Gürcistan'ın Başkenti Tiflis'te Görülmesi Gereken 21 Yer

Tiflis'te gezilip görülecek tarihi, turistik ve önemli mekanları sizler için liste haline getirdik. Listeyi merak ediyorsanız yazımızı inceleyebilirsiniz.
Gürcistan'ın Başkenti Tiflis'te Görülmesi Gereken 21 Yer

Gürcistan'ın başkenti olan Tiflis, tarihi ve doğal güzellikleriyle ülkenin en turistlik şehirleri arasında yer alıyor. Kendine özgü mimarisiyle herkesi kendisine çeken Tiflis, sadece doğası ve mimarisiyle değil lezzetleriyle de ön plana çıkıyor. Şehrin ortasından geçen Kura nehri Tiflis'e farklı bir güzellik katarken, şehrin rengarenk yapıları giden herkesi büyülüyor. Adeta bir masalın içindeymiş gibi hissettiren Tiflis, ülkemize yakın olmasından dolayı da çok fazla tercih ediliyor. Bu sebeple hazırladığımız içeriğimiz ise masalsı şehir Tiflis'te görmeden dönmemeniz gereken yerlerden bir liste içeriyor.

Tiflis'te Gezilecek Yerler Listesi

SıraMekanÖne Çıkan
1NarikalaTarihi
2Kraliçe Darejan SarayıTarihi
3Gergeti Teslis KilisesiTarihi
4Özgürlük MeydanıMağazalar
5Kartlis DedaAnlamı/Yüksekliği
6National Botanical GardenBitki Çeşidi
7Jvari MonasteryTarihi
8Sülfür HamamlarıŞifa Olması
9Eğik Saat Kulesi tiflisMimari
10Bridge of PeaceMimari
11Sameba KatedraliMimari
12Metekhi St. Virgin ChurchTarihi/Mimari
13Cuma Camii (Jumah Mosque)Tek Olması
14Svetitshoveli KatedraliTarihi
15Gürcistan Ulusal MüzesiEserler
16Opera Binası tiflisMimari
17Chronicle of GeorgiaManzara/Tarihi
18Kazbek DağıYükseklik/Doğa
19Rusteveli BulvarıMağaza
20Sioni CathedralTarihi
21Old TownTarihi Yapılar

Tiflis'te Gezilecek En İyi 21 Yer

İşte Tiflis'e gittiğinizde görmeden dönmemeniz gereken 21 yer...

1. Narikala

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

Narikala Kalesi Tiflis’te yer alan en önemli tarihi eserlerin başında geldiğinden dolayı adeta Tiflis’in sembol yapısıdır. Yüksek bir tepede bulunduğundan dolayı şehrin birçok yerinden bakıldığında güzel bir manzara keyfi sunuyor. Ayrıca kalenin yukarı bölümünde St. Nicholas Kilisesi de bulunmaktadır. MS 4. asırda yapılan bu tarihi yapıt günümüze kadar birçok kez el değiştirmiş ve restore edilmiştir. Moğol istilası yıllarında kale Moğollarca ‘Narin Kale’ olarak anılmış ve bugünkü ismi Narin Kale’ye ithafen oluşmuştur. Tiflis’e gelen yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği yapılardan biridir.

Saat08:00-20:00
AdresMRQ5+4R8, Tbilisi, Gürcistan

Google Yorumları

? Tarihi bir kale. Çok iyi durumda. Günümüze kadar iyi korunmuş. Tiflis'e gidince ilk gidilecek yer orasıdır bence. Şehrin manzarası oradan harika görünüyor . Tavsiye ederim

? Eski bir kale ve kilise. Manzarası çok güzel. Kaleye giden yol boyunca satıcılar var ama fiyatları fahiş seviyede. Bu sırta akşam üstü çıkıp hem gündüz, hem de gece manzarasını görün. Tiflis'in gece manzarasına hayran kalacaksınız.

2. Kraliçe Darejan Sarayı

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

1778 yılında II. Erekle'nin eşi Kraliçe Darejan için yapılan Kraliçe Darejan Sarayı, Avlabari kalesi kalıntıları üzerine inşa edilmiş. Mimarisinde Gürcü tuğlası kullanılan bu saray, ahşap ve taş oymanın en iyi örnekleri arasında yer alıyor. Balkonundan muhteşem bir şehir manzarasına hakim olan bu anıt, Tiflis'e gidildiğinde kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Saat10:00-18:00
Adres7 ურბნისის ქუჩა, Tbilisi, Gürcistan

Google Yorumları

? Harika, tarihsel olarak nefes alan bir yer! Şehrin harika manzarasını izleyebilirsiniz.…

? Bu yerden tüm eski Tiflis bir bakışta görülebilir.

3. Gergeti Teslis Kilisesi

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

Oldukça ikonik bir mimariye sahip olan Gergeti Teslis Kilisesi, şehre oldukça uzak olmasına rağmen turistler tarafından çok yoğun ilgi görüyor. Bi dağın zirvesine yapılan bu kilseye gidiş yolu biraz zahmetli olsa da varıldıktan sonra hem manzara hem de kilisenin mimarisi her şeyi unutturuyor. Doğayla baş başa huzur dolu bir ibadethane olan bu kilise, özellikle yazın şehre göre daha ferah bir havaya sahip olduğundan dolayı bir nebze rahatlamanızı sağlıyor.

Telefon+995 598 97 89 98
Saat09:00-17:00
AdresMJ6C+V4J, Kazbegi, Oni, Gürcistan

Google Yorumları

? 1.5 kmlik zorlu bir yolu yürümenin bedeli muhteşem bir doğa gösterisi. Şanslıysanız Kazbek Dağı da kendisini size gösterecektir. Kazbegi'ne geldiyseniz yolunuz mutlaka buraya düşecektir.

? En az bir gününüzü ayırın görülmeye değer. Evde yapılmış şaraplar harika. Yaptığınız tüm alış verişlerde pazarlık etmeyi unutmayın.

4. Özgürlük Meydanı

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

Tiflis'in ana meydanı olan Özgürlük Meydanı, birçok kere değişikliğe uğrayarak günümüzde ki son halini almıştır. Siyasi olaylara göre birkaç kere meydanın adı değişse de son ismi Özgürlük olmuş. Meydanın tam ortasında yer alan oldukça yüksek bir sütunda ejderha ezen Aziz George, heykeli sarı yaldızlı olduğundan dolayı meydana gelen herkesin dikkatini çekiyor. Ayrıca meydanda özgür ruha vurgu yapan bu heykel dışında şehrin en iyi mağazaları da yer alıyor.

Saat24 Saat Açık
Adres11 Aleksandr Pushkin St, Tbilisi 0105, Gürcistan

Google Yorumları

? Gayet güzel. Soyvet dönemi harika bir meydan.

? Rahatça gezip dolasacaginiz merkezi bir yer. Saat kaç olursa olsun ismi gibi özgürce gezebiliyorsunuz.

5. Kartlis Deda

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

Tiflis’teki onlarca heykel içerisinde en büyük anlamı taşıyan heyke,l Kartlis Deda Heykel’dir. Başkentin sembol yapılarından biri olan Kartlis Deda Heykeli’ni bu kadar tılsımlı ve ilginç yapan özelliği ise Kartlis Ana olarak bilinen heykelin bir elinde kılıç diğer elinde ise tas vardır. 1958’de inşa edilen bu heykelin manasını Gürcüler; Kartlis Ana’nın elindeki kılıçla, ülkeye gelen düşmanları savaşın beklediğini, dostların ise şarapla ve muhabbetle karşılanacağını simgelediğini belirtiyor.

Saat24 Saat Açık
Adresსოლოლაკის ქედი, Sololaki St, Tbilisi, Gürcistan

Google Yorumları

? Şehir manzarası için ideal bir yer. Bu Gürcüler için özel heykeli hem yakından görmek hem manzara seyretmek isterseniz teleferik ile çıkabilirsiniz.

? Gürcü ana heykeli bir elinde dostlar için şarap bir elinde düşman için kılıç tutan ve yüzü Tiflis’e dönük olan büyük bir heykel. Kaleye teleferik ile çıkıp hem heykeli hemde kaleyi dolaşabilirsiniz. Tüm Tiflis’i görmek istiyorsanız durağınız burası olmalı. Harika manzaraya sahip.

6. National Botanical Garden

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

Tiflis'te birazda doğa gezisi yapmak isteyenlerin tercih ettiği Gürcistan Ulusal Botanik Bahçesi, 300 yıldan fazla tarihiyle gelen herkesi büyülüyor. Bünyesinde barındırdığı birçok bitkiyle doğa sevenlerin beğenisini kazanan bu botanik bahçesi, eskiden kraliyet bahçesi olarak anılıyordu. Ayrıca birçok ünlü Azeri'nin mezarına ev sahipliği yapan bu botanik bahçe, bir günde bitirilemeyecek büyüklüğüyle dikkat çekiyor.

Telefon+995 32 272 43 06
Saat09:00-19:30
AdresBotanikuri St, Tbilisi, Gürcistan

Google Yorumları

? Şelalenin olduğu bölge botanik parkın en güzel bölümüydü. Japon bahçesi çok küçük, görmeye değer mi bilemedim. Oldukça uzun bir yürüyüş parkuru mevcut. Doğası ve havası çok güzeldi.

? Şehrin ortasında rahatlayıp nefes almak için harika kocaman bir bahçe. İçerisinde türlü türlü ağaçlar ve şelaleler mevcut. Yeşillikler, köprüler. Çok hoş ve her yaşa hitap ediyor. Ailenizle de bahçeye gelerek hoş vakit geçirebilirsiniz.

7. Jvari Monastery

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Jvari Monastery, 6. yüzyılda yapılmış Gürcü Ortodoks manastırıdır. İki ırmağın birleştiği yerden yükselen bir dağın tepesinde konumlanan bu manastır, muhteşem bir manzaraya sahip. Ayrıca Gürcistan'da hacılar için oldukça değerli olan bu manastır, Tifliste mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+995 555 34 64 38
Saat09:30-17:30
AdresRPQM+C79, Mtskheta, Gürcistan

Google Yorumları

? Tiflis'e yaklaşık 1 saat uzaklıkta yemyeşil bir kanyona bakan manastır. Görülmeli

? Tarihi dokusu atmosferi ve kura nehrinin diğer nehir ile birleşiminin doğa üstü olayların olduğu mükemmel bir kilise kesinlikle burayı ziyaret ederek mükemmel bir ziyaret yapmış olacaksınız.

8. Sülfür Hamamları

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

Tiflis'e gitmişken görülmeden dönülmemesi gereken yerler arasında bulunan Sülfür Hamamları, eski kentte yer alıyor. Dünya'nın farklı ülkelerinden sadece sülfür hamamları için gelen birçok kişi, medikal anlamda şehri ziyaret ediyor. Tiflis'i Tiflis yapan en önemli kültürel değerler arasında bulunan sülfür hamamları kükürt kokusu eşliğinde sıcacık sularıyla birçok turiste şifa kaynağı oluyor.

Telefon+995 32 293 00 93
Saat09:00-23:00
AdresMRQ6+6CR, აბანოს ქუჩა, Tbilisi, Gürcistan

Google Yorumları

? Türklerin varlığını hissettiğim, bizden birer parça mekanların olduğu bölge.

? Özgün bir yer. Termal su ile rahatlama ve temizlenme. Üzerinizdeki tüm statü ve ünvanlardan arınarak sadece kendiniz olarak kabul göreceğiniz bir banyo deneyimi

9. Eğik Saat Kulesi

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

Tiflis'in sıra dışı yapıları arasında yer alan Eğik Saat Kulesi, şehrin hem en büyük hem de en küçük saatine sahip olduğundan dolayı da oldukça dikkat çekiyor. Her an düşebilir vaziyette olan bu saat kulesi, çelik bir kiriş yardımıyla ayakta duruyor. Ayrıca kukla tiyatrosuna ek olarak yapıldığından dolayı içerisinde küçük bir kukla tiyatrosuna sahip olan bu kule, sabah ve akşam 7'de günde iki kere tiyatro sunmasıyla oldukça dikkat çekiyor.

Saat24 Saat Açık
Adres13 Ioane Shavteli St, Tbilisi 0105, Gürcistan

Google Yorumları

? Çok orijinal bir yapı her saat başı kukla çıkıyor içinden.

? Çok değişik yapı. Tiflis turunda görülmeye değer olduğunu düşünüyorum. Belirli saatlerde çan çalıyor. Gündüz 12 diye hatırlıyorum.

10. Bridge of Peace

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

Kura nehri üzerinde yer alan Bridge of Peace, camdan yapılmış bir yaya geçidi olduğu için şehre gelen turistler tarafından çok beğeniliyor. Özellikle akşam ışıklandırmalarıyla harika görüntüler sunan bu köprü, 2010 yılından beri şehrin cazibe noktaları arasında yer alıyor.

Saat24 Saat Açık
AdresMRV5+58G, Tbilisi, Gürcistan

Google Yorumları

? Aslında köprünün bir özelliği yok diyebilirim. Buraya tarihi bir köprü daha çok yakışırdı ancak çevresi görülmeye değer ve belki Tiflis'in en güzel panaromasını bu bölgede bulabilirsiniz.

? Müzik eşliğinde ışıkların yanıp sönmesi muazzam bir şey özellikle çevre çok temiz çok ferah Tiflis'in en güzel yerlerinden biri güzel vakit geçirmek istiyorsanız gidin

11. Sameba Katedrali

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

Tiflis’in en büyük ve görkemli kilisesi olarak bilinen Sameba Katedrali, şehrin birçok yerinden rahatlıkla görülebiliyor. 20 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen turistler tarafından ilgi gören bu kilise, Hıristiyan Ortodokslar açısından Doğu’nun en büyük ibadethanelerinden biri olması bakımından son derece önemli. Yüksek bir tepede Ermeni Mezarlığı üzerine kurulu olan bu kilise, Tiflis'te kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+995 571 00 29 42
Saat08:00-22:00
AdresMRX8+3H8, Tbilisi, Gürcistan

Google Yorumları

? Muhteşem bir yapı, konumu çok etkileyici. Tiflis e hakim bir noktaya inşa edilmiş. Kente ilk girişinizden itibaren göze çarpıyor. Tiflis güzel şehir.

? Gördüğüm en büyük Katedrallerden birisi. Ücretsiz olması ayrı bir güzel. Bir hayli turist buraya akın ediyor. Tiflis'in sülfür kokulu mütevazi sokaklarında bu dev yapı gerçekten çok ihtişamlı

12. Metekhi St. Virgin Church

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

Kura nehrinin sağında yer alan Metekhi St. Virgin Church bir Gürcü Ortadoks kilisesidir. Oldukça eski bir tarihe sahip olan bu kilisenin ilk yapımı 455 yılına dayansa da Moğol işgali sırasında yıkıldığından 1289 yılında tekrar inşa edilmiştir. Sovyet döneminde ise tiyatro olarak kullanılan bu klise daha sonra ibadete tekrar açıldığından dolayı Tiflis halkı için önemli bir yere sahiptir.

