Titanikten Sağ Kurtulduğunu İddia Eden Berthe Antonine Mayné

Berthe Antonine Mayne, Titanik faciasından sağ kurtulduğunu ifade etse de kimse ona inanamadı. Seneler sonra ise gerçek gün yüzüne çıktı. İşte gerçekte yaşananlar…
Titanikten Sağ Kurtulduğunu İddia Eden Berthe Antonine Mayné

Berthe Antnine Mayne, Titanik faciasından sağ kurtulduğunu ifade etti ancak senelerce kimse ona inanamadı.

Mayne’nin hikayesi yeğeni kişisel eşyalarını bir ayakkabı kutusunda bulunca gün yüzüne çıktı.

Kutu içerisinde gazete kupürleri, fotoğraflar ve mektuplar yer alıyordu. Mayne gerçekten de Titanic’in hayatta kalan yolcularından biriydi. İşte Mayne’nin gerçek hikayesi…

RMS Titanik lüks vapur gemisi, bir buz dağına çarptıktan sonra ikiye bölündü ve 15 Nisan 1912'nin sabah saatlerinde battı. O gece okyanusta 2240 kişi (yolcu ve mürettebat olmak üzere) hayatını kaybetti.

titanicgif-001.gif


Titanik gemisinin hikayesi kitaplara, filmlere ve haberlere konu olmuştur ancak gerçekte merak edilen hayatta kalanların hikayeleriydi.

berthe-antnine-mayne-003.jpg


Mayne’nin ise değişik bir hikayesi var. Yeğenine göre, Mayne; yakınlarını ve arkadaşlarını, genç bir Kanadalı milyoner ile Titanik'te olduğuna ve trajediden kurtulduğuna ikna etmeye çalışıyordu. Ancak kimse onun bu gerçeğine ölene kadar inanmadı.

berthe-antnine-mayne-001.jpg


Berthe Mayne, gerçekten o gemideydi. Madame de Villiers adıyla seyahat eden Quigg Baxter'ın sevgilisi olarak gemiye bindi. Baxter, Mayné ile aynı yaşta, Montreal doğumlu ve varlıklı bir ailenin çocuğuydu. İkisi çabucak sevgili oldu.

berthe-antnine-mayne.jpg


Çift 10 Nisan 1912'de birinci sınıf yolcu olarak Titanik'e bindi. Mayné ve sevgisi "Mrs de Villiers" takma adı altında kayıtlıydı ve birinci sınıf bir kamara olan C-90'da ağırlandı. Yolculuk gerçekten de çok güzel geçiyordu ta ki o vahim kazaya kadar.

titanic-003.jpg


Vintage News'teki habere göre, Baxter ve Titanic’in kaptanı Smith arasında kazananın ardından şöyle bir konuşma geçti.

"Baxter kaza oldu, ama sorun değil".

Ancak Kaptan ayrılır ayrılmaz yardımcı kaptan Baxter’a ailesini derhal almasını ve acil kurtarma filosuna binmesini söylemişti.

berthe-antnine-mayne-002.jpg


Baxter, annesini tekneye taşıdı. Baxter'ın kız arkadaşı Berthe Mayné'de tekneye binmek için hazırdı ancak mücevherlerini almadan binmek istemedi. O esnada bir diğer yolcu Molly Brown onu ikna etti ve tekneye bindirdi. Ancak sevgilisi Baxter binemedi ve orada öldü…

titanic-002.jpg


Berthe Mayne, birkaç ay boyunca Baxter’ın ailesiyle Montreal'de kaldı ve sonra Avrupa'ya döndü. Kariyerine Paris'te şarkıcılık yaparak devam etti. Hiç evlenmedi ve 11 Ekim 1962'de öldü.

titanic-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.