The Sinner Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2017 yılında USA Network üzerinden yayınlanmaya başlayan The Sinner dizisi, psikolojik gerilim ve suç türünde dizi arayışında olanlar için ilaç gibi gelecek bir yapımdır. Bu içeriğimizde sizler için The Sinner dizisini ele alacağız.
The Sinner Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

The Sinner Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Primetime Emmy Mini Dizi / TV Filmi En İyi Kadın Başrol Oyuncusu Ödülü gibi ödüllerin sahibi The Sinner dizisi klasik polisiye sorusu olan ‘katil kim’ yerine ‘katilin neden cinayet işlediği’ sorusunun cevabını arayan bir suç dizisidir. Kitap uyarlaması dizilerin ne kadar sevildiğini hepimiz biliyoruz. Olayların dallanıp budaklanmadan geliştiği, keyifli bir suç dizisi izlemek isteyenler için bu inceleme dizi içeriğimizde The Sinner dizisini siz değerli okurlarımız için inceleyeceğiz. 


the-sinner-dizisi.jpg

1. 2 Ağustos 2017 tarihinde yayınlanmaya başlayan USA Network dizisi The Sinner, bir cinayet etrafında şekillenen travmatik bir geçmişi konu alıyor. Gizemini sonuna kadar korumayı başaran mini dizi 8 bölümden oluşurken sonrasında 3 sezon boyunca sürüyor. 


the-sinner-dizisi-hakkinda.jpg

2. Psikolojik gerilim ögeleri barındıran suç dizisi The Sinner, Alman yazar Petra Hammesfahr’in aynı addaki kitabından senaryolaştırılmıştır. Netflix’te de tüm sezonlarını izleyebileceğiniz bu dizide yaşanan esrarengiz olaylar birbirini takip ettiğinden izleyiciler tüm bölümleri bir nefeste eritmek zorunda kalıyor.


petra-hammesfahr.jpg

3. Iron Ocean Films ve Universal Cable Productions ortak yapımı olan The Sinner, başta Amerika olmak üzere kısa sürede birçok ülkede geniş bir izleyici kitlesine ulaşabilmiş yapımlardan birisi olmuştur. Dizinin ilk bölümlerinde suç dizisi klişelerine fazlaca rastladığınızı göreceksiniz fakat ilerleyen bölümlerinde The Sinner size diğer suç dizilerinden ne kadar farklı bir akışa sahip olduğunu ispatlayacak!


jessica-biel.jpg

4. Oldukça başarılı bir suç dizisi olan The Sinner’ın başrollerinde 7th Haven dizisinden hatırlayacağımız Jessica Biel, Independence Day dizisinden hatırlayacağımız Bill Pullman ve Girls dizisindeki başarılı performansıyla bildiğimiz Christopher Abbott boy gösteriyor. Ayrıca dizide Enid Graham, Eric Todd, Robert Funaro, Patti D’Arbanville, Danielle Burgess ve Grayson Eddey gibi başarılı oyuncular da yer alıyor.


the-sinner-dizisindeki-cinayet-kavrami.jpg

5. The Sinner dizisindeki cinayet kavramını tek cümleyle özetlememiz gerekirse “Herkes onun yaptığını biliyor ama neden yaptığını bilmiyor.” cümlesiyle özetleyebiliriz. Cora Tannetti, evli ve bir çocuk annesi kendi halinde bir kadındır. Ailesiyle birlikte gittiği kumsalda durduk yere birini öldürür ve hayatı o andan itibaren tamamen değişir. İşlediği cinayeti kabul eden Cora ise neden birini öldürdüğünü bilmemektedir. Bu ilginç dava Dedektif Harry Ambrose’un oldukça dikkatini çeker ve olayı araştırmaya başladıkça genç kadının geçmişinde keşfettikleriyle dava farklı bir boyut kazanır.


the-sinner-dizi-oyunculari-.jpg

6. İşlenen cinayetin sebepleri araştırılırken The Sinner dizisinde sık sık geriye ve geçmişe dönüşler izliyoruz. Dedektif Ambrose’un araştırmaları baş karakter Cora’nın geçmişinde bir mağdur olduğuna inandığını ortaya çıkarır ve dizinin ilerleyen bölümlerinde Cora izleyici için bir şekilde anti kahramana dönüşmektedir.


harry-ambrose.jpg

7. Yan karakterlerin çok iyi işlenmiş olması, sonuca ve bir nedene bağlı olmayan metaforların ortaya koyulması ve aşırı detaycılığıyla The Sinner dizisi sizin için son bölümünde bile gizemini korumaya devam edecek. Suç ve psikoloji arasındaki bağ ilginizi çekiyorsa The Sinner dizisi tam da size göre!


The Sinner Dizi Oyuncuları ve Karakterler

1. Cora Tannetti - (Jessica Biel)

cora-tannetti---(jessica-biel).jpg

Damadı Öpebilirsin, Sihirbaz, Sevgililer Günü filmlerinden hatırladığımız Jessica Biel, The Sinner dizisinde Cora karakteri ile karşımıza çıkıyor. Katolik bir ailede büyüyen Cora zorlu geçen çocukluğundan izler taşımaktadır. Geçmişini ne kadar arkasında bırakmak istese de huzurlu geleceğinde bile büyük sorunlarla karşılaşacaktır. 