Telefon+995 32 222 85 32
AdresMRR6+3FM, Metekhi St, Tbilisi, Gürcistan

Google Yorumları

? Âdeta Tiflis'in kalbi şehrin bir çok noktasından görülüyor ve gezilecek yerler dendi mi akla ilk burası geliyor.

? Very good historical place... Çok hoş tarihi bir mekan...

13. Cuma Camii (Jumah Mosque)

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

1700'lü yıllarda Osmanlı tarafından yaptırılan Cuma Camii, 3 defa yıkılıp yeniden yapılmasıyla oldukça dikkat çekiyor. Şehirde yaşayan Şii ve Sünnilerin birlikte kullanıldığı bu cami, Müslümanların ibadet etmek için kullanabileceği tek cami olduğundan dolayı oldukça önemli bir değere sahiptir. Kırmızı tuğladan inşa edilen bu cami, kubbesiz ve minik minesiyle de alışılmış cami görüntüsünden uzaktır.

Telefon+995 577 62 30 02
Saat24 Saat Açık
AdresBotanikuri Street, 32 Botanical St, Tbilisi, Gürcistan

Google Yorumları

? Çok güzel tarihi bir Camii. 2016 yılında gitmiştik Tiflis'e. Cuma namazı için girdiğimizde hocanın yaptığı Kafkas Türkçesi vaaz aklımızdadır. Tiflis'e gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Etrafında eski hamamların olduğu kadim bir semttedir.

? Çok güzel ve huzur verici bir camii. Dış yapısı, alışkın olduğumuz mimarilerden daha farklı.

14. Svetitshoveli Katedrali

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

Svetitshoveli Katedrali, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'in kuzeybatısında yer alan Mtsheta tarihi kentinde bulunan bir Gürcü Ortodoks katedralidir. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu katedral, erken Ortaçağa ait bir yapı olduğu için Tiflise gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken yapılar arasında yer almaktadır.

Saat09:00-19:00
AdresRPRC+W9J, Narekvavi-Mtskheta-Railway Station, Mtskheta, Gürcistan

Google Yorumları

? Tiflis'e geldiğiniz zaman kesinlikle ziyaret etmeniz gereken bir yer. Mistik havası, alış veriş yapabileceğiniz butik yerleri ile insana yaşama sevinci katan bir alan. Alanda güzel butik oteller de var.

? Turların uğrak yeri. Küçük bir çarşısı var, kahve molası için ideal. Katedralin bahçesindeki ağacın altında oturmak bile güzel...

15. Gürcistan Ulusal Müzesi

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

Gürcistan'ın bütün ulusal hazine ve eserlerinin sergilendiği Gürcistan Ulusal Müzesi, 2004 yılından beri ziyaretçilerini ağırlıyor. Ülkede en dikkat çeken müzeler arasında yer alan bu müze, içeride 40 milyon öncesine ait fosillerle oldukça dikkat çekiyor. Tiflis'in tarihini ve bugünün daha iyi anlamak için gideceğiniz bu kilise, Rustaveli bulvarında yer alıyor.

Telefon+995 32 299 71 76
Saat10:00-18:00 Pzt: Kapalı
Adres3 Shota Rustaveli Ave, Tbilisi 0105, Gürcistan

Google Yorumları

? Büyük ve etkileyici bir müze hem dış bina hem iç görseller harika. Tam bilet 15 lari öğrenciyseniz 0,50 lari yani bedava ?

? Gidin görün zengin bir müze.

16. Opera Binası

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

Oldukça etkileyici bir mimariye sahip olan Opera Binası, hem yerli hem de yabancı sanat sevenler için uğrak noktalar arasında yer alıyor. Hemen hemen her gün bir programa sahip olan bu bina, 1847 yılında yapıldığından dolayı da turistler tarafından oldukça ilgi görüyor. 1874 yılında yangında oldukça büyük bir hasar alan bu bina, 1896 yılında tamamen yeniden inşa olarak açıldı. Ayrıca Doğu Avrupa'da opera binası olarak en eski yapı olarak adlandırılan bu bina, hala aktif faaliyette olmasıyla yoğun ilgi görüyor.

