Tiago Pinto Kimdir

Tam adı Tiago Miguel Baia Pinto olan, 1 Şubat 1988’de Portekiz’in Porto kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve bir süre milli takımlar seviyesinde defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Tiago Pinto Kimdir

Tiago Pinto Biyografisi

Tiago Pinto’nun Kulüp Kariyeri

Tiago Pinto, futbol kariyerine ilk olarak 2000 yılında ülkesinin köklü kulüplerinden biri olan Benfica’nın alt yapısında başladı. Bir sezon burada oynadıktan sonra Sporting Lizbon’a geçiş yaptı. 6 sene boyunca Sporting Lizbon’un alt yapısında kendisini geliştiren futbolcu, 2007 yılında as takıma yükseltildi.

İlk sezonunda  kendisini geliştirmesi için Olivas Moscavide kulübüne kiralık gönderilirken, bir sonraki sezon da ise Trofense’ye kiralık gitti. Bu iki takımda oynadığı oyun ile dikkatleri üzerine çekti ve 2009-2010 sezonunda bonservissiz şekilde Braga’ya transfer oldu. Bir sezon yer aldığı takımda hiçbir forma şansı bulamayan Tiago Pinto, 2010-2011 sezonunda Rio Ave’ye transfer oldu ve burada 2 sezon forma giyip toplamda 58 maçta sahne aldı.

tiago pinto rio ave

Kadroda revizyona giden Rio Ave, 2012-2013 sezonunda İspanyol kulüp Deportivo La Coruna’ya kiralık gönderildi. Burada istenile veremeyen Portekizli, sadece bir maçta görev alırken, aynı sezonun ikinci devresinde ise Racing Santander’e geçiş yaptı. Sezon sonunda Rio Ave’ye geri dönen Pinto, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarını da burada oynadı ve kariyeri boyunca 114 maça çıkıp 3 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Tiago Pinto, 2015-2016 sezonunda yolunu Türkiye’ye çevirip Osmanlıspor’a bonservissiz şekilde transfer oldu.

Tiago Pinto’nun Kulüp Kariyeri

Tiago Pinto, milli formayı kariyerinde ilk kez 2006 yılında Portekiz U-19 takımında giydi ve burada 13 maçta sahne aldı. Bir sene sonra U-20 kadrosuna davet edildi. U-20 takımı ile 7 maça çıkıp 2 gol attı ve bu sayede milli forma altında ilk gol sevinçlerini yaşadı. Gösterdiği performans sayesinde aynı yıl içerisinde Portekiz U-21’e yükseltildi. Burada 2 maça çıkıp 1 gol atan Tiago Pinto, milli takım kariyerine burada son verdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.