Tiffanie Kedisi Bakımı ve Özellikleri                                    

Tiffanie kedisi ile ev arkadaşlığı yapmak istiyorsanız bu yazımız tam size göre! Tiffanie kedisi hakkında merak edilen tüm bilgilerin yer aldığı içeriğimiz de bakımı ve özellikleri hakkında her şey..
Tiffanie Kedisi Bakımı ve Özellikleri                                    

Tiffanie Kedisi Bakımı ve Özellikleri                                    

Tiffanie, ilk olarak 1980 yılında İngiltere’de ortaya çıkmıştır. Yapılan bir üreme programında rastlanan bu tür uzun tüylü geni taşıyan Burmilla kedisi ile Asya ırklı kedilerin çiftleştirilmesi sonucunda meydana gelmiştir. Kedi dernekleri tarafından Asya grubunda değerlendirilen Tiffanie kedisi, tek orta uzunluktaki Asya kedisi olma özelliğine sahiptir. Henüz yeni yeni gen havuzunun genişletilmesinden dolayı oldukça az bir türdür.

İnsancıl, sevecen ve dışa dönük yapısı ile dikkat çekmekte olan Tiffanie kedisi küçük bir bebek gibi davranışlar sergilemektedir. Her daim ilgi ve sevgi odağı olmaktan mutlu olan bu tür çocuklu aileler için mükemmel bir tercih olacaktır. Dünya üzerinde hızla popülerlik kazanmakta olan Tiffanie kedisi 2003 yılında şampiyonluk ödülüne layık görülmüştür.

Tiffanie Kedisi


Tiffanie Kedisi Kişiliği

Tiffanie kedisi büyüleyici kişiliği ile çevresinde ilgi odağı olmaktadır. Adeta bir prenses gibi davranışlar sergilemekte olan tür, her daim ilgi görmekten ve şımartılmaktan mutluluk duymaktadır. Kırılgan kişiliği yüksek sesle konuşmanıza asla katlanamayacaktır. Her daim Tiffanie kedinizin yanında nazil, kibar ve sevgi dolu olmaya dikkat ediniz.

Sessiz olması ile bilinen Tiffanie kedisi sakin yapısının arkasında yatan inanılmaz yaramaz bir kişiliğe sahiptir. Her daim bir yerleri kurcalamaktan zevk aldığı söylenmektedir. Ayrıca sahibi ile beraber koşuşturmaktan, etkileşimli oyunlar oynamaktan ve uykusuna eşlik etmekten vazgeçmeyecektir. Yoğun iş temposuna sahip ailelerin Tiffanie kedisine arkadaşlık edebileceği sakin bir evcil almaları önerilmektedir.

Tiffanie Kedisi


Tiffanie Kedisi Görünümü

Orta büyüklüğe sahip bir kedi ırkı olan Tiffanie, Asya ırkında yer almasından dolayı duman, benekli, karamel, krem, tarçın, siyah ve kahverengi tüy yapısı ile görülmektedir. İnce ve ipeksi bir görünüme sahip tüy yapısı ile oldukça dikkat çekmektedir. Gözleri ise iri ve parlaktır. Genellikle Tiffanie kedisinde rastlanan sarı ve yeşil tonlamaları ile tüy renginden bağımsız olarak şekillenmektedir.

Yuvarlak kafa yapısı, çıkıntılı elmacık kemikleri ile şaşkın bir ifade sergilemekte olan Tiffanie kedisi, ince ve atletik vücut yapısına sahiptir. Genellikle beyaz ve duman tonlamalarının karışımında görülen bu sevimli dostumuz orta uzunlukta ki bacak yapısı ile oldukça orantılıdır. Kuyruğu ise vücuduna göre oldukça orantılı tüylü bir yapıya sahiptir.

