Tövbe Duası Anlamı Okunuşu ve Arapça Türkçe Yazılışı

Kişinin işlediği bir günahtan ötürü pişman olup tövbe etmesi Allah katında çok önemli bir ibadet sayılmaktadır. Peki ya tövbe duası nedir ve nasıl edilir? Bu içeriğimizde tövbe duasının Arapça Türkçe okunuşunu ve manasını sizler için bir araya getirdik.
Tövbe Duası Anlamı Okunuşu ve Arapça Türkçe Yazılışı

Tövbe Duası Nedir? Nasıl Yapılır?

İşlenen bir günahtan, bir suçtan pişmanlık duyarak bir daha yapmamaya karar vermek tövbe etmeyi gerektirmektedir. Dua ise, sıkıntıyı derdi, isteklerimizi Allah’a ilettiğimiz andır. Tövbe duası, işlediği günahtan pişman olan veya suçun bir daha tekrarlanmayacağına dair Allah’a söz vermektir. Peki tövbe nasıl edilir? Tövbe duası nedir ve nasıl edilir? Biz bu içeriğimizde günahını tekrarlamayacak iradeli müslümanlar için tövbe duasının anlamını, Arapça Türkçe okunuşunu sizler için derledik. 

tovbe-duasi-nedir.jpg


Tövbe İstiğfar Duası Türkçe Okunuşu

“Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe’l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve’l-hayyü’l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü’t-tevbete ve’l-mağfirete ve’l-hidâyete lenâ, innehû, hüve’t-tevvâbü’r-rahîm.”

tovbe-istigfar-duasi.jpg


Tövbe Nasıl Edilir?

Tövbe etmek için yapılması gerekenler şunlardır;

 

  • Allah’a karşı işlenen günahın, suçun bilinerek bu günahtan dolayı Rab’be sığınmak tamamen teslim olmak ve pişman hissetmek gerekmektedir.
  • İşlenen suç veya günahtan ötürü üzülmek, yaradana karşı böyle bir günah işlediğinden dolayı vicdanen rahatsız hissetmek gerekmektedir.
  • Bir daha bu günahı veya suçu işlemeyeceğine dair kesin bir karar almış olmak gerekir.
  • Kul hakkını ilgilendiriyorsa onunla helalleşmek lazım gelir.

tovbe-nasil-edilir.jpg


Tövbe İstiğfar Duası Manası

“Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur’ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm’dır.”

tovbe-istigfar-duasi-manasi.jpg


Tövbe İstiğfar Duası Ayet ve Hadisleri

Tövbe, Rabbimizin bizden istediği birşeydir. "Deki; Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var." (Furkan suresi 77.Ayet) ayeti ile bize kul ile Allah arasında aracısız olan bir ibadet olduğunu bildirmektedir. “De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.” Zümer: 53 

"İnsana bir darlık dokunduğu zaman yanı üzere yatarken, otururken yahut ayakta bize yalvarır, ama biz onun sıkıntısını giderince sanki kendisine dokunan bir darlıktan ötürü bize hiç yalvarmamış gibi hareket eder. İşte aşırı gidenlere yaptıkları iş böylesine süslü gösterilmiştir." (Yunus, 10/12)

Peygamber Efendimiz buyuruyor ki “Allah Teala Hazretleri diyor ki: Ben, kulumun hakkımdaki zannı gibiyim. O, Beni andıkça; Ben onunla beraberim. O, Beni içinden anarsa; Ben de onu içimden anarım. O, Beni bir cemaat içinde anarsa; Ben de onu daha hayırlı bir cemaat içinde anarım. O, şâyet bana bir karış yaklaşacak olursa; Ben ona bir zirâ yaklaşırım. Eğer o, Bana bir zirâ yaklaşırsa; Ben ona bir kulaç yaklaşırım. Kim, Bana yürüyerek gelirse; Ben ona koşarak giderim. Kim, Bana şirk koşmaksızın bir arz dolusu günahla gelse; Ben de onu bir o kadar mağfiretle karşılarım.” Buharî, Müslim

 

NeOldu.com / Din

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum