The Pianist Hakkında İlk Kez Duyacağınız Bilgiler

Roman Polanski’nin yönettiği ve Ronald Horwood tarafından yazılan 2002 yılında vizyona giren The Pianist hakkında bilinmeyenleri araştırdık ve liste haline getirdik. İşte The Pianist hakkında bilinmeyen bilgi.
The Pianist Hakkında İlk Kez Duyacağınız Bilgiler

The Pianist Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgi

Vizyona girmesiyle birlikte fazlasıyla beğeni toplayan The Pianist adlı film en iyi savaş filmleri listesinde yer alıyor. Bu inceleme film içeriğimizde The Pianist filmi severler için ilginç bilgilerin yer aldığı bir liste hazırladık. İşte İkinci Dünya Savaşı döneminde geçen ve son derece acıklı olaylara sahne olan The Pianist filmi hakkında bilinmeyen ilginç bilgiler...


1. Ünlü yönetmen Roman Polanski, 1977 yılında 13 yaşında olan bir küçük kıza tecavüz suçundan dolayı Amerika da aranmaya başlamıştır. Bunun üzerine Fransa’ya yerleşen Polanski Fransız vatandaşlığını da almıştır. İkinci dünya savaşı sıralarında Nazilerin toplama kampına götürülen Polanski, annesini ve 8 aylık kardeşini Auschwitz toplama kampında kaybetmiştir. Bir zaman sonra Avusturya da kurulan Mauthausen-Gusen kampına götürülen Polanski burada babasını bulmuştur.

01-205.jpg


2. Filmde Wladyslaw Szpilman karakterini canlandıran Adrien Brody o yıl 29 yaşındaydı.  The Başarılı aktör The Pianist filmi sayesinde En İyi Erkek Oyuncu Oscar ödülünü kazanan en genç oyuncu olmayı başarmıştır.

02-228.jpg


3. Filmin senaryosu Ünlü piyanist Szpilman’ın gerçek hayatından alıntılanarak yazılmıştır. Polanski savaş yıllarında yaşadığı olayları da senaryoya ekleyerek ortaya muhteşem bir hikaye çıkmasını sağlamıştır.

03-239.jpg


4. Szpilman karakteri için kilo vermesi gereken Adrien Brody sabah kahvaltılarında sadece 2 yumurta ve 1 fincan çay içmiştir. Başarılı aktör bu diyeti uzunca bir süre uygulayarak 14 kilo vermiş.

05-173.jpg


5. Oscar ödülü kazanan Adrien Brody bu ödülü kazanabilmek için daha doğrusu rolünün hakkını verebilmek için set süresince neredeyse hiç evine gitmemiştir. Bu süreçte piyano çalmayı da öğrenen başarılı aktör senaryoya çalışabilmek adına adeta hayattan kopmuş.

06-166.jpg


6. Wladyslaw karakterinin toplama kampından kaçtığı sahnede aslında ilk olarak “Koş” kelimesi komutu verilmiş ancak Polanski, kendisinin yaşamış olduğu bir anıyı hatırlayarak bu komutu “Koşma” olarak değiştirmiş.

07-164.jpg


7. The Pianist’de Fransızca konuşulmadığı halde, Fransa da düzenlenen Cesar Ödüllerinde En İyi Film Ödülü verilmiş. Bu ödülün verilmesinin sebepleri arkasında filmin muhteşem bir izleyici kitlesine sahip olması ve yönetmenin Fransız vatandaşı olması yatıyor.

08-161.jpg


8. Başarılı yönetmen Steven Spielberg Schindler’in Listesi filmininin yönetmenliğini Roman Polanski'ye devretmek istemiştir. Polanski ise bu filmin senaryosunun son derece rahatsız edici ve üzücü olduğunu söyleyerek teklifi reddetmiştir. 

09-101.jpg


9. The Pianist filminin Londra’da yapılan oyuncu seçmelerine Wladyslaw Szpilman karakteri için tam 1.400 kişi davet edilmiş. Polanski, bu kadar kişi arasından istediği özelliklere sahip olan oyuncuyu bulamayınca The Affair of the Necklace filminin çekimlerinde gördüğü Adrien Brody’i isteyerek ona başrolü teklif etmiş.

10-467.jpg


10. Wladyslaw Szpilman, Varşova da Almanlara karşı direniş gösterilirken hayatını anlattığı kitabı savaş sonrası yayınlamaya karar vermiştir. O yıllarda Polonya da devam eden Komünist yönetim kitapta yazan olayların doğru olmadığını söyleyerek kitabın yayınlanmasını engellemiştir.

11-263.jpg


11. Wladyslaw Szpilman’ın kendi torunu olan Daniel Szpilman filmin bazı sahnelerinde kendi yaşıtında bir çocuğu canlandırmıştır.

12-304.jpg


12. The Pianist filminin senaryosuna kaynak olan Szpilman, film çekilirken hayattaydı ancak çekimler henüz tamamlanamadan hayatını kaybetmiştir.

13-228.jpg


13. Jurek karakterini oynayan Michal Zebrowski’nin filmde kendi sesi kullanılmamıştır. Karakterin seslendirmesini ise bizzat Roman Polanski yapmıştır.

14-221.jpg


14. İngiliz aktör Cyril Shaps hayatının son oyunculuğunu The Pianist filminde icra etmiştir. Başarılı aktör filmden hemen sonra 1 Ocak 2003 yılında hayatını kaybetmiştir. 

15-205.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.