Tuki 97 Yaşında!

Türkiye’nin en yaşlı ve en büyük kaplumbağası Tuki, 97. doğum gününü kutladı. Doğum gününe çocuklar çok büyük ilgi gösterdi.
Tuki 97 Yaşında!

Kocaeli Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde bulunan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan dev aldabra kaplumbağası, dün 97. yaş gününü kutladı. Çocuklar Tuki’ye meyve ve sebzelerden oluşan bir doğum günü hediyesi verdi.

HİÇBİR SAĞLIK PROBLEMİ YOK

12 Nisan 1920 doğumlu olan ve yeni yaş gününü kutlanan Tuki hakkında hayvanat bahçesinin eğitim ve pazarlama müdürü Gökmen Aydın çarpıcı açıklamalar yaptı. Aydın "Dev aldabra kaplumbağalarının 200-250 yıl yaşadığı tahmin edilmekte. Bugüne kadar gözlemlenen en yaşlı dev aldabra kaplumbağası 150 yıl yaşamış. Bunun dışında bu kadar uzun yaşayan bir kaplumbağa görülmemiş. Tuki de bu yolda devam ediyor ve hiçbir sağlık problemi yok." dedi.

"TUKİ’Yİ HERKES GELİP GÖRMELİ"

Havaların soğuk olması nedeniyle şimdilerde Tuki’nin pek yuvasından çıkmadığını, sadece güneşli havalarda çıktığını dile getiren Aydın, Türkiye’nin en yaşlı kaplumbağası Tuki’yi herkesin gelip görmesi gerektiğini söyledi.

 

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.