşmesini ve yeni saç oluşumunu destekler. Saç tipi fark etmeden herkes bu yağı bakım ritüeline ekleyebilir. Özellikle boyalı ve kalın saç telli saçlar biberiye yağından yoğun bir verim alacaktır. İsterseniz biberiye yağının içerisine besleyiciliğini artırmak için zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı da ekleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Biberiye Yağının Saça Faydaları

7. Susam Yağı

Sağlıksız Saçlar İçin Bitkisel Çözüm Önerileri

Antimikrobiyal özelliklere sahip olan susam yağı özellikle hızlı saç uzatmak ve saç derisini kuvvetlendirmek amacıyla kullanılır. Kafa derisindeki enfeksiyonları tedavi eden bu yağ, E vitamini açısından oldukça zengindir. Özellikle saçları parlak görünsün isteyen kadınlar bu yağı çoktan bakım ritüellerine eklediler bile!

İlginizi Çekebilir
Susam Yağının Saça Faydaları

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Argan Yağı FaydalarıBitkisel Yağlar

Saç Bakım Ürünü Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Saç Bakım SetiSaçın Parlaklığını Artırır10/9.8
2Herbal Science Boom ButterKötü Görünümden Kurtarır10/9.8
3Kerastase Elixir UltimateSaçlar Sağlıklı Uzar10/9.8
4Dax SupergroDökülme Karşıtıdır10/9.6
5Botanica Comfort Keratin Bakım YağıHacimli Saçlara Kavuşursunuz10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Bakım
Ürünü Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

8. Parlaklığını Kaybetmiş Saçlar İçin Bakım Ürünü Önerileri

Parlaklığını kaybeden saçlar kötü bir görünüme sebep olur. İçeriğimizin bu kısmında sizi bu kötü görünümden kurtaran bakım ürünlerini bir araya getirdik. İşte saçın parlaklığını arttıran saç bakım ürünleri.

Diamond Hair Saç Bakım Seti

parlak saçlar için ürün önerileri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım Seti
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğinde 12 farklı bitkinin özünü bulundurması sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan şampuan, saçın nem dengesini sağlayarak parlaklığını arttırıyor. Formülündeki keratin proteini sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerini onaran ürün aynı zamanda saç derisini rahatlatarak kepek gibi oluşumları ortadan kaldırıyor. Bu sayede kısa süre içerisinde saçlarınız hem daha sağlıklı hem de daha parlak bir yapıya kavuşur.

Herbal Science Boom Butter

parlak saçlar için ürün önerileri

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal Science
Saç Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Saça faydası kanıtlanmış 7 yağın bir araya getirilmesiyle üretilen Herbal Science Boom Butter, ilk kullanımdan itibaren saçların parlaklığını arttırmasıyla biliniyor. Besin değeri bakımından zengin içeriği sayesinde saçı besleyerek yumuşaklığını ve canlılığını arttıran ürün, saç derisini rahatlatarak kepek gibi sorunları çözüyor. Yoğun vitamin ve mineral içeren formülü sayesinde saçın hasar gören bölgelerini onaran ürün aynı zamanda saça bakım yaparak çevresel etkenlere karşı korunmasını sağlıyor. Son olarak bu ürünün saçın kaybettiği nemi geri kazandırdığını söyleyelim.

Kerastase Elixir Ultime

parlak saçlar için ürün önerileri

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Saç Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Kerastase markası ürettiği her ürünüyle farklı bir sorunumuza çözüm oluyor. Kerastase Elixir Ultime, mat saçlar için özel olarak geliştirilmiş olması sayesinde saçın parlaklığını 8 kata kadar açma imkanı sunuyor. Kısa süre kullanımda bile saça yumuşaklık ve canlılık katan ürün aynı zamanda saçı elektriklenmeye karşı koruyor. Ayrıca UV filtresi sayesinde saçı güneşin zararlı etkilerine karşı koruyan şampuanın hafif bir yapıya sahip olduğunu söyleyelim.

