Tolgahan Sayışman Kimdir

Elveda Rumeli isimli dizide canlandırdığı Karakalpaklı Mustafa rolüyle popülerliği artan Tolgahan Sayışman, 17 Aralık 1981’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Tolgahan Sayışman Kimdir

Tolgahan Sayışman Biyografisi

Annesi Trabzon, babası Selanikli olan Tolgahan Sayışman, üniversite eğitimini aldığı sırada, Best Model of Turkey yarışmasına girdi. Yarışmada birinci olamadı. Ardından diğer güzellik yarışması olan, Manhunt İnternational yarışmasında birinci oldu. Uzun süre oyunculuk eğitimi aldı. Avrupa Yakası, Esir Kalpler, Acemi Cadı, Dicle gibi dizilerde konuk oyuncu olarak yer aldı. 2007’de vizyona giren Elveda Rumeli isimli dizi ile popülerliği arttı. Sayışman oyuncu Serenay Sarıkaya ile uzun süre ilişki yaşadı. Daha sonra ise Selen Soyder ile birlikte olan Sayışman’ın bu ilişkisi uzun sürmedi ve ayrıldılar.

Tolgahan Sayışman, 2007’de yayınlanmaya başlayan Elveda Rumeli isimli dizide Karakalpaklı Mustafa karakterinin canlandırdı. Dizinin başrollerinde, Erdal Özyağcılar, Şebnem Sönmez, Filiz Ahmet, Berrak Tüzünataç, Gülçin Santırcıoğlu ve Ertan Saban yer aldı. Makedonya’da çekilen dizi Osmanlı’nın son dönemlerinde Balkanları anlatıyor. 

Elveda Rumeli

Başrollerini Fahriye Evcen'le paylaştığı Aşk Tutulması isimli filmde Uğur karakterini canlandırdı. 2008’de vizyona giren film, evlenmeleri konusunda annelerinden baskı gören Uğur ve Pınar'ın kötü bir şekilde tanışmalarıyla başlar. Daha sonra aralarındaki bu tanışıklık zamanla aşka döner. Tolgahan Sayışman daha sonra Aşk Geliyorum Demez isimli filmde rol aldı. Başrollerini Bergüzar Korel’le paylaştığı film, esnafın içerisinde çalıştığı hanı satın alan müteahhitin, hanı yıkıp yerine alışveriş merkezi yapmak istemesiyle başlar. Esnaf çaresiz kalınca Ali isimli bir geçi müteahhitin kızını etkileyip kendine aşık ederek hanı kurtarmak ister fakat plana hiç düşünemediği şeyler de dahil olur.

Tolgahan Sayışman 2010’da yayınlanmaya başlayan Lale Devri ismli dizide Çınar Ilgaz karakterini canlandırdı. Dizi birbirine aşık iki gencin ailelerinin arasında yaşanan anlamsız çekişmeyi ve aileler arasında dönen entrikayı anlatıyor. Dizinin başrollerine ise Tolgahan Sayışman, Selen Soyder, Emina Sandal ve Serenay Sarıkaya yer alıyor. 2014’te vizyona giren Sürgün isimli filmde rol adlı. Film birbirilerinin seven Eleni ile Sedat’ın birbirlerine olan imkansız aşkı ve dönemin getirdiği zorunlulukları anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Saadet Işıl Aksoy ve Tolgahan Sayışman yer alıyor. Sayışman 2015’te yayınlanmaya başlayan Asla Vazgeçmem isimli dizide rol aldı. Amine Gülşe ile başrolü paylaştığı dizide Yiğit Kozan karakterini canlandırdı.

2016 yılında Bizans Oyunları isimli filmle izleyici karşısına çıkan oyuncu Prens Adonis karakterini canlandırmış. Filmde Sayışman'a Gürkan Uygun, Gonca Vuslateri ve Tuvana Türkay gibi isimler eşlik etmiştir. 

13 Şubat 2017 yılında iki yıldır birlikte olduğu Almeda Abazi ile dünya evine girdi. Düğün Amerika Los Angelas'ta bulunan Beverly Wilshire Otel'de gerçekleşti. 

Rol Aldığı Diziler

  • 2004 - Avrupa Yakası
  • 2006 - Acemi Cadı
  • 2006 - Esir Kalpler
  • 2006 - Maçolar
  • 2007 - Dicle
  • 2007 - 2009 - Elveda Rumeli
  • 2007 - Hepsi1
  • 2009 - Kavak Yelleri
  • 2010 - 2014 - Lale Devri
  • 2015- Asla Vazgeçmem

Rol Aldığı Filmler

  • 2008 - Aşk Tutulması
  • 2009 - Aşk Geliyorum Demez
  • 2014 - Sürgün
  • ​2016 - Bizans Oyunları


NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.