Netflix'in Suç Dizisi The Serpent İzleyici Yorumları ve Dizi Analizi

BBC ve Netflix’in 2021 yılı için ortak yapımı olan The Serpent adlı mini diziyi siz değerli okuyucularımız için inceleyip içerik haline getirdik.
Netflix'in Suç Dizisi The Serpent İzleyici Yorumları ve Dizi Analizi

Netflix The Serpent Dizisi İncelemesi

1 Ocak 2021 tarihinde yayınlan BBC ve Netflix’in ortak yapımı olan, içinde İlker Kaleli adlı Türk aktöründe yer aldığı mini seri The Serpent dizisi hakkında detaylı bir araştırma yaparak oyuncu kadrosunu, yapımcılarını, izleyici yorumlarını ve konusunu derledik. İşte The Serpent hakkındaki detaylar.


The Serpent Dizisi Hakkında Tüm Bilinenler

1.  İlk olarak 1 Ocak 2021 tarihinde yayınlanan dizi 1 sezon 8 bölümden oluşmaktadır. Dizinin bir bölümü ortalama 1 saat sürmektedir.

The Serpent yayın tarihi


2. Dizinin ilk fragmanı BBC Trailers kanalında 17 Aralık 2020 tarihinde yayınlanmıştır. Yayınlanan fragman 269.738 kişi tarafından görüntülenip 1000 kişi tarafından beğeni toplamıştır.

The Serpent fragman


3. İzlemezseniz pişman olacağınız bu dizinin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekildedir; İlker Kaleli, Ellie Bamber, Tahar Rahim, Mathilde Warnier, Armesh Edireweera, Jenna Coleman, Billy Howle ve Tim McInnerny.

The Serpent oyuncu kadrosu


4. Suç ve dram ağırlıklı dizinin yapımcıları arasında ise WAZ (2007), The Children (2008), No Night Is Too Long (2002), Kırık Ayna (2002) gibi filmlerden aşina olduğumuz Tom Shanklad yer alıyor. Richard Warlow ve Toby Finlay tarafından kaleme alınan dizi çıktığı gün büyük ilgi toplamayı başardı.

The Serpent yapımcılar


5. BBC One’nin orijinal içeriği olan The Serpent’in prodüktörlüğünü Stephan Smallwood yaparken dağıtımını ise Mammoth Screen üstleniyor.

The Serpent yönetmen


6.  Bu mini seri olan dizinin odak noktası 1970’li yıllarda Güneydoğu Asya taraflarında batılı turistleri gözüne kestirip öldüren bir seri katilin etrafında dönüyor.

The Serpent odak noktası


7. Dizinin konusunu ise şu şekilde özetleyebiliriz; Charles Sobhraj adlı karakterin 20 kişinin ölümünden sorumlu tutulmasının ardından hakkında arama emri çıkarılan Charles’i neler beklediğini ise hep birlikte göreceğiz.

The Serpent konusu


8. 2021 yapımı dizinin IMDb puanı 2328 kişinin verdiği oy ile 7,7 puan almayı başarmış. Biz NeOldu yazarları olarak soluksuz izlediğimiz ve dizi bünyesinde İlker Kaleli gibi kaliteli bir oyuncunun olduğu bu diziyi izlemenizi tavsiye ediyoruz.

The Serpent ımdb puanı


The Serpent Hakkındaki İzleyici Yorumları

👤 Bölüm başlarında verilen bilgiye göre senaryo gerçek olaylardan esinlenerek yazılmış, Charles Sobhraj adlı seri katil cidden söz konusu ülkelerde resmen terör estirmiş bir buz gibi bir tip. Sobhraj'ı dizide Tahar Rahim adlı aktör canlandırıyor. Dönem dizisi olması işin çekici kısmı, kılık kıyafetler, takılan güneş gözlükleri, kullanılan otomobiller, havuz partilerinde fonda çalan müzikler tam o dönemi yansıtıyor.


👤 İnanmıyorum böyle bir diziyi kimse izlememiş halbuki kıyafetler mekanlar gerçekten güzel aktarılmış ben iki gün de bitirdim hem dönem dizisi olması hem de yaşanmış hikayeleri sevmemin etkisi var tabi. Ama dizi de baya akıcı Hollanda'lı adamın vazgeçmemesi şaşırtıyor şu an da kimsenin yapmayacağı bir şeyi yapıyor saç kılık kıyafet o kadar etkilemiş ki İlker Kaleli'yi resmen tanıyamadım.


👤 Avrupa'da yaşayayan Vietnam asıllı Charles Sobhraj'ın Fransız vatandaşı olmasına rağmen sürekli öteki muamelesi görmesinden sebeple kendini ait hissettiği topraklara dönerek, hippileri hedefine alıp emperyalizmden kendi yöntemiyle intikam alma hikayesi. 8/10


👤 Merak ettim,internetten kısa bir araştırmayla gerçek hayatta olayı yaşayanların kaderlerini öğrendim.70'li yıllardan 2000'lere uzanan "Bir geçmiş zaman hikayesi" artık. Dizinin finalindede herşey bittiğinde kurbanlarla,kaderleriyle ölenlerle,kalanlarla bütün yaşanılanlar bir geçmiş zaman öyküsü oluyor.... bir dizi önerisi olarak içim rahat öneriyorum.


👤 3. bölümdeyim Mindhunter sevenler gözden kaçırmasınlar. Akif öğretmen (İlker Kaleli) ve Clara Oswin Oswald'ı dans ederken gördüm ya... şimdiden 2021'in en iyilerinden.


👤 Aydınlanma peşindeki hippileri avlayan bir seri katil hikayesinin beni sarması gerekir. Ama ilk bölümü izlemekte zorlanıyorum. Dizi kötü de değil aslında ama tam anlayamadım.


👤 İlker Kaleli'nin de birkaç bölümde oynadığı muazzam dizi. ilk bölüm oyunculukların da henüz oturmamış olmasından dolayı biraz aksıyor ama dizi ikinci bölümden itibaren seviye atlıyor. Tanım: cult lideri gibi takılan, Narsism mağduru bir seri katilin hikayesi.


👤 Sürükleyici , gerçek hayattan esinlenerek çekilmiş dönem dizisi. Sezon sezon süren diğer diziler gibi değil, sadece 1 sezon - 8 bölüm. ben çok beğendim, izlemenizi tavsiye ederim.


The Serpent Dizisi Oyuncuları ve Başrolü

Netflix'in suç, dram dizisi The Serpent'in bünyesinde barınan oyuncular hakkında sizin için araştırma yaptık, işte detaylar.


İlker Kaleli - Vitali Hakim

Türk dizi ve sinema oyuncusu olan İlker Kaleli kendini 2012 yılında gösterimde olan Kayıp Şehir yapımında tanıttı. 2014 yılında gösterime giren Silsile prodüksiyonu ile ünlenen ismin tepe noktası ise 2015 – 2017 yılları arasında yayınlanan Poyraz Karayel oldu. Oyuncu şu anda 36 yaşında.

İlker Kaleli - Vitali Hakim


Ellie Bamber - Angela Knippenberg

Tam adı Eleanor Elizabeth Bamber olan İngiliz kökenli oyuncu şu an 23 yaşında ve bu güne kadar 10’dan fazla yapımda görev almış. Yer aldığı yapımlar arasında Nocturnal Animals, Les Miserables, Aşk ve Gurur ve Zombiler, Fındıkkıran ve Dört Diyar ve The Trial of Christine Keeler (2019 – 2020) bulunuyor.

Ellie Bamber - Angela Knippenberg


Tahar Rahim - Charles Sobhraj

Cezayir asıllı oyuncu 39 yaşında olamsına rağmen şu ana kadar 30’dan fazla yapımda görev almış. Bu yapımlardan bazıları ise Hayatımın Şansı, Kartal, Le Passe, Yabancıların Nezaketi ve Yeraltı Peygamberi.

Tahar Rahim - Charles Sobhraj

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum