Thorgan Hazard Kimdir

Thorgan Hazard, 29 Mart 1993’de Belçika’nın La Louviere kentinde doğan, Belçika Milli Takımı ve oynadı kulüplerde orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Thorgan Hazard Kimdir

Thorgan Hazard Biyografisi

Thorgan Hazard’ın Kulüp Kariyeri

Thorgan Hazard, küçük yaşlarda ilk duyduğu futbola ilke olarak 2001 yılında Royal Stade Brainois akademi takımında başladı. 2003 yılında Tubize’nin alt yapısına geçiş yaptı ve buradan da Fransa’nın köklü kulüplerinden Lens’e transfer oldu. 4 sezon alt yapıda forma giydikten sonra 2011-2012 sezonundan önce A takıma çağrıldı. İlk sezonunda 14 maça çıktı ancak gol atma başarısı gösteremedi. Thorgan Hazard’ın yeteneklerinden faydalanmak isteyen Chelsea, Belçikalıyı 2012 yılında transfer etti ve kendisini geliştirmesi için aynı sezon içerisinde Zulte Waregem’e bir yıllığına kiralık olarak yolladı. İlk sezonunda 37 maça forma giyip 5 gol attı.

thorgan hazard borussia mönchenggladbach

Burada kendisini geliştiren ve isminden söz ettirmeye başalayan Thorgan Hazard, bir sezon daha aynı takımda kiralandı ve eski performansının da üstüne katarak 53 maça çıktı 17 kez fileleri havalandırdı. 2014-2015 sezonunda ise bu sefer Borussia Mönchengladbach takımına kiralık gönderildi. Bir sezon da burada forma giydikten sonra, sezonun sonunda 8 Milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Thorgan Hazard’ın Milli Takım Kariyeri

Thorgan Hazard, milli forma ile ilk kez 2008 yılında Belçika U-15 takımında forma giyerken daha sonraki yıllarda ise sırasıyla U-16, U-17, U-18, U-19 ve U-21 takımlarında yer aldı. 2013 yılında da Belçika Milli Takımı’na davet edildi. İlk maçına da 2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne karşı oynanan dostluk karşılaşmasında çıktı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.