The Marmara Oteli Kimin, Sahibi Kimdir?

İstanbul'da birçok bölgede bulunan The Marmara otellerinin sahibi kimdir, ne zaman kurulmuştur, kim kurmuştur? İşte The Marmara oteli hakkında bilgiler;
The Marmara Oteli Kimin, Sahibi Kimdir?

The Marmara Oteli Kimin, Sahibi Kimdir, Nereli?

The Marmara oteli ve otellerinin sahibi İstanbul Turizm ve Otelcilik Anonim Şirketi Gürsel ailesine aittir. 1984 yılında Kiska-Kom İnşaat'ın kurucusu olan Oğuz Gürsel tarafından satın alınmıştır. 1932 Burdur doğumlu iş adamı Oğuz Gürsel'in kurduğu Kiska Holding ise hala Gürsel ailesinin bünyesindedir. Grubun gelirlerinin çoğu konaklamadan ve hizmetlerden gelmektedir. Oğuz Gürsel, 9 Eylül Turizm Otelcilik Mezunu'dur. Sheraton, Divan gibi otellerde üst düzey yöneticilik yapmıştır. Şu an İstanbul'un Taksim, Şişli, Suadiye, Çamlıca ve Pendik ilçelerinde yarı otel yarı residance "Marmara Otelleri" vardır. Tüm Marmara Otelleri'nin hepsi Kiska Holding'e aittir. 

The Marmara Oteli Kimin


The Marmara Oteli Hakkında Bilgi

The Marmara oteli ilk olarak İstanbul Intercontinental daha sonra Marmara Etap, daha sonrasında da The Marmara isimlerini almış bir oteldir. Taksim meydanının güneyinde Tak-ı Zafer Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Fatin Uran'ın tasarlamış olduğu bir yapıdır. Otel yapılmadan önce arazisinde eski İstanbul Kulübü, Osmanlı Bankası Taksim Şubesi ve Ankara Pazarı bulunmaktaydı. 

Otelin ilk 2 katı geniş bir bloğa yayılmış, 10 metre kotuna çıkmıştır. Odaların bulunduğu katlarda bu geniş hantal bloğun ortasından yükseltmekte ve 83 metreye kadar çıkmaktadır. 28 katı bulunan otelin 5 tanesi bodrum katıdır. Otel -17 metreye kadar inmektedir. The Marmara Oteli Türkiye'de topraklaması yapılmış ilk otel olma ünvanına sahiptir.

The Marmara Oteli Kimin


The Marmara Oteli Hissedarları

1984 yılında Oğuz Gürsel'in satın aldığı Marmara otellerin sahibi olan şirketin şu anki hissedarları aşağıda verilmiştir. Şu an şirkette hisseleri olanlar Oğuz Gürsel'in çocuklarıdır. İşte Marmara otelinin ortakları;

  • Enver Kaan Gürsel
  • Bike Gürsel
  • Hüsniye Ardıç Gürsel

The Marmara Oteli Kimin


Kiska Holding'in Aldığı İhaleler

Kiska-Kom İnşaat, Kiska Holding İstanbul'da birçok projeye imza atmıştır. Bunlardan bazıları ise şunlardır;

  • Kağıthane Tüneli Portal Bölgesinde Kavşak ve Yol Düzenleme İnşaatı
  • Kadıköy Kurbağalı Dere Islahı İkmal İnşaatı ve Deniz Yapısı İnşaatı
  • Fulya Levazım Arası Karayolu Tünel İnşaatı
  • Üsküdar İlçesi Altunizade Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesi
  • İSKİ Asya Bölgesi Betonarme Boruları Yenileme İnşaatı
  • Bomonti, Dolmabahçe Tünelleri Elektromekanik İşleri
  • İSKİ Avrupa 1.Bölge Atıksu Kanalı, Yağmursuyu Kanalı
  • Kâğıthane, Piyalepaşa Bomonti, Dolmabahçe Karayolu Tünellerinin Elektromekanik İşleri

The Marmara Oteli Kimin


The Marmara Otelinde Olan Gizli Buluşma Olay Yarattı!

2019 yılında İstanbul Büyükşehir Bedeliye Başkan Adayı olan Ekrem İmamoğlu ortak yayın öncesinde moderatör İsmail Küçükkaya'yı The Marmara oteline çağırmıştı. Bu görüşmeyi yalanlamayıp doğrulayan Ekrem İmamoğlu, "Sorular, özel detaylar gibi konulara asla girmedim. 'Siz aklınıza gelen her şeyi sorabilirsiniz' deyip, kendilerini uğurladım." dedi. Bu sayede "Otelde moderatörle görüştü" iddiasına açıklık getirdi.

The Marmara Oteli Kimin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.