Tıp ' O Konunun ' Sebebini Hala Bulamadı

Herkes tarafından bilinen, duyulan bir şey oldu artık erkeklerin kadınlardan daha az yaşadıkları. Tıp ise birkaç neden bulmuş olsa da hala net ve gerçek bir sebep bulamamıştır.
Tıp ' O Konunun ' Sebebini Hala Bulamadı

Günümüzde tıp alanındaki gelişmelerle birlikte her ne kadar insan ömrü uzatılmış olsa da erkeklerin kadınlardan daha az yaşadıkları gerçeği hala gündemde ve gerçek. Sebebiyle ilgili ise net bir ifade bulunmamaktadır. Bu konuyla ilgili Los Angeles’taki Wisconsin-Madison Üniversitesi Yaşlılık ve Sağlık Demografi Merkezi’nden bilim adamı Hiram Beltrán-Sánchez’e göre erkeklerin daha az yaşamalarının iki nedeni var. Yayınladığı araştırmada sigara içmek ve kalp ve kan dolaşımı rahatsızlıkları olarak sebebini gösterdi.

sigara-erkekleri-olduruyor

Sigara İle İlgili Sebepler

Günümüzde orta yaşlı insanlarda kronik hastalıklar ortaya çıkmaya başladı. Özellikle erkeklerde net olarak görülmektedir. Sigara ile ilgili yürütülen çalışmalarda bir erkeğin kadına göre daha erken ölme olasılığı sigara kullanıyorsa eğer % 30 artmaktadır. Hollanda, Belçika, Avustralya gibi ülkelerde erkeklerin genç yaşta sigaraya başlamalarından dolayı bu oran % 40 ı buluyor.

erkekleri-olduren-hastaliklar

Kalp İle İlgili Sebepler

Yapılan araştırmadan ilerlersek erkeklerin kadınlara göre erken ölmelerinin sebeplerinden biri de kalp rahatsızlıkları. Kalp ile ilgili hastalıklar erkeklerde 50-60 yaş arasında ve ölüm oranının daha da artmasına sebep oluyor. Erkeklerde daha çok kalp rahatsızlıklarının görülmesini ise daha fazla yağlı yemek tüketmelerine bağlıyor uzmanlar.

Kadınların daha uzun yaşadıklarını Dünya Sağlık Örgütü de onaylıyor. Almanya' da bu yıl içinde yapılan bir araştırmaya göre, bu yıl içinde doğan kız çocuklarının yaşam beklentisi oranı yaklaşık 83,5 yıl olarak belirlenmiştir. Doğan erkeklerin yaşam beklentisi oranı ise 79 yıl olarak hesaplanmıştır. Dünya Sağlık Örgütü'nün bile onayladığı erkeklerin kadınlardan daha az yaşadığı gerçeği, her ne kadar bazı sebeplere dayandırılsada kesin bir nedeni hala tespit edilememiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.