Titanik Gemisi Hakkında 14 İlginç Hikaye!

Dünyada herkes tarafından trajik bir olay olarak bilinen Titanik Gemisinin batması hakkında ilginç ve bir o kadar da üzücü hikayeleri sizler için bir araya getirdik.
Titanik Gemisi Hakkında 14 İlginç Hikaye!

Titanik Hakkında Gerçekler

İngiltere'den New York'a doğru hareket eden ve Atlantik Okyanusu üzerinde buz dağına çarpan Titanic Gemisi 15 nisan 1912 yılında tarihe gömüldü. Yaklaşık 2.200 yolcuya sahip olan bu devasa gemi, batmasıyla birlikte korkunç bir felaket yaşandı. Toplamda 1.500 kişi hayatını kaybetti. Titanik gemisinden hayatta kalan insanların bizzat verdiği röportajlarla o güne ışık tutan korkunç gerçekler ortaya çıktı. İşte çok az kişinin bildiği Titanik hakkında korkunç gerçekler.

titanic.gif


1. Boğulan İnsanların Korkunç Çığlıkları

Elizabeth Shutes adında bir kadın Titanik gemisinin batması sırasında kurtulmayı başaran nadir insanlardan biriydi. Verdiği bir röportajda cankurtaran teknesine binerek kürek çekmeye başladığını, denizin üstünde yüzen cesetlerin kayığa çarptığı, boğulan insanların amansızca yardım istediğini söyledi. Çığlıklar arasında ağlayarak gücünün son damlasında kadar kürek çektiğini anlatan 40 yaşındaki kadın o anları yıllar geçse de unutamadığını söyledi.

Önerilen İçerik; Titanik'ten Sağ Kurtulan Berthe'nin İtirafları!

elizabeth-shutes.jpg


2. Deli Gibi Kürek Çektik !

Laura Mabel Francatelli, Karpatya tarafından nasıl kurtarıldığını anlattı. Titanic gemisinin batması sırasında kayığa binen Laura Mabel, "batan korkunç geminin ışıklarını görmeyene kadar gücümüzün son damlasına kadar kürek çektik." dedi. Ardından başka bir konuşmasında, ''Sonunda kıyıya yaklaştığımızda sadece gözlerimi kapadım ve kendime şu soruyu sordum; bitti mi? artık güvende miyim?" dedi.

laura-mabel-francatelli.jpeg


3. Loved Ones İçin Umutsuz Arama

Korkunç olay sonrası insanların tek bir hedefi vardı; sevdiklerini, ailelerini aramak! Olay sırasından yüzlerce insan ailelerini kaybetti. Bazıları ise ölmediği halde ailelerine ulaşamadı. Bunlardan birisi ise Loved Ones'di. Verdiği bir röportajda; "Çarpışma sonrası aklıma gelen ilk şey kocam ve çocuğumdu, fakat onları çarpışma sonrasında asla göremedim.".

loved-ones.jpg


4. Trajedi Hakkında Bir Anı

İngiliz bilim öğretmeni ve aynı zamanda bir gazetede yazar olan Lawrence Beesley, Titanik faciasından kurtulan insanlar arasında yer almaktaydı. Trajediden kurtulan ünlü yazar, Titanik'in batmasıyla ilgili bir kitap yazdı. Yazdığı kitapta yaşanan korkunç olayları anlatan yazar kitabında şöyle bir söze yer verdi; "13 sayısının şansız olduğunu düşünmezdim fakat gemide toplamda 13 yeni arkadaş edinmiştim ve hepsi de hayatını kaybetti."

lawrence-beesley.jpeg


5. Titanic'deki Koca Yürekli Fırıncı

Titanic faciasından kurtulan bir diğer kişi ise Charles John Joughin oldu. Yaptığı şeyler ile herkesi hayrete düşüren aşçı, denize düşen insanların tutunmaları için onlara sandalye fırlatmış. Kendisi de bu sırada denize düşenler arasındaymış. O da bir sandalyeye tutunup kurtulabilmiş. Charles bu davranışı sayesinde tarihte yer almaya hak kazanmış.

charles-john-joughin-.jpg


6. Dümen'in Başında Olan Adam

Titanik buz dağına çarptığı sırada dümenin başında Robert Hitchens bulunmaktaydı. 6 nolu cankurtarandan sorumlu olan denizcinin işini pek de iyi yapmadığını söylerlerdi. Kayıklara binip kaçamaya çalışan insanların üstüne dümeni çevirdiği iddia edilen denizci için ölüm cezası istendi. İddiaları yalanlayan Robert Hitchens 59 yaşına kadar denizcilik mesleğine devam etmiştir.

robert-hitchens.jpg


7. İda Straus'un Kocasına Olan Aşkı

Geminin batması sırasında cankurtaran teknesinde İda Straus için bir yer bulunmaktaydı. Ona tekneye binmesi için teklifte bulunuldu fakat o kabul etmedi. Gemide hala çocukların ve kadınların bulunduğunu söyleyen İda Straus, kocamı bulmadan hiçbir yere gitmem onunla bu yaşıma kadar geldim, gerekirse onunla beraber bu gemide ölürüm demiştir. Aşık kadın maalesef kocasını bulamadı ve gemide can verdi.

ida-strausun-kocasina-olan-aski.jpg


8. Hayatta Kalma Yüzdesi Oranları Zenginliğe Göre Belirlendi

Gemide toplamda 2.200 kişi bulunmaktaydı. Geminin odaları birinci sınıf, ikinci sınıf, üçüncü sınıf ve ekip üyesi odaları olarak ayrılmaktaydı. Odaların derecesine göre acil yardım ulaşımları daha kolaydı. Birinci sınıflar için cankurtaran teknelerine ulaşım daha yakın ve kolaydı. Fakat aynı imkanlar ekip üyesi odaları için mümkün değildi. Zengin olan kısmın hayatta kalma oranı bu nedenle oldukça yüksek olmuştur.

ida-strausun-kocasina-olan-askihayatta-kalma-oranlari-zenginlige-gore-belirlendi.jpg


9. Hayatını kaybeden En zengin Kişi

Faciada hayatını kaybeden en zengin bir diğer kişi ise Benjamin Guggenheim'du. Günümüzdeki parayla net serveti 2 milyar dolardı. Amerikalı iş adamının gemide bir garsonla arasında şöyle bir diyalog geçmiştir; "Alkolüme buz istemiştim hala getirmediniz."

benjamin-guggenheim.jpeg


10. Birinci Sınıf İçin Lüks Konaklama

Titanic'de birinci sınıf yolcular için 7 metrelik yüzme havuzu, spor salonu, sauna, masaj odası ve aynı zamanda Türk hamamı bulunmaktaydı. Birinci sınıf yolcular için seyahat iyi geçmiş görünse de gemide seyahat eden herkes için kötü bir son olmuştur.

birinci-sinif-icin-luks-konaklama.jpg


11. Süpürme Büyük Merdiven

Titanic de bulunan bir diğer muazzam özellik ise süpürme merdiveniydi. Kuzey İrlanda'da bulunan Titanik Müzesi'nde de yer alan büyük merdiven her yıl binlerce insan tarafından ziyaret edilip görülmektedir.

supurme-buyuk-merdiven.jpg


12. Yeterli Cankurtaran Botu Yoktu

Titanik'te toplamda 64 cankurtaran teknesi bulunmaktaydı. Bu tekneler toplamda 1700 kişiye yetebiliyordu. Fakat çarpışma sonrası cankurtaran teknelerinin ipleri koparak kullanılamaz hale geldi. Yeterli sayıda cankurtaran teknesi olsaydı belki de daha çok insan sağ kurtulurdu.

yeterli-cankurtaran-botu-yoktu.jpg


13. 1000 Kişi Gemiden Çıkamadı

Titanik gemisinin buz dağına çarpması sonucunda yaşanan kargaşa herkesi çılgına çevirmişti. İnsanların cankurtaran botlarına doğru koşmalarının ardından birinci öncelik kadınlara ve çocuklara verildi. Gemide kalan insanların çoğu büyük yaşlardaki erkeklerdi. Geminin batmasından 2 saat sonra yardım gelmesi hiçbir şey ifade etmemişti.

gemiden-cikamayanlar.jpg


14. Gemi Alev Aldı

Titanik gemisi buz dağına çarpmadan önce ufak bir yangınla seyahatine devam etmiştir. Bu durumu buz dağına çarptıktan sonra anlayan yolcular şoka uğramıştır. Mürettebat buharla çalışan geminin kömürlerini başka bir yere taşımaya çalıştı, böylelikle yangının daha da büyümesini engelledi. Fakat çarpışma sonrası engellenemeyen yangın büyümeye devam etti.

alev-alan-titanic.jpg


Önerilen İçerik; Okyanusun Derinliklerindeki Titanik Gemisi'nden Çarpıcı Fotoğraflar!

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum