Timuçin Esen Kimdir

Gönül Yarası isimli filmde canlandırdığı Halil karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Timuçin Esen, 14 Ağustos 1973’de Adana’da dünyaya geldi.
Timuçin Esen Kimdir

Timuçin Esen Biyografisi

Aslen Niğdeli olan Timuçin Esen, anne ve babasının görevleri nedeniyle bir çok ilde yer aldı. Lise eğitiminden sonra ilk önce Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tiyatro eğitimi aldı. Daha sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tiyatro üzerine eğitim aldı. Ardından tiyatro üzernie yurt dışında da eğitim almaya başladı. Öğrencilik yıllarında müzikle ilgilenen Timuçin Esen, kamera karşısına ilk kez Deliyle Geçen Gece isimli dizi ile geçti.

Daha sonra Gurbet Kadını, Yazı Tura isimli dizi ve filmde rol aldı. 2004’te ise Gönül Yarası isimli filmde Halil karakterini canlandırdı. Kocası Halil’den kaçıp kendine bir hayat kuran, geçimini şarkı söyleyerek kazanan Dünya, bir gün öğretmen Nazım’la karşılaşır. Bu karşılaşma Halil, Dünya ve Nazım’ın hayatını değiştirir.Fimin başrollerinde Timuçin Esen, Meltem Cumbul ve Şener Şen yer aldı 2005’de ise Hırsız Polis isimli dizide Çınar karakterini canlandırdı. Dizi, Mavi isimli hırsızlık yaparak ailesine bakan bir kadın ile komiser Çınar’ın yaşadıklarını anlatıyor.

2013’te ise Senin Hikayen isimli filmde Hakan karakterini canlandırdı. Film çocuk sahibi olmak isteyen Esra ve Hakan’ın bu konuda yaşadıkları sıkıntıları ve çevrelerinin baskısını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Timuçin Esen, Selma Ergeç ve Nevra Serezli yer aldı. Aynı sene Vicdan isimli dizide Yunus karakterini canlandırdı. Yıllar sonra büyük aşkı ile tekrar bir tesadüf eseri karşılaşan Yunus’un bu karşılaşma sonrasında öğrendiği şaşırtıcı gerçekleri anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Timuçin Esen, Ahu Türkpençe, Devrim Yakut, Atilla Şendil, Bensu Soral ve Fırat Altunmeşe yer aldı.

2014’te ise Gönül İşleri isimli dizide Yılmaz karakteri ile kamera karşısına geçti. Dizi babalarıyla birlikte yaşayan üç kız kardeşin yaşadığı olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Bennu Yıldırımlar, Sinem Kobal, Selma Ergeç, Fırat Çelik, Timuçin Esen ve Kaan Yılmaz yer aldı. Daha sonra ise Kumun Tadı isimli filmde rol aldı. Hamit karakterini canlandırdığı film, insan kaçakçılığı yapan Hamit’in yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde Mira Furlan, Timuçin Esen, Ahmet Rıfat Şungar ve Mustafa Uzunyılmaz yer aldı.

Rol Aldığı Filmler :

  • Senin Hikayen 2013
  • Kumun Tadı 2012
  • Labirent 2011
  • Gönül Yarası 2005
  • Yazı Tura 2003
  • Deliyle Geçen Gece 2003

Rol Aldığı Diziler :

  • Gönül İşleri 2014-2015
  • Vicdan Aralık 2013-Ocak 2014
  • Hırsız Polis 2005-2007
  • Gurbet Kadını 2003-2004

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.