Tigertail Filmi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Emmy ödülü kazanan Alan Yang Netflix için yazıp yönettiği yeni filmiyle 10 Nisan’da izleyiciyle buluştu. Bu içeriğimizde Tigertail filmi hakkında tüm merak ettiklerinizi ve izleyici yorumlarını sizler için bir araya getiriyoruz.
Tigertail Filmi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Tigertail Filmi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

alan-yang.gif

Dünyanın en çok takip edilen dijital içerik platformu Netflix, tüm dünyada çekilen dizi ve filmleri her evde izletmeye devam ediyor. Alan Yang’ın ilk uzun metrajlı filmi Tigertail de 1950’lerin Tayvan’ından günümüz New York’una uzanan hikayesiyle 10 Nisan’da Netflix filmleri listesinde yerini aldı. Bu inceleme film içeriğimizde farklı konusu ve başarılı oyunculukları ile dikkat çekmeyi başaran Tigertail filminin konusunu, izleyici yorumları ve oyuncularını sizler için mercek altına alacağız. 


tigertail-filmi.jpg

1. Aziz Ansari ile birlikte hazırladığı Master of None Netflix dizisiyle Emmy ödülü kazanan Alan Yang’in yazıp yönettiği Tigertail, 10 Nisan’da izleyiciyle buluştu. Aziz Ansari, Amy Poehler ve Nick Offerman’lı Parks and Recreation’ın yapımcıları arasında yer alan Netflix’in başarılı isimlerinden birisi! Tigertail filminde ise yalnız başına olan Alan Yang, bu filmle ilk uzun metraj filmine imza attı. 


tigertail-filmi-hakkinda-bilgi---izleyici-yorumlari.jpg

2. Tigertail öncesinde Parks and Recreation, Master of None, The Good Place, Forever gibi dizilerin bazı bölümlerini yöneten Yang, ilk filmi için Netflix izleyicilerini büyük bir beklentiye sokmuştu. Farklı nesilleri konu edinen bu film ile başarılı senarist ve yönetmen Yang, izleyicilerin beklentisini fazlasıyla karşıladı diyebiliriz. 


tigertail-filmi-hakkinda.jpg

3. Bir ailenin 1950’lerin Tayvan’ından günümüz New York’una uzanan öyküsünü izlediğimiz filmin başrollerinde Hong-Chi Lee, Tzi Ma, Christine Ko, Joan Chen, Yo-Hsing Fang, Kuei-Mei Yang, Kunjue Li ve Fiona Fu gibi isimler yer alıyor. Hikayesi kadar oyunculukların başarısıyla da adından söz ettiren Tigertail filmi, Emmy ödüllü yönetmenin hakkını verdiği işlerden birisi olmuş.


tigertail-filmi-hakkinda-bilgi.jpg

4. 2020 Amerikan drama filmi olan Tigertail, yoksul bir fabrika işçisi olan Tayvanlı genç Pin-Jui’nin zor bir karar vererek Amerika’da daha iyi fırsatlar aramak için memleketini ve sevdiği kadını arkasında bırakmasıyla çıktığı hayat serüvenine odaklanıyor. Özgür ruhlu biri olmasına rağmen, yıllardır gidip geldiği tekdüze bir işin ve aşkla uzaktan yakından alakası olmayan anlaşmalı bir evliliğin ardından yaşadıkları, Pin-Jui’nin karakterinin ortaya çıkmasına destek oluyor. 


alan-yang-netflix.jpg

5. Herkes mükemmel bir hayatın hayalini kurar fakat ilerlemek için geride bırakmamız gereken şeyler de maalesef her vardır. Ailesini, sevdiklerini geride bırakmak zorunda kalan Grover, New York’a taşındıktan yıllar sonra kızı Angela ile yakınlık kurmayı beceremez ve emekliliğini yapayalnız geçirme riskiyle karşı karşıya kalır. Pin-Jui, bu süreçte yıllar önce verdiği kararın hayatını nasıl etkilediğini sorgulamaya başlar ve bir zamanlar düşlediği hayatı nihayet kurmak için geçmişiyle yeniden bağ kurmak zorunda kalır. 


netflix-filmi-tigertail.jpg

6. Özgür ruhlar, geride bırakılması gerekenler ve yapılan seçimlerin sonuçlarını konu alan yapımlar size ilham veriyorsa Tigertail filmini kesinlikle tavsiye ediyoruz. Başarılı olamayan aile ilişkileri izlemek her ne kadar keyifsiz olsa da mutlaka izleyiciye ders veren ve bir şeyler katan hikayeleri oluşturuyor. 10 Nisan’da Netflix’te yayınlanan başarılı aile draması Tigertail, bu Nisan ayının izlenilesi içeriklerinden birisi diyebiliriz.


Tigertail Filmi İzleyici Yorumları

1. aziz ansari ile birlikte hazırladığı master of none dizisiyle emmy ödülü kazanan alan yang’in yazıp yönettiği netflix filmi.


2. tayvanlı bir arkadaşımın storysinde gördüğüm, netflix’e yeni gelmiş bir film. filmin bir bölümü tayvan/huwei’de, yani kendisinin abdye taşınmadan önce yaşadığı ve çocukluğunun geçtiği yerde geçiyormuş, bunu ve birçok dokunaklı şeyi anlatıyordu storyde. huwei de tigertail demekmiş zaten. ilgimi çekti. aa bi de baktım filmin yönetmeni, senaristi, yapımcısı alan yang imiş.


3. hikaye benim şahsen birçok uzakdoğulu göçmen aileden duyduğum bir abdye geliş hikayesi barındırıyor. üzerine tatlı bir aşk hikayesi ile de açılıyor, fotoğraflar iyi, oh diyorum süper! uzun zamandır özlediğim tarzda bir film. beni tam kollarına alacakken filmin abd kısmında oyunculuklar birden zorlamaya başlıyor. filmin gelişme bölümünde sıkıntılar var. özellikle sonradan katılan oyuncular isteneni veremiyor. film de sadece direktörlüğün yetmediğini gösteren bir derse bürünüyor. biraz da acaba in the mood for love esintileri mi var diye soruyorum, yok canım, olsa olsa yang’ın kar wai’ye olan hayranlığını görüyoruzdur diyerek daha fazla rencide etmek istemiyorum.


4. kendi babasının deneyimlerinden ilham alan yönetmen alan yang, aile, fedakarlık ve amerikan rüyası hakkında dokunaklı ve kişisel bu hikayeyi belki de wong kar wai’ye çektirmeliydi. hikaye bir şiire dönebilirdi.


5. netflix'te seyredilebilecek en naif filmlerden biri. belki en naifi. ya da tayvan usulü kırık bir aşk hikayesi.


6. durağan bir film , ağır tempo sevenler uzak dursun . 5/10


7. Tigertail, Alan Yang tarafından yazılan ve yönetilen 2020 Amerikan drama filmi. 2020de gerçekten çok fazla başarılı dizi veya film izledik. Bu film de kesinlikle benim beğendiklerimden birisi oldu. Oyunculuklar inandırıcıydı ve hikayesini keyifli buldum.


8. ben genelde aile draması sevmem ama genel olarak filmin hikayesine bayıldım. Durağan diyenler olmuş konusundan ötürü olabilir mi acaba.

Önerilen İçerik: Master of None Dizi İncelemesi

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.