Trabzon Gezilecek Yerler

Karadeniz' in incisi Trabzon'a haberimize göz atmadan gitmeyin. Trabzon'a gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken mükemmel yerler vardır. Bizde sizler için Trabzon'da gezilip görülmesi gereken yerleri derledik. İşte Trabzon gezilecek yerler...
Trabzon Gezilecek Yerler

Trabzon, doğasıyla, yeşiliyle, havasıyla, suyuyla Karadeniz Bölgesi'nin en güzel şehirlerinin başında gelmektedir. Her yıl çok sayıda misafiri, turisti ağırlayan bu güzel şehir adeta bir yalancı cennettir. Kafa dinlemek mi istiyorsunuz ya da Sümela Manastırı'nı çok mu merak ediyorsunuz? Ne duruyorsunuz? Haydi Karadeniz'e ve istikamet Trabzon.


Trabzon Hakkında Bilgi

  • Trabzon, Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz tarafında kalan bir şehirdir.
  • Karadeniz sahili ile Zigana Dağları arasında yer almaktadır.
  • Batısında Giresun, güneyinde Gümüşhane, doğusunda Rize ve kuzeyi Karadeniz ile çevrilidir. 
  • Şehrin toplam nüfusu 2009 yılı kayıtlarına göre 765 bindir. 
  • Trabzon'un yüzde %22,4'ü yayla, %77,6'sı ise tepelerden oluşmaktadır.
  • Trabzon halkı 16.yy içinde islamlaştıktan sonra anadilleri olan Pontusçayı ve Lazcayı bırakıp Türkçe'ye alışmaya çalışmışlardır. Ve 4 asırdır Türkçe konuşulmaktadır.
  • Günümüde Trabzon ilinde 815 ilköğretim okulu, 86 lise ve dengi okul ve 2 Aralık 1963 tarihinde öğretime açılan Karadeniz Teknik Üniversitesi vardır.

Trabzon Gezilecek Yerler

  1. Trabzon'daki Turistik Yerler
  2. Trabzon'daki Tarihi Mekanlar
  3. Trabzon'daki Müzeler
  4. Trabzon'da Gezilecek Sakin Yerler
  5. Trabzon'da Yürüyüş Yapılabilecek Noktalar
  6. Trabzon Kalınacak Yerler
  7. Trabzon Otelleri
  8. Trabzon'da Gidilecek Mekanlar
  9. Trabzon Restoranları
  10. Trabzon'daki Eğlence Yerleri

Sümela Manastırı

Yapılışı 365-395 yıllarına dayanmaktadır. Trabzon denilince akla ilk gelen yerlerdendir. Trabzon' da Maçka'da yüksek bir tepe üzerine inşa edilmiş şahane bir yapıttır. Her daim ziyaretçilerine açık olup müze olarak ziyaret edebilirsiniz. Sümela Manastırı halk arasında Meryem Ana ismi diye anılır. Trabzon'a gittiğinizde Sümela Manastırı'na çıkıp mutlaka o manzarayla başbaşa kalın. Sizin için unutulmaz bir anı olacaktır.

ayasofya-muzesi-001.jpg


Ayasofya Müzesi

Trabzonda Ayasofya Kilisesi bulunmaktadır. Günümüzde müze olarak ziyaretçilerine açıktır. Değişik bir mimariye sahip kilise Trabzon'a giden turistlerin uğrak yerleri arasındadır. Kilisenin çok yüksel bir kubbesi bulunur. 1250-1260 yıllarında yapıldığı tahmin edilmektedir. Ayasofya Kilisesi'ne uğramayı unutmayın.

boztepe-001.jpg


Boztepe

Boztepe'nin manzarasına doyamayacaksınız. Bir de bir demlik çay oldu mu saatlerce burada vakit geçirebilirsiniz çünkü Boztepe mükemmel bir manzaraya sahiptir. Trabzon'a kuş bakışı tepeden bakmak için mutlaka Boztepe'ye gidin. Unutmadan söyleyelim fotoğraf makinenizi yanınıza almayı sakın unutmayın. Arkanıza manzarayı alıp çok sayıda fotoğraf çekebilirsiniz.

boztepe-008.jpg


Uzungöl

Trabzon adeta yalancı cennet demiştik haberimizin başında, işte kanıtı. Trabzon' un cennet köşelerinden birisidir Uzungöl. Kendinizle başbaşa kalmak için, huzurlu bir tatil için, ya da harika bir balayı tercihi bile sunabilir size. Bol oksijen, büyüleyici manzara kısaca Uzungöl'ü bir kere bile görmediyseniz gerçekten çok şey kaybetmiş olursunuz. Dağların arasında gizli saklı doğa harikası ve etrafındaki pansiyonlarda konaklama fırsatıyla Uzungöl sizleri bekliyor.

ataturk-evi.jpg


Atatürk Evi ve Müzesi

Buram buram tarih kokan Atatürk Müzesi'ni her türk vatandaşının görmesi, ziyaret etmesi gereklidir. Köşk özenle yaptırılmıştır ve harika bir bahçeye sahiptir. İçine girdiğinizde sizde garip, farklı bir his uyandıracak bu müze gezmeniz gereken müzelerin en başında gelmektedir.

ataturk-evi-ve-muzesi.jpg


Ortahisar Camisi

Şu anda normal bir cami gibi açık ve insanların ibadetlerini yaptıkları cami aslında önce kilise olarak inşa edilmiş. Cami olması ise Fatih Sultan Mehmet' in fethinden sonra gerçekleşmiştir. Trabzon'a gittiğinizde bu camide iki rekat namaz kılabilir ve ziyaret edebilirsiniz.

ortahisar-camisi.jpg


Gülbahar Hatun Türbesi

Türbenin yaptırılma hikayesi, Yavuz Sultan Selim' in annesi Gülbahar Hatun' un anısına yaptırılmış olmasıdır. Yapı çok güzel bir dizayna sahiptir. Taş işçiliği ön planda ve çok güzeldir. 8 köşeli olup, dışında sarı renkli taşlar kullanılmıştır.
 

trabzon-muzesi.jpg


Trabzon Müzesi

Trabzon Müzesi ilginçtir ki bir İtalyan mimar tarafından, İtalya'dan getirilen özel malzemelerle inşa edilmiştir. Günümüzde müze olarak ziyaretçilerine kapılarını açmıştır. Trabzon' a gidip Trabzon Müzesi'ni görmemek olmaz.

trabzon-muzesi-001.jpg


Trabzon Kalesi

Trabzon' un elbette bir de kalesi bulunmaktadır. Roma döneminden kalmadır. Trabzon için önemli tarihi yapılardan bir tanesidir.

trabzon-kalesi-001.jpg


Lapazan Yaylası

Tamamen doğal, tam olarak doğayla başbaşa kalabileceğiniz bir yayla arıyorsanız Lapazan Yaylası'na mutlaka gitmelisiniz. Maçka ilçesinde bulunmaktadır. Ancak giderken yanınıza battaniye, yiyecek ve içeceklerinizi almayı sakın unutmayınız.

macka.jpg


Maçka

Trabzon'a gidip de Maçka'yı da ziyaret etmemek olmaz. Trabzon' un en bilindik, en meşhur ilçelerinden biridir. Etrafı dağlarla, ormanlarla kaplı gizli saklı bir cennette Maçka'dır. Gidip görünce orada yaşayan insanların yerinde olmak çok isteyeceksiniz.

macka-003.jpg


Çaykara

Trabzon'un hem güzel hem de şifa dağıtan ilçesidir. Gidip görüp herkese kaplıcalarını ve dağıttığı şifayı mutlaka anlatmalısınız. Öyle ki şifalı suları deri ve mide rahatsızlıklarına birebirdir.

caykara-001.jpg


Haçka Obası Yaylası

Trabzon'un bir diğer muhteşem yaylasıdır. Yukarıda tamamen doğal diye Lapazan Yaylası'ndan bahsetmiştik. Haçka Obası Yaylası ise tam teşekkürlü, yiyecek içecek bulabileceğiniz her şeye kolayca ulaşabileceğiniz yayladır. Bir de burayı görün.

hacka-obasi-yaylasi-001.jpg


Trabzon Nerede Kalınır? - Otel Tavsiyeleri

Trabzon'a gittiğinizde nerede kalacağınız konusunda kararsız kalmayın diye, biz sizler için Trabzon'un en iyi otellerini derledik. Hem Trabzon'un gezilecek yerlerine yakın hem de güzel hizmet veren bu otelleri oldukça beğeneceksiniz. İşte Trabzon otelleri...


Yıldız Life Hotel

Havaalanı'na yakın konumdaki Yıldız Life Hotel'in konforlu odaları Karadeniz veya bahçe manzaralıdır. Deniz kıyısı yakınında hizmet veren otelin alakart restoranında her sabah kahvaltı servisi verilmektedir. Tesis, elverişli konumu sayesinde Atatürk Köşkü, Ayasofya Müzesi gibi kentin gezilecek yerlerine de bir hayli yakındır.

yildiz-life-hotel.jpg

Adres: Çimenli Mahallesi Yalı Sok. No: 42/A, 61030 Ortahisar/Trabzon

Telefon: (0462) 334 85 85


Park Square Hotel

Merkezi bir konumda hizmet vermekte olan Park Square Hotel, Trabzon Kalesi'ne 1,1 km Ayasofya'ya ise 2,9 km uzaklıktadır. Geniş kullanım alanına sahip 39 odaya sahip olan otelde, talep üzerine çevre illere tur da düzenlenebilmektedir. Tesisin restoranında her sabah yerel malzemelerle hazırlanmış açık büfe kahvaltı servis edilmektedir.

park-square-hotel-001.jpg

Adres: Ortahisar Mahallesi, Mustafa Nalçacıoğlu Sk. No:5, 61100 Ortahisar/Trabzon

Telefon: (0462) 400 46 46


Panagia Suite Hotel

Kapalı yüzme havuzu, sauna ve spor salonu gibi olanaklara sahip Panagia Suite Hotel, sahil yolu üzerinde faaliyet göstermektedir. Oteldeki odaların her birine yemek yapabileceğiniz tam donanımlı bir mutfak eklenmiştir. Tesiste ayrıca Karadeniz manzaralı bir restoran bulunuyor. 7/24 açık bir resepsiyona sahip olan otelde isterseniz araba kiralayıp şehri hızlıca gezebilirsiniz.

panagia-suite-hotel.jpg

Adres: Toklu Mahallesi, Devlet Sahil Yolu Cd. No:391, 61040 Ortahisar/Trabzon

Telefon: (0462) 333 13 33


Trabzon Nerede Ne Yenir? - Restoran Tavsiyeleri

Trabzon'un yemekleri saymakla bitmiyor... Hemen hemen her yemeğe katılan mısır farklı şekillerde kullanılabilmektedir. Bunların en ünlüsü ise mısır ekmeğidir. Kahvaltılarında olduğu gibi öğle ve akşam yemeklerinin de vazgeçilmezi olan mısır ekmeği Trabzon'da tüm restoranlarda görmeniz mümkündür. Ayrıca Trabzon'a gittiğinizde şehrin güzel lezzetlerini bilmenizde fayda var. Bizde sizler için gidebileceğiniz restoranlarda neler yiyebileceğinizi de derledik. İşte Trabzon restoranları ve Trabzon'da yiyebileceğiniz lezzetler...

  • Laz Böreği
  • Trabzon Helvası
  • Pazı Tavası
  • Patlıcan Tava
  • Mısır Çorbası
  • Haluşka
  • Gongoş
  • Hamsi Kuşu
  • Karalahana Sarması
  • Mısır Ekmeği
  • Hamsili Pilav
  • Muhlama
  • Karadeniz Pidesi
  • Kaygana
  • Akçaabat Köftesi
  • Hamsiköy Fırın Sütlacı
  • Burma Tatlı
  • Mamzana
  • Balkabağı Tavası
  • Huliya
  • Malhota
  • Sütlü Mısır Ekmeği
  • Gongoş Sarması
  • Hodan Böreği
  • Fasulye Pilaki
  • Pazılı Kaygana
  • Trabzon Hurmalı Kek
  • Kabak Tavası
  • Hamsili Bulgur Pilavı

Bordo Mavi Restoran

İstanbul'daki nezih cafelere benzeyen Bordo Mavi Restoran gerek dekorasyonu gerek menusu gerekse sunumu oldukça kalitelidir. Ancak fiyatları biraz tuzludur. Arkadaşlarınızla gidip hoş bir sohbet deneyimi yaşamak için gerçekten muhteşem bir yerdir. 

bordo-mavi-restoran.jpg


Gardenya Cafe

Trabzon'un en bilindik cafelerinden biri ve Trabzon'a gittiğinizde mutlaka gitmeniz gereken restoranlardan biridir. Meksika usulü tavuk ilk tercihiniz olabilir. Servisi oldukça hızlı ve personeli ise samimidir. Güzel bahçesinde doyasıya sohbet edip, çayınızı yudumlayabilirsiniz.

gardenya-cafe.jpg


Ayhan Sürmen Serender Restoran

Ayhan Sürmen Restoran, iddialı köftesi ve pidesiyle öne çıkmayı başarmıştır. Genelde iftar için tercih edilen restoranlardan biridir. Çalışanlar ilgili ve sunum oldukça başarılıdır. Kesinlikle aileyle birlikte gidilebilecek yerlerdendir.

ayhan-surmen-serender-restaurant.jpg


Trabzon'a Nasıl Gidilir?

Türkiye'nin doğal güzelliğini en iyi şekilde korumayı başarmış şehirleri arasında olan Trabzon'a bir çok şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer Karadeniz Bölgesi'nden gelecekseniz, tüm şehirlerden Trabzon'a seferler bulunmaktadır. Otobüsle fazla uzun sürmeden şehre inebilirsiniz.

trabzon-nasil-gidilir-001.jpg


Trabzon Şehir İçi Ulaşım 

Trabzon'da şehir içi ulaşım oldukça rahat ve konforludur. Dolmuş, otobüs ve taksiyle ulaşım sağlamak mümkündür. Dolmuşlar, neredeyse şehrin her yerinde mevcut. Otobüsler ise belirli saatlerde sıkça hizmet vermektedir. Otobüslerde TAKKart adı verilen bilet sistemi geçerlidir. 36 tane otobüs hattının bulunmasıyla gezip görebileceğiniz her noktaya kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

trabzon-sehir.jpg


Trabzon Festivalleri

Türkiye'nin en güzel illerinden biri Trabzon, birbirinden renkli festivalleriyle size eğlenceli anlar yaşatacaktır. Biz de sizler Trabzon'a gittiğinizde bu festivalleri kaçırmayın. Umarız gittiğinizde bu günlerden birine denk gelir ve doyasıya eğlenirsiniz. İşte sizler için derlediğimiz Trabzon festivalleri...

trabzon-festivallleri.jpg

  • Hıdırellez Bahar Bayramı | Şalpazarı-Acısu: Mayıs
  • Mayıs Yedisi Yürüyüşü | Sivri Tepesi - Tonya: 18 Mayıs
  • Şalpazarı Ağasar Kültür Şenliği | Şalpazarı: Haziran ayı
  • Sultan Murat Şehitleri Anma Günü | Çaykara Sultan Murat Yaylası: 23 Haziran
  • Harmantepe Şehitleri Anma Günü | Köprübaşı-Harmantepe: 29 Haziran
  • Deniz Eğlenceleri | Akçaabat: 6 Temmuz
  • Soğuksu Şenlikleri | Maçka: 7 Temmuz
  • Hamsiköy ve Civar Köy Sütlaç Festivali | Hamsikööy ve Civarı: Temmuz
  • Tonya Zere Yayla Şenliği | Zere Yaylası-Tonya: Temmuz
  • Demirkapı Soğuksu Şenlikleri | Demirkapı Köyü-Soğuksu Tepesi: Temmuz 
  • Hırsafa Karadağ Şenlikleri | Düzköy-Karadağ: Temmuz 
  • Karadağ Yaylası Şenlikleri | Vakfıkebir-Karadağ: Temmuz
  • Dede Korkut Boğaçhan Kültür ve Sanat Festivali | Maçka: 24 Temmuz
  • Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali | Akçaabat: 20-23 Temmuz
  • Geleneksel Hıdırnebi Yayla Şenliği | Hıdırnebi Yaylası: 20 Temmuz
  • Kadırga Yaylası Şenlikleri | Kadırga Yaylası: Temmuz 
  • Karakırsak Şenlikleri | Şalpazarı: Temmuz
  • Alaca Yaylası Şenliği | Alaca Yaylası: Temmuz
  • Taşköprü Kültür ve Yayla Şenliği | Taşköprü Yaylası: Temmuz 
  • Haçkalı Hoca Babayı Anma Merasimi | Haçkalı Yaylası: Temmuz 
  • Sisdağı Şenlikleri | Beşikdüzü-Şalpazarı Sis Dağı: Temmuz
  • Kaldırım Yaylası Şenliği | Kaldırım Yaylası: 26-27 Temmuz
  • Keşan Kültür ve Balıkçılık Festivali | Çarşıbaşı: 12-13 Temmuz
  • Fındık ve Karayemiş Festivali | Arsin: 29-30 Temmuz
  • Geleneksel Uğurlu 1. Yayla Şenliği | Uğurlu: Temmuz
  • Limni Şenliği | Çaykara: Temmuz
  • Sürmene Kültür ve Turizm Şenliği | Sürmene: 31 Temmuz
  • Uzungöl Kültür ve Turizm Şenliği | Çaykara: 1-2-3 Ağustos
  • Maçka Kültür Turizm ve Sanat Festivali | Maçka: 25-26-27-28 Ağustos
  • Kurtdağı Yayla Şenlikleri | Çaykara: Ağustos
  • Yeşiltepe Yayla Şenliği | Maçka: Ağustos
  • Uluslararası Kültür Sanat Festivali | Trabzon-Merkez: 15-17 Eylül

Dikkat: Bu bilgileri sürekli olarak güncelliyor olsak bile, Trabzon Belediyesi tarafından yıl içinde değiştirilebilmektedir. Bu yüzden bunun gibi birçok festival programlarına ait detaylı bilgiye Trabzon Belediyesi’nin web sitesinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.