Telefon+995 32 200 44 66
Adres25 Shota Rustaveli Ave, Tbilisi 0108, Gürcistan

Google Yorumları

? Çok güzel bir mimari ve akustik...

? Burada konferansa katılmıştım. Opera binası görkemli ve geniş.

17. Chronicle of Georgia

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

30 metre yüksekliğinde yer alan Chronicle of Georgia, Gürcistan için oldukça önemli olmasına rağmen hala tamamlanamamıştır. Anıtın alt kısmında İncil sahneleri, üst kısmında ise Gürcü kraliçeler, kurallar ve kahramanlar tasfir edilmektedir. Çoğu turist tarafından fazla bilinmeyen bu anıtlar, şehrin dışında olmasından dolayı da kalabalık değildir. Bu sayede rahatça her noktayı dikkat ederek gezebileceğiniz bu anıt, manzarasıyla da harika seyahat fotoğrafları çıkmasını sağlıyor.

Saat24 Saat Açık
AdresQRC6+65V, Chronicles of Georgia Temqa, Tbilisi, Gürcistan

Google Yorumları

? Kendinizi adeta dünyanın merkezinde hissediyorsunuz. Bir o kadar da Alp dağların zirvesinde gibi. Esen rüzgar sizi tarihin saklı kalmış sayfalarına götürüyor.

? Güzel bir yer görülmeli.

18. Kazbek Dağı

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

5054 metre yüksekliğe sahip olan Kazbek Dağı, Kafkas dağlarının en yüksek zirvesi olmasıyla da dikkat çekiyor. Sönen bir yanardağ olan Kazbek Dağı, Gürcistan'a gidenlerin mutlaka ziyaret ettiği doğa noktaları arasında yer alıyor. Ayrıca Rusya ve Gürcistan sınırını da çizen bu dağ, Rusya tarafından da rahatlıkla gözlemlenebiliyor.

AdresKazbek Dağı, Gürcistan
Yükseklik5,054 m

Google Yorumları

? Dağ gibi dağ, Türkiye şartlarında dağcılık yapıyorsanız Kazbek'e gitmeden dağ gördüm demeyin.

? Harika bir yer. Gürcistan'ı arabayla geçerek Türkiye'den Rusya'ya geldim. Kazbek dağı ve çevresi görülmeli.

19. Rustaveli Bulvarı

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

Başkentte yer alan Rustaveli Bulvarı, aynı zamanda Rustaveli Caddesi olarak da adlandırılıyor. Özgürlük Meydanı'nda başlayan ve 1.5 kilometrelik uzunluğa sahip olan bu cadde, şehrin en güzel yapılarını bünyesinde barındırıyor. Vorontsov Sarayı ve Parlamento binası gibi yapılarında yer adlığı bu caddede hafta sonraları ise bit pazarı kuruluyor. Ayrıca şehrin en büyük alışveriş merkezi olan Galleria Tblisi'yide bünyesinde barındıran bu cadde, küçük heykelleriyle de beğeniliyor.

Saat24 Saat Açık
AdresShota Rustaveli Ave, T'bilisi, Gürcistan

20. Sioni Cathedral

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

Adını Kudüs'te yer alan Zion dağından alan Sioni Cathedral'i diğer kiliselerle karışmaması için Tiflis Sioni olarak adlandırılıyor. Orijinal hali 6. yüzyılda inşa edilen bu katedral, işgalcilerin tahribatlarına uğradığından dolayı 13. yüzyılda tekrar inşa edilmiştir. 17. ve 19. yüzyıllarda bazı değişikliklere uğrayan bu katedral, 2004 yılına kadar Katolikos-Patriğinin evi ve Gürcü Ortadoks kilisesinin ana katedrali olmuştur. Bu sebeple turistler tarafından ilgi gören bu katedral, Tiflis'te en çok ziyaret edilen yerler arasındadır.

