Tromsö'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Norveç'in yaklaşık 75 nüfusun yaşadığı tarihi ve turistik merkezi Tromsö mütevazı bir yerleşim yeridir. Tromsö'nün gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
Tromsö'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Tromsö Botanik Bahçesi

1994 yılının Temmuz ayında hizmete açılmıştır. Dünya’nın Kuzey Kutbuna en yakın botanik bahçelerinden biridir. Yalnız bölgede çevredeki merkezlere nazaran kış ayları çok da soğuk geçmez. Ortalama kış sıcaklığının -4 derecelerde olması burada sevimli bir bahçenin kurulmasına olanak sağlıyor. Bahçedeki kayaların ustalıkla dekore edilmesi buraya otantik bir görünüm kazandırıyor. Ayrıca Tromsö Botanik Bahçesi’nin konumu da şehrin en manzaralı yeridir. Masmavi bir nehre ve uçsuz bucaksız dağlara bakan bahçe ziyaretçilerine huzur vermektedir.

tromso-botanik-bahcesi.jpg


Tromsö Üniversitesi Müzesi

tromso-universitesi-muzesi.jpg

Bu müze 1872 yılında kurulmuştur. 1976 yılından itibaren müze her yıl yaklaşık100 bin kişinin ziyaret ettiği önemli bir kurum haline gelmiştir. Burası aynı zamanda ülkenin en eski bilimsel kuruluşu olarak bilinmektedir. Bu müzede Norveç, İsveç, Rusya ve Finlandiya’da yaşayan ‘Samiler’in yaşam ve kültürlerine ait birçok bilgi sunulmaktadır. 3 farklı bölümden oluşturulan müzede dini ve tarihi eserler sergilenmektedir.


Arctic Katedrali

arctic-katedrali.jpg

1965 yılında inşa edilen kilise Tromsö’de çağdaş mimarinin en önemli eserlerinden biridir. Mimarı ünlü Norveçli mimar Jan Inge Hovig’dir. Kilise betonarme ağırlıklı yapılmış bir binadır. Arctic Katedrali girişinden çıkışına kadar asimetrik bir üçgen yapıyı andırır. Şehrin sembol yapısı haline gelen Arcitc Katedrali’nin etrafı da mükemmel bir doğal görselliğe sahiptir.


Polaria

polaria.jpg

Tromsö’de bulunan Polaria Dünya’nın en kuzeyindeki akvaryum olma özelliğini taşımaktadır. 1998 yılından beri hizmet veren kurum çocukların eğitimi için açılmıştır. Burada birbirinden şahane çocuk sergileri bulunuyor. Buradaki doldurulmuş hayvanlar, geleneksel akvaryumlar, deniz yaşamı görüntüleri ziyaretçileri hayli heyecanlandırmaktadır. Akvaryum binası buzulları sembolize etmektedir ve adeta domino taşlarının birbirinin üzerine yıkılma anını tasvir eden bir görünüm aksettirmektedir.


Tromsdalstinden Dağı

tromsdalstinden-dagi.jpg

Tromsö’nün en önemli dağıdır. Deniz seviyesinden tam 1238 metre yüksekliğindedir. Şehrin her yerinden kolaylıkla fark edilebilen Tromsdalstinden kentin doğal simgelerinden biridir. Muhteşem bir görüntüye sahiptir. Yaz aylarında yürüyüş yapmak ve kış aylarında da kayak için on binlerce insanın tercihleri arasındadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.