Trafikte Yer Alan Seyyar Satıcılar

Bazı insanlar için trafik derttir, bazı insanlar içinse ekmek kapısı. İşte seyyar satıcılar...
Trafikte Yer Alan Seyyar Satıcılar

Trafiği ayrı bir çile olan şehirlerin başında İstanbul gelir. İstanbul’da özellikle belli saatlerde çok yoğun olan trafik nedeniyle insanlar araçlarında saatlerce mahsur kalabilmekteler, seyyar satıcılar da bu işten kazançlı çıkan kişiler olarak İstanbul trafiğinin müdavimlerinden. İstanbul trafiğinde uzun kuyruklar oluşturan arabaların arasında gezinen seyyar satıcıları, mevsime, saate, hatta günün anlam ve önemine göre bir şeyler satarken görebilirsiniz.

seyyar-satici-1.jpg

Siz seyyar satıcıları genellikle tek başına görüyorsunuz fakat onlar aslında organize çalışıyorlar. Genelde birbirleriyle akraba ya da arkadaş olan seyyar satıcılar akşama doğru evde hazırlanan sandviç ya da anlaşmalı oldukları fırından gelen simitleri trafik sıkışıklığında satış için hazır bekletiyorlar. Sıcak saatlerde ortaya çıkan sular akşam trafiğinde yerini simit, çay ve eşinize götüreceğiniz bir demet çiçeğe bırakıyor.

Seyyar Satıcılar Hangi Ürünleri Satıyor?

Seyyar satıcılar genellikle insanların genel ihtiyaçlarını karşılayacak içecek ve yiyecek gibi ürünleri satarken, bazen de daha çok özel tüketim malzemesi olan oyuncak, çiçek, telefon şarjı gibi ürünler satmaktadırlar. 

Seyyar Satıcıların Kullandıkları Taktikler

Seyyar satıcılar satışlarını yapmak için genellikle trafiğin yoğun olduğu saatleri tercih etmektedirler. Bazen havanın durumuna bazen de karşısında bulunduğu kişiye göre sattığı ürünün fiyat aralığını değiştirmektedirler. Örneğin eğer seyyar satıcı çok sıcak havalarda su satıyorsa 2 liraya satar. Bunun gibi yoğun trafik varsa akşamları çiçeğin demeti 20 liraya satışa sunulmaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.