TÜİK Ölüm İstatistiklerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılı ölüm nedeni raporunu açıkladı. Listenin ilk sırasında dolaşım sistemi hastalıkları yer aldı. İkinci sırada iyi ve kötü huylu tümörler, üçüncü sırada ise solunum sistemi hastalıkları yer aldı.
TÜİK Ölüm İstatistiklerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılı ölüm istatistiklerini açıkladı. Listenin ilk sırasında yüzde 39.8 ile dolaşım sistemi hastalıkları, ikinci sırada yüzde 19.7 ile iyi ve kötü huylu tümörler, üçüncü sırada ise 11.9 ile solunum sistemi hastalıkları yer aldı. 

Ölüm nedeni istatistikleri yaş gruplarına göre incelendiğinde; 2016 yılında dolaşım sistemi hastalıklarının en çok 75-84 yaş grubunda, iyi ve kötü huylu tümörlerin ise en fazla 65-74 yaş grubunda olduğu ortaya çıktı. 

İkamet edilen ile göre ölüm nedenleri incelendiğinde; 2016 yılında dolaşım sistemi hastalıklarına bağlı ölümlerin oranının en yüksek olduğu ilk beş il sırasıyla; Amasya, Sakarya, Aydın, Yozgat ve Denizli oldu. İyi ve kötü huylu tümörler nedeniyle gerçekleşen ölümlerin oranının en yüksek olduğu ilk beş il ise sırasıyla; Tekirdağ, İstanbul, Kırklareli, Eskişehir ve Van oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.