Trinidad ve Tobago Karnavalı (Trinidad and Tobago Carnival)

Trinidad ve Tobago adalarından oluşan Trinidad ve Tobago ülkesindeki karnavalın müzik ritminin ve danslarının ruhunuza işlemesine hazır olun.
Trinidad ve Tobago Karnavalı (Trinidad and Tobago Carnival)

Fransız ustaların lüks balo salonu şenlikleri, süslü kostüm ve dansları ile Batı Afrika kölelerinin ayrıntılı maske ve kostümlerinin birleşimi olan bu karnavalın müzikleri önceden doğaçlama melodi ve ritimlere sahipken bu, yerini zamanla calypso müziğe bıraktı. Tropikal iklime sahip Trinidad ve Tobago adalarında calypso müziğin keyfini çıkarmak ve dans etmek için Trinidad ve Tobago Karnavalı'na katılın.  

trinidad-ve-tobago-karnavali.jpg

Calypso, Jamaika'dan yayılan dans türünün müziğidir ve balad benzeri günlük olayları karikatürize eden Trinidan şarkılarıdır. Festivalde Karayip merkezli olması için Fransız etkileri ile calypso müzik birleşmiş ve çelik tavanın icadı ile farklı bir boyut kazanarak günümüze gelmiştir.

trinidad-ve-tobago-karnavali-002.jpg

Karnaval zamanı tüm iş yerleri kapanır ve herkes kalabalığa katılır. Dansın coşkusuyla sırılsıklam geçen bu karnaval Latin dansları, sokak partileri ve uzun kortejler ile süslenir. Karnavalın başlangıcı ise çok ilginç. İnsanların birbirine renkli çamur atması ile başlayan karnaval, ritmini koruyarak iki gün boyunca devam eder.

trinidad-ve-tobago-karnavali-005.jpg

Karnaval için gittiğinizde mutlaka Trinidad'ın baş şehri olan İspanyol Limanı'nda düzenlenen kostüm şovlarına katılın. Bu karnaval sadece bir gösteri değil, aynı zamanda turistlerin de katılarak keyif alabileceği bir karnaval olması ile dikkat çekici. Aylar öncesinden hazırlıkların başladığı bu karnaval 8-9 Şubat 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.