2. Harry Ambrose - (Bill Pullman)

harry-ambrose---(bill-pullman).jpg

Lost Highway, While You Were Sleeping ve The Equalizer filmlerinden tanıdığımız Bill Pullman The Sinner dizisinde Cora’nın işlediği cinayeti araştıran Dedektif Harry Ambrose karakterine can vermektedir. Eşiakım sorunlar yaşayan Harry, bir yandan ailesini toparlamaya çalışırken bir yandan da Bora’nın geçmişini ve işlediği cinayetinin nedenini araştırmaktadır.


The Sinner Dizisi İzleyici Yorumları

The Sinner dizisi hakkında bilinmesi gerekenleri sizleresunduğumuz bu içeriğimizde film hakkında izleyici yorumları da yer alıyor.

1. kitapların tanımları yapılırken uzun uzadıya yazmamak gerek, hele ki bu kitap bir gerilim romanı ise. o yüzden hakkında yapabileceğim tek tanım, şiir gibi kurgulanmış bir eser olduğu. yazarın olayı, atmosferi, kahramanların hislerini aktarımı gerçekten inanılmaz. yine de bir tanıtım ekleyelim :''tüyler ürpertici... doktor gerritsen'in morguna hoş geldiniz.''


2. ilk sezonu ile favorilerim arasına girmiş dizi.çok iyi bir kurgu tadında bir polisiye vardı, diyaloglar akıcı senaryo gayet gerçekçiydi. ama ikinci sezon çıtayı daha da yükseltti, eşine pek rastlanmayan gizemli bir cinayet hadisesini seyircisine hediye etti.


3. ikinci sezonu muhteşem olmuş dizidir. ilk sezondan sonra beklentim yine o ayarda bir olay örgüsüydü. fakat bu sezonda işin içine pek çok detay katılmış ve olaylar ustaca işlenmiş. tahmin edilebilme ihtimali çok düşük. heyecanı sürekli yüksek tutmuşlar, gerçekten çok başarılı. sadece sonu biraz daha iyi bitirilebilirmiş gibi geldi bana. o kadar heyecan ve beklenmedik olaydan sonra fazla normal olmuş sanki. ama yine de puanım 8.5/10.


4. sırf bill pullman için sonsuza kadar izleyebileceğim seri. adamın o sessiz sakin, hafif depresif varlığı resmen huzur veriyor. sakince çözüyor, detaylara takılıyor ve kendinden emin. bir yandan da kişisel problemleri, üzüntüleri... the killing'deki detektif profilini ve ordaki atmosferi hatırlatıyor bana. top of the lake ile de benzer. 

5. koltuğa mıhlayan, muazzam dizi. ilk sezonu az önce bitirdim ve kendime gelmeye çalışıyorum. breaking bad finalinden beri bir diziden böylesine etkilenmemiştim. tamamen farklı bir olay döngüsünün işlendiği ikinci sezon için de güzel şeyler yazılmış. ilk sezon o kadar iyiydi ki ondan daha güzel olmasına ihtimal veremiyorum ama eminim o da çok iyi olacak.


6. bir bölüm izledim ikinci bölüme şans veremedim çünkü aşırı sıkıldım. öncelikle tahmin edilebilirdi. izlerken tahminde bulunacak çok vaktim oldu, her birinin tutacağından %99 emindim ve bu dizi izlerken en hoşlanmadığım hadisedir. diyaloglar bayat. olay geçişleri bayık.


7. 2. sezonu gereksiz uzun geldi, ilk sezondan daha dusuk kalitede. bir de detektifin cemcuk agzina cakasim geldi, yeter amca farkli bir mimik de dene. true detective, the killing, sharp objects kalitesinde olmasa da izlenir.


8. netflix çöplüğünde kalite kokan dizi. son zamanlarda izlediğim en sağlam olay örgüsüydü. netflix 2. sezonunu vermese de başka sitelerden bulmak mümkün. psikolojik gerilim sevenlere tavsiye edilir.


9. uzun zaman sonra beğendiğim dizilerden biri. ilk sezonunundaki wtf dedirten olay kurgusu ikinci sezonda hafif düşmüş. olay sona doğru çözüldüğü için başta bölümler yavaş gidiyor dizide. bir de dedektif ambrose’un olaylara çok kişisel açıdan yaklaşması, kimi zaman olmaması gereken yerlerde olması ya da gizlice kanıt toplaması olayı bozuyor bence. yine de kaliteli bir dizi olduğunu düşünmekteyim.


10. kesinlikle sıradan bir polisiye konulu dizi değil. iki sezonu da hızlı bir şekilde bitirdim. her sezon 8 bölüm ortalama 40-45 dakikadan oluşmasına rağmen kurgu o kadar güzel planlanmış ki ilmek ilmek dokunmuş resmen. konu sürükleyici bir şekilde akarken karakterlerin psikolojik buhranlarının ortasında kendimizi buluyoruz. insanlık halinin hastalıklı yanları tüm gerçekliğiyle gözler önüne seriliyor.

Önerilen İçerik: Netflix’te Suç Dizileri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.