Tonia Tisdell Kimdir

Tonia Tisdell, 20 Mart 1992’de Liberya’nın Monrovia kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı takımlarda ve Liberya Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Tonia Tisdell Kimdir

Tonia Tisdell Biyografisi

Tonia Tisdell’in Kulüp Kariyeri

Tonia Tisdell, profesyonel futbol kariyerine 2008 yılında Osmanlıspor’da başladı. Bir sezon burada forma giyen futbolcu sezon içerisinde tek bir maçta forma giyemedi ve sezonun sonunda kendisini geliştirmesi için İzmir ekiplerinden Karşıyaka’ya gönderildi.

2009-2010 sezonunda Karşıyaka ile sadece 8 maçta forma giyip bekleneni veremedi ve bir sezon sonra Mersin İdman Yurduspor’a kiralandı. Mersin forması ile 11 maçta sahne alırken 1’de gol atan Tonia Tisdell, sezon sonunda Türkiye 1. Lig şampiyonluğu yaşadı. 2011 yılında bir başka Ankara ekibi Ankaragücü’ne transfer oldu.

tonia tisdell ankaragücü

Transfer olduğu sezonda Ankaragücü ile de istenileni veremedi ve ilk olarak Mersin İ.Yurduspor’a, bir sene sonrasında da Şanlıurfaspor’a kiralandı. 2013-2014 sezonunda Osmanlıspor (Ankaraspor)’a tekrardan transfer oldu ve o sezon takımı ile 30 maça çıkıp 4 gol attı. Ardından gelen sezon da aynı performansı devam ettiren Tonia Tisdell, 32 maça çıkıp 5 gol attı. Tecrübeli futbolcu 2015-2016 sezonunda da kariyerine Osmanlıspor’da devam etmektedir.

Tonia Tisdell’in Milli Takım Kariyeri

Tonia Tisdell, milli formayı kariyerinde ilk kez 2008 yılında Liberya Milli Takımı’nda giydi. 2014 yılında ilk önemli turnuvasına çıktı ve FİFA Dünya Kupası elemelerinde yer aldı. Kariyeri boyunca Liberya Milli Takım formasını 4 kez giydi.

Tonia Tisdell’in Başarıları

Mersin İdman Yurduspor

Türkiye Bank Asya 1. Lig: 2010-2011

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.