Toyota'dan Ahşap Otomobil Geliyor

Toyota, dünyada bir ilki gerçekleştirerek tamamen ahşap malzemeden yapılmış elektrikli otomobil üretti.
Toyota'dan Ahşap Otomobil Geliyor

Otomobil dünyası son zamanlarda elektrikli araçlar üzerine büyük gelişim gösterdi. Küresel ısınmadan dolayı elektrikli otomobiller, hızından ve görünüşünden bir şey kaybetmeden fuarlarda otomobil tutkunlarına sergileniyor. Bu alanda geçtiğimiz günlerde Toyota elektrikli arabasını duyurdu.

ahsap-araba.jpeg

Japon otomobil devi Toyota, ezberleri bozan yeni nesil elektrikli arabasıyla otomobil tutkunlarının karşısında çıkmaya hazırlanıyor. Tamamen Japon mühendisler tarafından tasarlanan bu araba diğer elektrikli arabalardan farklı olarak büyük bir kısmı ahşaptan olacak. Eski ahşap arabaların modasını geri getirmeyi hedefleyen Toyota, nisan ayında düzenlenecek olan Milano Tasarım Haftası’nda bu yeni arabasını sergileyecek.

toyota-elektrikli-araba-001.jpeg

Toyota, Setsuna adı verilen konsepte arabasıyla ilgili şimdilik bilgi vermedi. Toyota yetkilileri, aracın ahşap olacağı ile ilgili çok kısa bilgi verdi. Tüm bilgileri gelecek ay katılacakları Milano Tasarım Haftası’nda aracın tüm özelliklerini anlatacaklarını belirtti.

agac-araba.jpg

Toyota’nın bu yeni nesil ahşap arabası, 1. Sınıf kaliteye sahip ağaçtan oluşacak. Aracın çerçeve, koltuk, zemin, dış panelleri de dahil çoğu yeri değiştirilebilme özelliğine sahip. Ayrıca Bu ahşap bölgeler zamanla değiştirilebilme özelliğine sahip olsa da otomobil dayanıklı bir ahşaptan oluşacak. Bu ahşap arabanın kötü yanı ise aktif bir trafiğe çıkmasının yasak olması. Tamamen konsept bir araba olmasından dolayı çoğu kişi tarafından tercih edilmesi beklenmiyor.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.