Dax Supergro

parlak saçlar için ürün önerileri

Amazon
Fiyatını Gör
Dax
Saç Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçın nem dengesini sağlayarak daha yumuşak ve parlak olmasını destekleyen Dax Supergro, botanik yağlardan oluşan içeriği sayesinde saçın kökten ucuna kadar bakımını yapıyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin içeriği sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan ürün, kepek ve egzema gibi sorunları ortadan kaldırıyor. Ayrıca saç derisini ferahlatarak saçın uzama hızını arttıran ürünün yeni saç kökü oluşumuna destek olduğunu söyleyelim.

n

parlak saçlar için ürün önerileri

Amazon
Fiyatını Gör
Botanica Comfort
Saç Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçların keratin proteininden oluştuğunu bilmeyenimiz yoktur. İçeriğindeki saf keratin yağı sayesinde saçın yıpranan ve kırılan bölgelerini onaran bakım yağı, ilk kullanımdan itibaren daha sağlıklı görünüme kavuşmamızı sağlıyor. Saçın nem dengesini sağlayarak yumuşaklığını ve parlaklığını arttıran ürün, bu sayede daha güzel gözüken saçlara kavuşmamızı destekliyor. Son olarak saç tellerini güçlendirerek koparak dökülmeleri engelleyen bakım yağının saça zarar veren herhangi bir madde içermediğini belirtelim.

Saç problemleri için en iyi ürünler hangisi?

Saç problemi yaşıyorsanız nem dengesini sağlayan, yumuşaklık veren saç bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, Herbal Science Boom Butter, Kerastase Elixir Ultimate, Dax Supergro, Botanica Comfort Keratin Bakım Yağı kırılan bölgeleri onaran, parlaklık veren saç ürünleri olarak tercih ediliyor.

Saç neden dökülür?

Besinsel, hormonal, kimyasal maddeler maruz kalmak, ilaçlar, stres, deri hastalıkları, kıl gelişimi bozuklukları, sistemik hastalıklar, genetik yatkınlık hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkan saç dökülme problemi son derece can sıkıcıdır.

Evde saç bakımı nasıl yapılmalı?

Evde saçlarınıza bakım yapmak için çeşitli kürler, saç spreyleri, bakım kremleri veya doğal yağlar kullanılabilir. Doğal yağlarla ve kürlerle karıştırılmış maskeler saça uygulanarak bakım yapılır. Bunun için herhangi bir bakım yöntemini seçtikten sonra saçlarınıza yedirin, 10 dakika kadar masaj yapın, saçınızda 1 saat bekletin ve şampuan ile durulayın. Haftada iki defa yaparsanız etkili bir sonuç elde edebilirsiniz.

Saç neden yavaş uzar?

Saçların yavaş uzamasının birçok sebebi vardır. Yıpranmış saçlar, sağlıklı saçlara göre yavaş uzar. Saçlarınızı yıpratacak eylemlerden uzak durun. Örneğin yüksek ısıda saç kurutma makinesi kullanmak, saça bakım yapmamak, saçı sürekli yıkamak, kimyasal ürünler kullanmak, saçları sık boyatmak yavaş uzamasına neden olabilir.

Saçı ne parlatır?

Saçlarınızı parlatmak için parlatıcı etkiye sahip bakım kremleri kullanılabilir. İsteğe bağlı olarak saç bakım yağları kullanarak saçlarınızı parlatmanız mümkündür. Bunun için masaj yöntemini kullanabilirsiniz.

Yıpranmış saç bakımı evde nasıl yapılır?

Yıpranmış saçlara bakım yapmak için duş öncesinde bakım kremi sürebilirsiniz. Duş sonrasında ise hafif nemli saça yağ bakımı, saç maskeleri, çeşitli kürler, saça iyi gelen besinlerle hazırlanmış karışımlar denenebilir.

Kuru ve yıpranmış saçlara ne iyi gelir?

Kuru, yıpranmış ve mat gözüken saçlara iyi gelen birçok yöntem vardır. En basitinden beslenmenize dikkat etmek saçlarınızın eski formuna dönmesini sağlayabilir. Ekstra olarak bakım yöntemlerini deneyerek saçlarınızı eski haline getirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.