Torku Kimin, Sahibi Kim, İsrail Malı mı?

Türkye'nin en büyük gıda üreten markalarından birisi olan Torku sadece Türkiye'de değil yurtdışında da başarılı olmuş bir firmadır. Peki Torku'nun sahibi kimdir? İşte Torku firmasının sahibi;
Torku Kimin, Sahibi Kim, İsrail Malı mı?

Torku Sahibi Kimdir?

Torku, 1950'li yıllarda kurulan Konya Şeker fabrikasına kadar dayanan geçmişe sahiptir. Konya Şeker kooperatifinin bir markası olan Torku ilk şeker üretimiyle başlamıştır. Daha sonra bünyesine ürünlerini katarak bir gıda markası oldu. Torku markasının üretmiş olduğu şekerle Türkiye ihtiyacının %22'si karşılanmaktaydı. İlk başta sadece şeker üreten firma şu an helvadan, çikolataya, süt ve et ürünlerine hatta birçok unlu mamüllere kadar birçok şey üretmekte. Torku'nun Yönetim Kurulu Başkanı ise Recep Konuk'tur. Torku şirketinin tüm işlerinden sorumlu olan kişidir. 

Torku Kimin


Torku Nasıl Kuruldu?

Torku markasının uzun yolculuğu ilk olarak Konya Şeker Fabrikası'nın 1952 yılında Konya'da kurulması ile başladı. Daha sonra 1954'te fabrika ilk üretim faaliyetlerini başlattı. 1977 yılında Melaslı Kuru Küspe Fabrikası kuruldu. 1993 yılında Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi iştirakleri ve Konya Şeker ile Şekersüt fabrikası ürünlerini üretmeye başladı. Hala kurumun yöneticisi olan Recep Konuk 1999 yılında iki şirketin de Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Konya şeker tohumlarıyla üretilen ürünlerden ilk olarak çikolata yapmayı başladı. Daha sonra çikolata tesislerini 2010 yılında tamamladı. Modern dünyanın en iyi tesislerinden birisini kurdu. Konya'nın en bereketli toplarında dahi olsa bile topraksız tarım için önemli adımlar attı. Torku, et ve süt pazarında çok önemli bir paya sahip oldu. Bu pay 2011 yılında et ve süt entegre tesisi Panagro Et-süt entegre gıdayı kurmasını sağladı.

Torku Kimin


Torku Kurucusu ve Sahibi Recep Konuk Kimdir?

Torku'nun başındaki isim Recep Konuk'tur.  Türkmencamili köyünde 1956 yılında doğmuştur. Konya Selçuk Üniversitesi'ni bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi'nde işletme okumuştur. İlk olarak Şanlıurfa'da öğretmen oldu daha sonra yönetici olarak bir şirkette görev yaptı. 1985 yılında zirai ürünler ve tarım makineleri ticareti yaptı. 1994 yılında Çumra Belediye Başkanı oldu. 1999 yılında Konya Şeker ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Başkanlığa seçildikten sonra ilk olarak 50 yıllık teknolojiyi yeniledi. İşletme verimliliğini artırdı ve şirketin 15 yıl gibi bir sürede 300 milyon dolar tasarruf etmesini sağladı. Günümüzde hala daha Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı devam ettirmekte.

7 Haziran 2015 yılında yapılan genel seçimlerde 25. dönem Ak Parti Karaman milletvekili oolarak seçildi. 1 Kasım 2015 yılında tekrarlanan seçimlerde ise 26. ve 25. dönem AK Parti Karaman milletvekili olarak tekrardan meclise girdi. 

Torku Kimin


Torku Ürünleri

Torku markası günümüzde bakliyat, içecek, süt ve süt ürünleri, şeker, kek, şekerleme ürünleri, çikolata gibi birçok alanda geniş ürün yelpazesine sahiptir. Yüzlerce ürünüyle tüketicilere hizmet vermektedir.

Torku Kimin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum