• DOLAR3,70480.94
  • EURO4,34760.54
  • ALTIN151,6840.36
  • BIST107.928-0.52

Tolga Çevik Kimdir

Tolga Çevik Kimdir

12 Mayıs 1974 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Tolga Çevik’in unutulmaz performanslarından biri olan Komedi Dükkanı hayranları tarafından halen beğenilmektedir.

Haber güncelleme tarihi 19.05.2017 13:46

Tolga Çevik Biyografisi

Aslen Mersinli olan Tolga Çevik, 1996 yılında Central Missouri State Üniversitesi'nin Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk bölümünden mezun olmuş ve eğitimi sırasında Amerikalı aktör Robin Williams'tan eğitim almıştır. Amerika'daki eğitimini tamamladıktan sonra Hadi Çaman Tiyatrosu'nda profesyonel hayatına başlamıştır.Daha sonra BKM ekibine katılan Tolga Çevik, Yılmaz Erdoğan’ın yönettiği Vizontele, Vizontele Tuuba ve Organize İşler isimli filmlerde rol aldı.  2004 yılında Cem Yılmaz’ın kız kardeşi Özge Yılmaz ile evlenen Çevik’in, Tuna ve Tan isminde iki çocuğu vardır. 


Tiyatro ve Televizyon Başarısı

2006-2008 yılalrı arasında Gülse Birsel’in senaristliğini yaptığı Avrupa Yakası isimli dizide Sacit karakterini canlandıran Tolga Çevik, 2007 yılından itibaren doğaçlama olarak ilerleyen Komedi Dükkanı isimli komedi programında oynamaya başladı.  2013-2014 yılları arasında ise Arkadaşım Hoşgeldin isimli programda yer aldı. 

 

tolga-cevik.jpg


Rol Aldığı Bazı Oyunlar 

  • Bana Bir Şeyhler Oluyor 
  • Sen Beni Sevmiyorsun - Edi 
  • Kalbin Sesi - Bob 
  • Kelebekler Özgürdür - Can 
  • Küheylan - Alan Strang 

Filmografi 

  • Organize İşler (2005) - Samet Bulut 
  • Hızlı Adımlar (2004) 
  • Vizontele Tuuba (2003) - Nafiz Doğan 
  • Vizontele (2000) - Nafiz Doğan 
  • Herkes Kendi Evinde (2000) - Selim 
  • Köçek (2000) 

 

Televizyon Dizileri 
Komedi Dükkanı, 2008 
Komedi Dükkanı (2007 - 2008) 
Avrupa Yakası (2006 - 2008) - Sacit Kral 
Herşey Yolunda (2004) - Başar 
Dişi Kuş (2004) - İskender 
Ölümsüz Aşk (2003) - Tahsin 
Esir Şehrin İnsanları (2003) 
Aşk ve Gurur Savaş (2002) - Savaş Timur 
Salacak Öyküleri (1998) 
Feride (1996) - Ali 

 

NeOldu.com / Özel Haber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
BENZER HABERLER
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 NeOldu.com
Burada yer alan yazılı ve görsel içerik, izinsiz olarak,
kısmen ya da tamamen kopyalanamaz başka yerde kullanılamaz.