Telefon+995 32 298 89 53
Saat08:00-21:00
Adres3 Sioni St, Tbilisi, Gürcistan

Google Yorumları

? Gürcistan için Hristiyanlık tarihinde çok önemli bir yer, hem içi hem dışı güzel bir tapınak!

? Burada çok ilginç bir düğün izlemeyi başardım, alıştığımızdan ne kadar farklı. Tiflis'te kaçırılmayacak bir durak. Bina da güzel.

21. Old Town

Tiflis'te Görülmesi Gereken Yerler

Kura nehrinin her iki yakasında yer alan şehrin en eski yerleşim yerleri olan Old Town yani eski Tiflis, şehre gidildiğinde görmeden dönülmemesi gereken noktalar arasında. Bütün tarihi yapıların yer aldığı bu mahalle, Pers istilasında her ne kadar birçok yapıyı kaybetmiş olsa da hala günümüze kadar ulaşmış eşsiz güzellikteki binalarıyla herkes tarafından beğeniliyor. Tiflis'i hissetmek isteyenlerin mutlaka görmesi gereken Old Town, sülfür hamamlarına da ev sahipliği yapıyor. Ayrıca etnik grupların birleşerek kendilerine ait mahalle kurduklarına şahit olacağınız bu bölgede evler de cumbalı olduğu için sokaklarında yürümek oldukça keyif veriyor.

AdresDzveli Tbilisi, Tiflis, Gürcistan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Gürcistan'da Gezilecek En İyi YerlerBatum'da Gezilecek En İyi Yerler

Tiflis'e gidildiğinde gezilmesi gereken yerler neresi?

Tiflis'e gidildiğinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında; Narikala, Kraliçe Darejan Sarayı , Gergeti Teslis Kilisesi, Özgürlük Meydanı, Kartlis Deda, National Botanical Garden, Jvari Monastery, Sülfür Hamamları, Eğik Saat Kulesi, Barış Köprüsü, Sameba Katedrali, Metekhi St. Virgin Church, Cuma Camii (Jumah Mosque), Svetitshoveli Katedrali, Gürcistan Ulusal Müzesi, Opera Binası, Chronicle of Georgia, Kazbek Dağı, Rustaveli Bulvarı, Sioni Cathedral ve Old Town Tiflis'te görmeden dönülmemesi gereken yerlerdir.

Tiflis'in neyi meşhur?

Tiflis'in hangi yemeği meşhur diye merak ediyorsanız eğer; haçapuri, hinkhali, malahto, koroveli phali, Gürcü kavurması, sulguni peyniri ve borjomi Tiflis'te ne yenir ne içilir diye merak edenlerin mutlaka tatması gereken lezzetlerdir.

Tiflis pahalı mı?

Avrupa'ya kıyasla oldukça uygun olan Tiflis, Türkiye'den gidecekler için biraz pahalı gelebilir. Vizesiz olması ve fazla pahalı olmamasından dolayı az bir bütçeyle yurt dışı seyahati düşünenler için Tiflis kesinlikle tercih edilebilir şehirler arasında bulunuyor.

Tiflis'e ne zaman gidilir?

Gürcistan'ın en ılıman iklimine sahip olan şehri Tiflis'e ne zaman gidilir diye merak edenler için önereceğimiz aylar; Nisan, Mayıs, Haziran Eylül ve Ekim ayıdır.

Tiflis güvenli mi?

İster gece ister gündüz gezintiye çıkın son derece güvenli olan bu şehir, 24 saat canlı bir hayat sunuyor. Bu sebeple geceleri de oldukça güvenli olan bu şehirde istediğiniz saat diliminde korkmadan gezebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.