Tom ve Jerry Hakkında Hiç Duymadığınız 10 İlginç Gerçek

Tüm zamanların en unutulmaz çizgi filmleri arasında yer alan Tom ve Jerry hakkında ne biliyorsunuz? Tom ve Jerry hakkında az bilinen 10 gerçeği yazımızda listeledik. İşte çocukluğunuzun unutulmaz parçası Tom ve Jerry hakkında ilginç gerçekler!
Tom ve Jerry Hakkında Hiç Duymadığınız 10 İlginç Gerçek

Tom ve Jerry Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Gerçekler

1940'lı yılların başında William Hanna ve Joseph Barbera tarafından yaratılan kedi ve fare ikilisi Tom & Jerry, dönemin en ünlü çizgi filmi olarak bilinmektedir. Çıkışından kısa bir süre sonra tüm dünyaya hızla yayılan çizgi film, birçok neslin unutulmaz parçası olmayı başarmıştır.

Son derece etkili ve akılda kalıcı olan seri, 1940 ile 1958 yılları arasında kedi ve fare savaşlarını konu almıştır. Adeta bir efsane haline dönüşen Tom ve Jerry serisi hakkında neler biliyorsunuz? Bu içeriğimizde ikili hakkında az bilinen 10 gerçeği sıraladık. İşte Tom ve Jerry hakkında daha önce hiç duymadığınız 10 gerçek!


1. Tom ve Jerry, ilk olarak 1940 yılında William Hanne ve Joseph Barbera tarafından yapılmıştır.

Tom ve Jerry Hakkında


2. Tom ve Jerry, ev kedisi Thomas ile onunla aynı mekanı paylaşan ev faresi Jerry arasında geçen komik mücadeleyi anlatmaktadır.

Tom ve Jerry Hakkında


3. Animatörler çizgi film karakterlerine Tom ve Jerry isimlerini vermeden önce Tom'a Jasper, Jerry'e Jinx adını vermiştir.

Tom ve Jerry Hakkında


4. Karakterleri isimlendirmek için düzenlenen yarışmayı, animatör John Carr kazanmıştır. Tom ve Jerry isimlerini bulan animatör, 50 dolarlık para ödülü kazanmıştır.

Tom ve Jerry Hakkında


5. Tom ve Jerry yayınlanmasının ardından 13 farklı dalda Oscar'a aday gösterilmiştir. İlk ödülünü 1943 yılında "Yankee Doodle Mouse" bölümüyle kazanmıştır.

Tom ve Jerry Hakkında


6. Amerikan yapımı olan Tom ve Jerry çizgi filminin animasyon serisi, 1960'lı yıllara kadar Çekoslovakya'da çekilmiştir.

Tom ve Jerry Hakkında


7. Milyonlarca hayran kitlesine ulaşan Tom ve Jerry, 1950'li yıllarda yan ürün olarak ünlü bulldog ve oğlunun maceralarını anlatan Spike ve Tyke'yi çıkartmıştır.

Tom ve Jerry Hakkında


8. Şiddetli ve komik çekişmeleri ile bilinen Tom ve Jerry, 1975'de yayınlanan bölümlerinde dünyayı dolaşan en yakın iki arkadaş olarak anlatılmıştır.

Tom ve Jerry Hakkında


9. Çok az konuşan karakterler, 1992 yılında "Tom ve Jerry" adlı sinema filminde "benim misin değil misin bebeğim" şarkısıyla ilk kez bu kadar uzun konuşmuşlardır.

Tom ve Jerry Hakkında


10. Başka bir kedi ve fareye aşık olan karakterler, sevdiklerine ulaşamadığı için serinin son bölümünde intihar etmiştir. Çocuklar tarafından sıklıkla izlenen çizgi film, aileler tarafından büyük tepki toplamıştır.

Tom ve Jerry Hakkında

Önerilen İçerik; Dünyanın En Fazla Hasılat Yapan Filmleri

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum