Tolga Karel Kimdir? Rol Aldığı Filmler ve Diziler

Yaprak Dökümü isimli dizide canlandırdığı Oğuz karakteri ile dikkatler üzerine çeken Tolga Karel, 1 Ekim 1978’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Tolga Karel Kimdir? Rol Aldığı Filmler ve Diziler

Tolga Karel Biyografisi

Üniversite eğitimini Fransa’da alan Tolga Karel, daha sonra aynı okulda yüksek lisans da yaptı. Oyunculuğunun yanı sıra birçok şarkıcıya da şarkı sözü yazan Tolga Karel, bu konuda aynı zamanda köşe yazarlığı da yapmaktadır. Tolga Karel, 2011’de Best Model of World ikincisi Günay Musayeva ile evlendi. Daha sonra bu evliliğinden bir çocuğu dünyaya geldi.

Kamera karşısına ilk kez Gece Şahinleri isimli film ile geçen Tolga Karel, 2006’da Kabuslar Evi: Karanlıktan Gelen isimli filmde rol aldı. Daha sonra ise bir döneme damga vuran Yaprak Dökümü isimli dizide Oğuz karakterini canlandırdı.

Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı romanında uyarlanan dizi, İstanbul’a ailesi ile birlikte taşınan Ali Rıza Bey’in yaşadığı felaketleri anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Halil Ergün, Güven Hokna, Gökçe Bahadır, Fahriye Evcen, Bennu Yıldırımlar, Deniz Çakır ve Caner Kurtaran yer aldı.

2010’da ise Kanıt isimli dizide Yaman karakterini canlandırdı. Dizi, yaşanan cinayetleri çözmek için uğraşan iki polisin delillerle suçluları bulmak için verdikleri çabayı anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Engin Benli ve Deniz Celiloğlu yer aldı.

Daha sonra ise Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam isimli dizide Kasım karakterini canlandırdı. Dizi, Osmanlı’nın üçüncü Ahmet zamanında yaşanan olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Türkan Şoray, Cemal Hünal, Aslı Tandoğan, Tolga Karel ve Fırat Tanış yer aldı.

2014’de ise Survivor’da yarıştı. Yarışmada aynı zamanda Gökhan Keser, Ahmet Dursun, İsmail Baki Tuncer, Merve Aydın, Serenay Aktaş gibi oyuncular yer aldı.

Rol Aldığı Diziler

2000 Evdeki Yabancı

2005 Ödünç Hayat

2006 Kabuslar Evi: Karanlıktan Gelenler

2006-2010 - Yaprak Dökümü

2011 - 2012 - Bir Zamanlar Osmanlı

2012 - Kanıt

Rol Aldığı Filmler

1999 Gece Şahinleri

2000 Aşkın Bedeli

2001 Şeytan Çıkmazı

2009 Cin Geçidi

2015 Kod Adı: K.O.Z

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.