Trujillo'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Trujillo, Peru'nun en ünlü merkezlerinden biridir. Tarihi dokusu ve turistik alanlarıyla dikkat çeken Trujillo'nun gezip görmeniz gereken yerlerini sizler için derledik.
Trujillo'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 750 bin nüfusun yaşadığı Trujillo, Peru'nun en büyük merkezlerinden biridir. Büyük Okyanus'un kıyısında bulunan kent, yaklaşık 800 bin nüfusa ev sahipliği yapmaktadır. 9 ilçeden oluşan Trujillo 1.769 kilometrekarelik yüzölçümü ile Peru'nun en büyük şehirleri içerisinde yer almaktadır. Tarihi ve turistik yerleri ile ünlü olan Trujillo'nun gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.

 

Huaca del Sol

huaca-del-sol.jpg

Kentin kuzey kıyısında bulunan ve Moche Medeniyeti tarafından oluşturulan binlerce yıllık kerpiç tapınaktır. Arkeologların yaptığı araştırmalara göre bu tapınak Amerika kıtasının Kolomb-öncesinden gelen en eski yapısı olarak bilinmektedir. Kralın ikametgahı olarak kullanılan Huaca del Sol'da mezar odaları da bulunmaktadır. Erozyon felaketinden ve yangınlardan hasar gören yapı Trujillo'nun tarihi ve turistik yerlerinden biridir.

 

Huanchaco

huanchaco.JPG

Burası Mochica kökenli popüler bir tatil yeridir. Trujillo en çok ziyaret edilen plajı konumundaki Huanchaco Campana dağının eteğinde cennet gibi bir görüntü oluşturmaktadır. 1535 yılında kurulan bölge sörf tutkunları için ideal bir alandır. Özellikle bu bölgedeki dalgalar sörf, yelken gibi deniz sprou faaliyetleri için en uygun ortam hazırlamaktadır. Trujillo seyahatiniz yaz mevsiminde gerçekleşirse Huanchaco'yu mutlaka ziyaret edin.

 

Trujillo Katedrali

trujillo-katedrali.jpg

1647 ve 1666 yılları arasında inşa olunan manevi yapı, Trujillo'nun en değerli sembollerinden biri olmuştur. Yapıldığı dönemlerde Peru'nun en büyük katedrallerinden biri olarak ün kazanan yapı günümüze kadar korunarak gelmiştir. Roma Katolik kilisesi olarak hizmet veren dini yapı, karamel rengiyle görenleri büyülüyor. Ortaçağ mimarisinin tüm özelliklerini yansıtan iç ve dış dekorasyonu ile göz doluduran kilise, Trujillo'nun görülmesi gereken yerlerindendir. 

 

Plaza de Armas

plaza-de-armas-002.jpg

Trujillo'nun en merkezi bölgesinde bulunan tarihi bir meydandır. Trujilla'nın en önemli tarihi yapıları, yönetim ve sivil toplum kuruluşu temsilcilikleri Plaza de Armas'ta bulunmaktadır. Aynı zamanda bu meydan, Tujillo halkının bağımsızlığını ilan ettiği yerdir. Pizarro, Independencia, Orbegoso ve Almagro Sokaklarının çevrelediği tarihi meydan şehrin en kalabalık yerleri arasındadır.

 

Özgürlük Anıtı

ozgurluk-aniti-001.jpg

Şehrin en önemli meydanı, Plaza de Armas'ta bulunan anıt Tujillo'nun sembollerindendir. Junin Savaşı anısına inşa edilen Özgürlük Anıtı üç heykelden oluşmaktadır. 1925 ve 1929 yılları arasında hizmete açılan Özgürlük Anıtı, Tujillo ile özdeşleşmiştir. Tujillo'nun gezilecek yerlerinden biri olan tarihi anıt, her yıl yüz binlerce turist çekmektedir. Kentin de en çok fotoğraflanan noktalarındandır.

 

San Martin Kilisesi

san-martin-kilisesi.jpg

Bu kentin en işlek meydanlarından Plaza de Armas'ın içerisinde belediye binasının yanında bulunan tarihi bir Katolik tapınağıdır. Yapımına 14. yüzyılda başlanan tapınak, 1564 yılına kadar üzerinde önemli değişiklikler yapılarak tamamlanmıştır. Gotik mimari tarzıyla oluşturulan manevi yapı, Rönenans tipi mezarlara da ev sahipliği yapmaktadır.

 

Trujillo Singular

trujillo-singular.jpg

Kentin en büyüleyici yerlerinden biri olan Trujillo Singular, bölgenin tarihi dokusunu tam anlamıyla bilmek isteyen herkesi bünyesine çekiyor. Tarihi binalar, kaleler, dini yapılar ve iyi korunmuş surların bulunduğu alan Trujillo'nun görülmesi gereken yerlerinden biridir. Dar sokakları, tarihi yapıların arasında hizmet veren otantik restoran ve cafeleriyle mükemmel bir ambiyans oluşturan bölge, her yıl yüz binlerce turist çekmektedir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.