Tesla’nın En Hızlı Aracı | Tesla Model S Plaid 2021 Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen bir konferansta Elon Musk, içerisinde oyun oynanabilir yeni aracını konukları karşısında tanıttı. İşte Tesla’nın en hızlı elektrikli aracı olan Model S Plaid teknik özellikleri karşınızda.
Tesla’nın En Hızlı Aracı | Tesla Model S Plaid 2021 Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Tesla Model S Plaid Fiyatı, Özellikleri ve İnceleme

Elektrikli araba denildiği zaman akıllara ilk gelen markalardan biri olan Tesla, “Dünyanın En İyisi” dediği yeni aracını tanıttı. Tesla’nın şimdiye kadar çıkarmış olduğu tüm araçlardan daha hızlı ve daha eğlenceli olan bu araç sahip olduğu özelliklerle ağızları açık bırakıyor.

Tesla Model S Plaid Fiyatı, Özellikleri ve İnceleme

Direksiyon tasarımı konusunda normal bir arabaya göre çok daha farklı görünüşle karşımıza çıkıyor. İç kısmında yer alan geniş ekranı üzerinden istediğiniz komutu verebilir ya da Elon Musk’ın dediği gibi Playstation 5’in yeni rakibi ise oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz. İşte karşınızda Tesla’nın yeni elektrikli arabası Tesla Model S Plaid fiyat ve inceleme:


Tesla Model S Plaid Genel Özellikleri

  • Model: Tesla Model S Plaid
  • Motor: 1.020 beygir
  • Yakıt Türü: Elektrik
  • Maksimum Hız: 320 km/sa
  • 0-100 km/s Hızlanma: 2 saniyenin altında
  • Hızlı Şarj: 250 kW
  • Bagaj: 792.871705 litre
  • Ağırlık: 2161.82124 kg
  • Menzil: 640 km
  • Fiyat: 1.000.000 TL

Genel Bakış

 Tesla Model S Plaid Fiyat

Yüksek fiyatları nedeniyle ülkemizde sınırlı sayıda olan Tesla marka elektrikli araçlar, sahip olduğu özelliklerle birçok kişinin hayali olmuş durumda. Şık ve sade tasarımıyla oldukça çekici gözüken Tesla Model S Plaid, şimdiden en iyi elektrikli arabalar listesinde yerini almış durumda. 2 saniyeden kısa bir süre içerisinde 0’dan 100 km hıza çıkabilen bu araç gücünü 1.020 beygirlik motorundan alıyor. Hızlı şarj özelliği sayesinde sadece 15 dakikada 300 km menzil yapacak kadar güç depolayabildiği açıklanmıştır.


Tesla Model S Plaid Renk Seçenekleri

Tesla Model S Plaid Renk Seçenekleri

Beyaz, siyah, gri, mavi ve kırmızı olmak üzere 5 farklı renk seçeneği ile satışa çıkarılan bu modelin, iç tasarımının renklerini koltuklar dahil, tamamen siyah, siyah ve beyaz veya krem rengini seçerek 3 farklı şekilde isteğinize bağlı olarak değiştirebilirsiniz.


Tesla Model S Plaid Dış Tasarım

 Tesla Model S Plaid Dış Tasarım

Ön kaputa yapılan belirgin çizgiler sayesinde kesin bir bakışa sahip olan Tesla Model S Plaid’in tekerleklerini 19 ve 21 inç boyutunda seçebilirsiniz. Kapı kolları içeri kısma doğru tasarlanıp dış kısımdan oluşabilecek hasarlar en aza indirilmiştir. Tasarım olarak S modeli ile bir farklı olmasa da arka kısmının sağ köşesinde özel bir logo eklenmiş durumda. Arka kısmında yer alan çizgisel tasarım arabanın sportif olduğunu kullanıcıya hissettiriyor.


Tesla Model S Plaid İç Tasarım

Tesla Model S Plaid İç Tasarım

İlk olarak göze çarpan detay yenilenen direksiyon diyebiliriz. Adeta uçak kolunu andıran bu direksiyonun üzerinde verebileceğiniz tüm komutlar yer alırken sade bir tasarımla eklenmiş durumda. Hemen yanında bulunan 17 inçlik ekranı üzerinden istediğiniz ayarı yapabilir, aynı zamanda film ve oyun keyfi yaşayabilirsiniz. Elon Musk’ın bir diğer önemli iddiası da aracın ses sisteminin sinema deneyimi yaşatacağını açıklamıştır. Tesla Model S’in arka kısmında seyahat eden yolcular için iki koltuk arasında kol desteği, bardaklık ve mini bir dijital ekran bulunmaktadır. Belirli yerleri isteğinize bağlı olarak odun veya karbon fiber olarak seçebilirsiniz.


Tesla Model S Plaid Motor

Tesla Model S Plaid Motor

Lucid Air isimli 1.020 beygir gücündeki motoruyla 2 saniyeden daha kısa bir süreyle 100 km hıza ulaşabilen Tesla Model S Plaid, tam kapasite şarj ile 643 km yol yapabiliyor. Bu araç en fazla 320 km hıza ulaşabilmektedir.


Tesla Model S Plaid Güvenlik ve Öne Çıkan Özellikleri

Tesla Model S Plaid Güvenlik ve Öne Çıkan Özellikleri

Aracın dış tarafına eklenen 12 adet ultrasonic sensör ve 360 derece görüş kamerasıyla güvenli bir sürüş deneyimi sizleri bekliyor. Belirlediğiniz rotada otopilot seçeneği aktif ederek sürüş sırasında sadece arada bir direksiyona dokunmanız yeterli. Böylece dilediğiniz yere artık hiçbir şey yapmadan gidebilirsiniz. Şerit sayısı fazla olan yollarda otomatik şerit değiştirme özelliğiyle otobanda size uygun en iyi şeridi seçebilmektedir. Garajda kapalı halde duran Tesla Model S Plaid’inizi tek bir tuşla yanınıza çağırabilirsiniz. Park yapma konusunda çok iyi değil misiniz? Artık bu sorun Model S Plaid ile ortadan kalkıyor. Otomatik olarak belirlediği park yerlerine tek bir düğmeye basarak park işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


Tesla Model S Plaid Fiyat

Başlangıç fiyatı 122,990 dolar olan Tesla Model S Plaid, satın alma işleminde yapacağınız eklemeler ile beraber fiyat değişikliği yaşayabilirsiniz. Bu fiyat ülkemizde 1.074.770 TL + vergilerle beraber çok yüksek miktara denk gelmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.