Tiffanie Kedisi


Tiffanie Kedisi Bakımı

Tiffanie kedisinin her daim sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam sürebilmesi için bakım uygulamalarının aksatılmadan gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Uzun ve kabarık tüy yapısı ile düzenli olarak taranması gereken bu sevimli dostumuz, kedi fırçası ile ölü tüylerinden kolayca arınabilmektedir. Ayrıca ılık bir banyo Tiffanie kedisinin pürüzsüz ve parlak görünmesi için yeterli olacaktır. Tüy bakımının yanı sıra tırnak bakımının da aksatılmadan yapılması gereken Tiffanie kedisi, kedi tırmığı yardımı ile kolaylıkla ölü tabakadan kurtulabilmektedir. Ancak kedi tırmığı ile oynamaması durumunda tırnak bakım uygulamalarını kedi kuaförü yada veteriner kliniklerinde kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Tiffanie kedisi oyuncu ve enerjik kişiliği ile evin bir köşesinden diğer köşesine her daim hareketlilik göstermektedir. Bu yüzden evinizde sıklıkla tozlanma meydana gelecektir. Her daim düzenli ev temizliği siz ve kedi sağlığı açısından oldukça önemlidir. Kedinizin oyuncaklarını da duru su ile temizlemeyi ihmal etmeyiniz. Kulak içlerinde oluşan toz, kir ve parazitlere karşı nemli bir bez ile haftada birkaç kez silmeniz yeterli olmaktadır. Kulak temizliğinde asla kulak çöpü kullanmayınız. Beraberinde kedinizin kum, su ve mama kabını düzenli olarak deterjan kullanmadan dezenfekte ettiğinizden emin olmanız gerekmektedir.

Tiffanie Kedisi


Tiffanie Kedisi Sağlık Durumu

Tiffanie kedisi oldukça sağlıklı bir görünüme sahiptir. Yapılan araştırmalar sonucunda türün herhangi bir kalıtsal hastalıktan muzdarip olmadığı bilinmektedir. Her daim kaliteli beslenme ve uygun diyet ile ortalama yaşam süresi 12 ile 15 yıl arasında değişiklik göstermektedir.

Tiffanie kedisinin sağlıklı bir hayat sürmesi için beslenme oldukça önemlidir. Ayrıca yaşam süresini uzatmak için yavruluk döneminde yavru kedi maması, yetişkinlik döneminde yetişkin kedi maması tercih ediniz. Kilosunun belirtilen rakamların üzerine çıkması durumunda diyet kedi mamasına geçiş yapınız. Sağlıklı bir hayata sahip olmasının bir diğer koşulu ise düzenli veteriner kontrolü ve aşı uygulamaları olacaktır. Tiffanie kedinize yaptıracağınız aşı uygulamaları vücut direncinin her daim güçlü kalmasına yardımcı olmaktadır.

Tiffanie Kedisi


Tiffanie Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Tiffanie kedisi dikkatli, kibar ve sevgi dolu kişiliği ile çocuklu aileler için mükemmel bir seçim olacaktır. Her daim kendisine nazik davranılması durumunda çocukları incitmeden saatlerce vakit geçirdiği bilinmektedir. Ayrıca kendisi ile en çok ilgilenen çocuk ile sıkı bir bağ kurduğu söylenmektedir. Ancak daha küçük çocuklar ile herhangi bir problem yaşanmaması için yalnız bırakılmaması gerekmektedir.

Çocuklarla olduğu kadar diğer evcil hayvanlar ile de oldukça iyi geçinebilen Tiffanie kedisi, özellikle yoğun iş temposuna sahip ailelerin yanına alacakları evciller ile iyi bir arkadaşlık kuracaktır. Kedi ve köpek başta olmak üzere her daim hareketli yapıya sahip olduğun bilinmektedir. Daha iyi bir arkadaşlık için Tiffanie kedisinin yavruluktan itibaren diğer evciller ile aynı ortamda büyütülmesi önerilmektedir. Doğası gereği bir hayli sosyal kişiliği onu daha küçük evciller ile baş başa bırakmamanız gerektiğini göstermektedir.

Tiffanie Kedisi


Tiffanie Kedisi Özellikleri

  • Asya kedi grubunda yer alan Tiffanie kedisi Burmese ve Chinchilla kedilerinin çiftleştirilmesinde dünyaya gelmiştir.
  • Muazzam görünümü ile adeta bir prensesi andırmaktadır.
  • Sürmeli göz şekli, oval ayakları ve küçük kulakları ile orta büyüklüğe sahiptir.
  • Sağlıklı bir Tiffanie kedisi ortalama 15 yıla kadar yaşayabilmektedir.
  • Türün bilinen herhangi bir kalıtsal hastalığı bulunmamaktadır.
  • Ortalama vücut ağırlığı 5 kiloyu bulabilmektedir.
  • İlgi odaklı olasından dolayı her daim birileri ile birlikte olmaları gerekmektedir.
  • Çocuklar ve diğer evcil hayvanlar ile iyi geçinebilmektedir.
  • Göz rengi maviden yeşile her tonda görülebilmektedir.
  • Sayıca oldukça ender görülen Tiffanie kedisi, oldukça pahalı bir ırk olma özelliğine sahiptir.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum