The Lion King 1994 Filmi Hakkında İlk Kez Duyacağınız 15 Bilgi

Rob Minkoff ve Rogers Allers tarafından yönetilen The Lion King filmi hakkında bilinmeyenleri araştırdık. Bu içeriğimizdeThe Lion King hakkında bilinmeyen ilginç bilgiler yer alıyor.
The Lion King 1994 Filmi Hakkında İlk Kez Duyacağınız 15 Bilgi

The Lion King - Aslan Kral Filmi Hakkında Bilinmesi Gereken Gerçekler

En iyi ödüllü animasyon filmleri arasında yer alan The Lion King isimli unutulmaz film ile ilgili hiç bir yerde bulamayacağınız ilginç bilgileri sizlere sunuyoruz. İşte The Lion King filmi hakkında ilginç bilgiler.  


1. Tim Rice imzalı ve Elton John tarafından seslendirilen "Can You Feel the Love Tonight" şarkısı filmde Timon ve Pumbaa'nın düet şarkısı olacaktı ancak onaylanmadı. Bu sahnede kullanılmayan şarkı Disney'in en sevilen parçalarından biri olmay başarmış ve En iyi Özgün Şarkı Oscar'ını kazanmıştır.

01-192.jpg


2. Filmde Scar karakterini seslendiren Jeremey Irons'un sesi ve mimikleri yapımcıları okadar etkilemiş ki karakterin hareketlerini Jeremy'den ilham alarak tasarlamışlardır. Hatta Scar karakterinin yüz çizgileri de yine Jeremy Irons'un yüzünden esinlenerek yapılmış.

02-212.jpg


3. The Lion King filminde kardeş olarak gördüğümüz Mufasa ve Scar karakterleri aslında senaryonun en başında akraba bile değillermiş. Scar'ın sürüye aykırı bir aslan olduğu bu senaryonun üzerinden ufak tefek değişiklikler yapan ekip iki kardeşin arasında yaşanan ihanet olayının daha etkileyici olacağını düşünmüşler. Bu söylentilerin doğru olduğunu da karakterlerin birbirine hiç benzemiyor oluşu doğruluyor.

03-224.jpg


4. The Lion King filminin ünlü yazar William Shakespeare'in Hamlet isimli eserinden ilham alınarak oluşturulduğu söylenir. Öyle ki hem Hamlet'de hem de The Lion King'de ana karakterler düzenbaz amca tarafından sürgüne gönderilir ve babaları ölmüştür. 

04-219.jpg


5. The Lion King filminin en dikkat çekici sekanslarından biri de 29. dakika da Scar'ın sırtlanların "Be Prepared" şarkısı eşliğinde sıraya dizilişlerini izlemesidir. Bu sahnenin Nazi lideri Adolf Hitler'in bir yürüyüş esnasında askerlerini izlediği görüntüden esinlenerek çekildiği söyleniyor. 

05-164.jpg


6. Müzikal dalında en iyi film ödülünü almayı başaran 3 Disney filminin arasında olan The Lion King, 2013 yılına kadar en yüksek gişe rekoru elinde tutuyordu. Disney’in yayınladığı Frozen bu rekorun yeni sahibi oldu.

06-158.jpg


7. The Lion King’de yönetmen ve yapımcılar her aslanın kendine özgü bir kükreyişi olmasını ve bunu dijital ortamda yapılmamasını sööylemişler. Bunun üzerine ses sanatçısı Frank Welker b,r çöp kovasının içerisine doğru kükreyerek özgün kükreme sesleri çıkardığı biliniyor.

07-156.jpg


8. The Lion King filmi hakkında en ilgninç bilgi ise setler başlamadan önce yapılan araştırmalarda bir yetişkin ve bir yavru aslanın stüdyoya getirilmesidir. Hayvan davranışları, kas yapısı  ve gümlük hareketleri üzerine araştırma yapn bir grup Disney görevlisi Afrika'dan dönerken yanlarında bu iki aslanı da getirince hayvan severlerin tepkilerini üzerlerine çekmişlerdir. 

08-153.jpg


9. Filmde kullanılan müzik albümüne büyük ilgi gösterildiği ve toplamda 10 milyon satılarak en çok satılan animasyon Soundtrack albümü oldu. The Lion King'in en iyi film müziği Oscar ödülünün sahibi olduğunu da belirtelim.

09-095.jpg


10. Film dünyasına ilk olarak 1994 yılında giren The Lion King'in 1998 ve 2004 yılında devam filmleri çekilmiştir. The Lion King’in son çevirisi ise 2019 yılında çekilmiştir ve yönetmenliğini Jon Favreau yapmıştır. 2019 yapımı The Lion King'in 185 milyon dolar gişe hasılatı yaptığı ve 3D animasyon tekniği kullanılarak çekildiği biliniyor.

10-462.jpg


11. Aslan Simba’yı filmin 52. dakikasında uçurumun kenarında üzgün bir şekilde gördüğümüz sahnede gökyüzünde yıldızların oluşturduğu yazının “SEX” olduğu iddia edildi. Bu duruma gelen tepkiler üzerine orada ki yazının Disney ekibinde çalışan grubun kısaltması anlamına gelen “SFX” olduğu açıklandı.

11-258.jpg


12. The Lion King filmi için ilk olarak King of the Jungle ismi uygun görülmüş ancak senaryo gereği ormanda geçmeyen filme bu ismi vermek saçma bulunmuştur. 

12-299.jpg


13. Amerikalı Robert Guillaume’nin seslendirdiği Rafiki karakteri filmde aksanı olmadan konuşan ve bazı sekanslarda Afrika'ya özgü yerli dillerinden biri olan Swahili dili ile iletişim kuran tek karakterdir.

13-224.jpg


14. The Lion King filminde sırtlanların kötü hayvanlar olarak tanıtılmasına kızan bir biyolog Disney' e karşı dava açmıştır. Davasının gerekçesi ise filmin sırtlanları insanlara kötü olarak tanıtıyor olmasıymış.

14-217.jpg


15. Filmde Mufasa'nın en yakın arkadaşı olan ve sürekli ona haber getiren Zuzu isimli kuş Mr.Bean ve Johhny English karakteriyle akıllara kazınan başarılı aktör Rowan Atkinson tarafından seslendirilmiştir.

15-202.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.