Topuk Çatlakları Neden Oluşur? 8 Doğal Tedavi Yöntemi

Topuk çatlaklarının doğal yollarla tedavi edilmesi için kullanılan bitkisel kürleri listeledik. İşte bitkisel topuk çatlağı tedavisi...
Topuk Çatlakları Neden Oluşur? 8 Doğal Tedavi Yöntemi

Topuk Çatlaklarını Geçirmenin Yolları

Kadın erkek ayırmaksızın hemen hemen herkesin ortak problemi olan topuk çatlakları kötü bir görünüme neden olmaktadır. Derinin sertleşerek kuruması ve çatlaklar oluşması tehlikeli bir durum olmasa da bazen ağrılara sebebiyet vermektedir.

Kişinin banyodan sonra düzenli olarak nemlendirici ve benzeri doğal kürler kullanması topuk çatlaklarının önüne geçmeye yardımcı olacaktır.

Uzun süre ayakta kalmak, ağır yük taşımak ve topuklu ayakkabı gibi topuklara baskı uygulayan durumlarda topuk çatlaması problemleri görülmektedir.

Bu içeriğimizde topuk çatlaklarını geçirmek için uzmanlar tarafından tavsiye edilen 8 doğal kür önerisi sunuyoruz.

Topuk Çatlaklarını Geçirmenin Yöntemleri Listesi

SıraYöntemEtkisiUygulama
1Pirinç Unu ile PeelingÖlü Deriyi AtarMasaj
2VazelinNemlendirirMasaj
3Limonlu SuBakteriyi EngellerBekletmek
4Gül suyu ve GliserinCildi YumuşatırBekletmek
5Su Dolu LeğenDeriyi BeslerBekletmek
6BalBakteriyel YağBekletmek
7Bal ve Zeytinyağı KürüCildi BeslerMasaj
8Nemlendirici KremÇatlağı EngellerMasaj

Topuk Çatlaklarını Geçirmenin 8 Doğal Yolu

İşte topuk çatlaklarının sebepleri ve doğal tedavi yöntemleri...

1. Pirinç Unu ile Peeling

Ölü derinin atılması için ihtiyacımız olan Peeling uygulamasını pirinç unu ile yapabiliriz. Ayağınızı 10 dakika kadar ılık suda beklettikten sonra 1 avuç pirinç, bir kaç çay kaşığı bal ve elma sirkesi karışımıyla oluşturacağınız kür ile topuk çatlaklarınıza peeling uygulaması yapınız.

2. Vazelin

Vazelin en iyi nemlendirici görevi gören kozmetik ürünlerinden biridir. Cildin üzerinde oluşturduğu ince tabaka ile nemi içeride hapseden vazelin kısa sürede topuklarınızı yumuşacık yapacaktır. Yatmadan önce sürmeniz halinde sabah uyandığınızda topuklarınızın yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

3. Limonlu Su

Ilık suyun içerisine bir miktar limon suyu ekleyin ve ayaklarınızı 10-15 dakika arası hazırladığınız bu suyun içerisinde bekletin. Asidik özelliği sayesinde limon suyu kuru derinin yumuşamasını sağlayacaktır.

4. Gül suyu ve Gliserin

Topuk çatlaklarının giderilmesinde en etkili yöntemlerden biri olan gül suyu ve gliserin, hem cildin yumuşamasını sağlayacak hem de A, B, C, D ve E vitaminleri sayesinde cildin onarılmasını sağlayacaktır. Gül suyu ve Gliserin karışımlı suda ayaklarınızı kısa bir süre bekletin ve sonuçları gözlerinizle görün.

5. Su Dolu Leğen

En basit yöntemlerden biri olan su dolu leğen uygulamasında yapmanız gereken tek şey ılık suyun içerisinde ayaklarınızı yarım saat kadar bekletmektir. Bu sayede cildiniz yumuşayacak üstelik ayak kokusundan da kurtulmuş olacaksınız.

6. Bal

Anti bakteriyel özelliği ve nemlendirici özelliği sayesinde topuk çatlaklarının baş düşmanı olan balı (bir bardak) bir miktar ılık suyun içerisini dökün ve ayaklarınızı hazırladığınız bu suyun içerisinde 15-20 dakika boyunca bekletin. Haftada bir kaç kez uygulanması halinde topuk çatlaklarının giderilmesinde önemli bir ilerleme kaydetmiş olacaksınız.

7. Bal ve Zeytinyağı Kürü

Doğal krem olarak da nitelendirebileceğimiz bu karışım sayesinde hem cildiniz yumuşayacak hem de topuk çatlaklarında oluşacak olası enfeksiyonlardan kurtulacaksınız. 1 çay kaşığı bal ile 1 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırın. Hazırladığınız bu doğal kremi topuk çatlaklarınıza uygulayın ve bu mükemmel bakımın keyfini çıkarın.

8. Nemlendirici Krem

Topuk çatlaklarının giderilmesi için hatta hiç oluşmadan ortadan kalkmaları için her duş aldıktan sonra herhangi bir nemlendirici özellikli kozmetik kremi ayak topuklarınıza uygulayın. Bu sayede nemli deri hiç bir zaman topuk çatlağına dönüşmeyecektir.

Topuk Çatlaklarının Tedavisi İçin En İyi Ürünler

En İyi Topuk Çatlaklarının Tedavisi Listesi

SıraMarkalarUygulamaneoldu Puanı
1Lapitak Topuk Çatlak Bakım KremiMasaj10/9.9
2Scholl Topuk Çatlağı Bakım KremiMasaj10/10
3Herbaderm Topuk Catlak KremiMasaj10/9.8
4Silikon Topuk Dikeni Çorabı Topuk Çatlağı Yara Koruma ÇorabıGiymek10/9.9
5Ponza TaşıSürtmek10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Topuk Çatlağı
Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Topuk Çatlakları İçin 5 Ürün Tavsiyesi

Topuk çatlakları için en iyi ürünleri sizler için listeledik. Topuğunuzda oluşan çatlakları gidermeniz için en uygun ürünler aşağıdaki kısımda yer alıyor.

1. Lapitak Topuk Çatlak Bakım Kremi

Topuk Çatlakları İçin Doğal Tedaviler

Amazon
Fiyatını Gör
Lapitak
Topuk Çatlağı Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Ayak bakımında öncü markalardan biri olan Lapitak, topuk çatlakları için özel olarak ürettiği bu kremle oluşan yaraların kısa sürede iyileşmesini amaçlıyor. Uygulandığı bölgedeki derilerin yumuşamasını sağlayan krem aynı zamanda ölmüş derilerin yerine taze derilen oluşumuna da destek sağlıyor. İçerdiği gliserin ve E vitamini sayesinde Lapitak krem topuklarınıza ipeksi bir görünüm kazandırır.

2. Scholl Topuk Çatlağı Bakım Kremi

Topuk Çatlakları İçin Doğal Tedaviler

Amazon
Fiyatını Gör
Scholl
Topuk Çatlağı Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Scholl marka bu bakım kremi topuk çatlaklarının giderilmesi için sıklıkla kullanılmaktadır. İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde cildin yumuşamasını sağlayan bu ürün sadece 3 gün içerisinde gözle görülür bir biçimde çatlakları tedavi etmektedir.

3. Herbaderm 60Ml Topuk Catlak Kremi

Topuk Çatlakları İçin Doğal Tedaviler

Amazon
Fiyatını Gör
Herbaderm
Topuk Çatlağı Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Argan yağı formülü ile güçlendirilen Herbaderm topuk çatlak kremi güçlü içeriği sayesinde topuk çatlaklarını kısa sürede iyileştirir ve yeniden oluşumunun önüne geçer. Çatlamış derilen nemlendirilmesini sağlayan bu krem yara iyileştirici özelliği sayesinde çatlakların kapanmasına da yardımcı olur.

4. Silikon Topuk Dikeni Çorabı Topuk Çatlağı Yara Koruma Çorabı

Topuk Çatlakları İçin Doğal Tedaviler

Amazon
Fiyatını Gör
Silikon Topuk Dikeni
Çorabı
Aradığın
Fiyatı Gör

Silikon topuk koruma çorabı çatlaklar sebebiyle canı yanan insanlara tavsiye ettiğimiz bir üründür. Aynı zamanda çatlak oluşumunun başlıca sebebi uzun süre ayakta durmaktır. Silikon topuk kullanımı topuk çatlağı oluşumunun da önüne geçecektir.

5. Ponza Taşı

Topuk Çatlakları İçin Doğal Tedaviler

Amazon
Fiyatını Gör
Ponza
Taşı
Aradığın
Fiyatı Gör

Topuk çatlakları için kullanılan ponza taşı girintili ve çıkıntılı dış yapısı sayesinde topuktaki ölü derilerin kolayca atılmasını sağlıyor. Ponza taşı ile hafif hareketler uygulayarak topuklardaki ölü derileri söküp atabilirsiniz.

Topuk çatlağı nasıl geçer?

Birçok etkenin neden olduğu topuk çatlamasında kişinin düzenli bir bakım uygulaması çatlamaları engelleyecektir. Ayrıca pirinç unu, vazelin, su dolu leğen, bal, zeytinyağı, nemlendirici krem, limonlu su, gül suyu ile peeling yapmak topuk çatlağını gidermeye yardımcı olacaktır.

Topuk çatlağı neden olur?

Uzun süre ayakta kalmak ve topuklu ayakkabı kullanmak topuklara aşırı bir baskı uygular. Derinin kalınlaşması, topuktaki yağ tabakasının ikiye ayrılması ve çatlamasına neden olur.

Aşırı kilo, topuklara kısa sürede daha fazla baskı uygularken topuk derisinin kalınlaşarak esnekliğini kaybetmesine ve çatlamasına sebebiyet verir. Aynı zamanda deri hastalıkları, şeker hastalığı cildi kurutur. Bu da topuk çatlamasının olmasına zemin hazırlar.

Kalitesiz ayakkabı topuk çatlamasına neden olur mu?

Çıplak ayak dolaşmak topukların direk olarak sert zemine temas etmesi, aynı zamanda kullanılan sert tabanlı kalitesiz ayakkabı gibi topuk çatlamasının başlıca nedenleri arasındadır. Ayakkabılar olabildiğince kaliteli alınmalıdır.

Topuk çatlağına sebep olan şeyler nelerdir?

Topuk çatlağının oluşmasına sebep olan durumla arasında; uzun süre ayakta kalma, aşırı kilo, egzama, çeşitli deri hastalıkları, topuklu ayakkabı ve arkası açık ayakkabı kullanımı, ter bezlerinin düzensiz çalışması, kadınlarda menopoz sonrası görülen cilt kuruluğu, ayak mantarı, çıplak ayak dolaşmak, kalitesiz ve sert tabanlı ayakkabı kullanımı yer alır.

Topuk çatlakları neye sebep olur?

Topuk derisinin kalınlaşması ve sertleşmesi durumunda ağrıya sebebiyet verebilir. Kalınlaşan deride derin çatlaklar oluşmuş ve kanama söz konusu ise doktor kontrolünde bir tedavi uygulanmalıdır.

Kişinin bağışıklık sisteminin güçsüz ve yetersiz olması çeşitli enfeksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle derin çatlaklarda kesinlikle doktorun önerdiği ilaç ve kremler kullanılmalıdır.

Topuk çatlağı nasıl önlenir?

Topuk çatlamasını önlemek veya azaltmak için düzenli bakım uygulamak ve nemlendirmek gereklidir. Her banyo sonrası topuklara nemlendirici sürmek topukların kurumasını ve kurumaya bağlı olarak çatlamasını önlemektedir. Aynı zamanda banyo esnasında yumuşayan topuklarınızı ponzo taşı ile yumuşak hareketlerle masaj yaparak ölü derilerin atılmasını sağlayabilirsiniz.

Topuk çatlağı tedavisi nasıldır?

E vitamini ve jojoba yağı içeren kremler topuk çatlaması tedavisinde olumlu sonuçlar vermektedir. Akşamları nemlendirici veya topuk çatlamasını önleyici kürler sürdükten sonra mutlaka çorap giyin ve her nemlendirici sürdüğünüzde çorabınızı değiştirin.

Nemlendirici kürler uyguladıktan sonra ayağınızı kapalı tutmanız kremin daha iyi emilimini sağlamaktadır. Aynı zamanda çıplak ayakla sert zemine basmanızı önlemektedir. İş yerinde veya günlük hayatta tedavi süresince kapalı ayakkabı giymeyi tercih edin.

Eğer topuk çatlaklarınız çok derin ve kanamalı oluyorsa tedavi için mutlaka bir uzmana başvurun. Kanamalı çatlaklarda rastgele ilaç veya krem kullanımı çeşitli enfeksiyonlara neden olabilir.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum