Trondheim'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 180 bin nüfusun yaşadığı Trondheim Norveç'in en tarihi kentlerinden biridir. Trondheim'in gezilecek görülecek tarihi ve turistik mekanlarını sizlerle paylaşıyoruz.
Trondheim'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Nidaros Katedrali

Yaklaşık 1000 yıllık mazisi olan katedral Norveç Kralı II. Olav anısına yaptırılmıştır. İnşasında Neo-Gotik, Romanesk ve Gotik üsluplar uygulanmıştır. 8 metre yüksekliğindeki katedral uzun yıllar Roma Katolik Başpiskoposluğu ve katedral görevi yapmıştır. Kuzey Avrupa’dan hacı olmak amacıyla bölgeyi ziyaret edenlerin önemli mekanlarından biri haline dönüşmüştür. Günümüze gelene kadar birçok kez restore edilen yapının son tamiri 2001’de tamamlanmıştır.

nidaros-katedrali.jpg


Kristiansten Kalesi

kristiansten-kalesi.jpg

1681 yılında inşa edilmeye başlanan kale yaklaşık 4 yıl gibi kısa bir süre zarfı içerisinde tamamlanmıştır. Şehrin doğusunda bir tepeye konuşlandırılan kale sade bir görüntüye sahiptir. Kalenin şehre hakim bir yere konuşlandırılmasındaki amaç bölgeyi düşman saldırılarına karşı korumaktı. Yakın tarihte kale hükümlülerin, savaş suçlularının ve hainlerin infaz yeri olarak kullanılmıştır.


Ringve Müzesi

ringve-muzesi.jpg

Müze Trondheim’in tarihi Ringve Çiftliği’nde yer almaktadır. Bu çiftlik Danimarka-Norveç asilzadesi Peter Tordenskjold’un çocukluğunun geçtiği evdir. Burada tarihsel müzik aletleri, 1500’den fazla enstrüman, resimler, ses kayıtları vs. sergilenmektedir. Burası ülkenin tarihi müzik aletleri koleksiyonlarını insanlara tanıtan bir misyon üstlenmiştir. Müziğe ve sanata ilgi duyan herkesin ziyaret etmesi gereken alanlardan biridir.


Munkholmen

munkholmen.JPG

Trondheim’in kuzeyinde yer alan 13 bin metrekarelik küçük bir adacıktır. II. Dünya Savaşı yıllarında Munkholmen’de bir kale, manastır, cezaevi ve uçaksavar istasyonu faaliyet göstermiştir. Bu bakımdan o yıllarda bölgenin önemli üslerinden biri olarak değerlendirilmiştir. Özellikle yaz aylarında hareketlenen Munkholmen yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiği tarihi öneme ve doğal güzelliğe sahip bir bölgedir.


Grakallen

grakallen.jpg

Trondheim sınırları içerisinde bulunan ve zirvesi 552 metre yüksekliğe ulaşan bir dağdır. Şehrin Byasen olarak adlandırılan bölgesinde yer almaktadır. Zirvesinde kullanılmayan çitlerle çevrili bir askeri bölge bulunmaktadır. Zirvenin alt kısmında bir kayak istasyonu hizmet vermekle birlikte dağın etrafında yürüyüş alanları vardır. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.