Tesla Cybertruck Hakkında Tüm Merak Edilenler

Elon Musk'un gözdesi Cybertruck Amerika'da geçtiğimiz sene tanıtıldı. Bu içeriğimizde Cybertruck hakkında inceleme yaptık. İşte insanların gözünü boyayan Cybertruck hakkında merak edilenler...
Tesla Cybertruck Hakkında Tüm Merak Edilenler

Tesla Cybertruck'u Tanıttı

Tesla şirketi Cybertruck olarak adlandırılan ve herkes tarafından büyük bir ilgiyle beklenen pikap kamyonunu tamamladı. Tesla, en çok satan Ford F-150 kamyonetine benzer boyutlardadır ayrıca herkesin dört gözle beklediği Tesla'nın gövdesi paslanmaz çelik kaplıdır.

Tesla Cybertruck'u Tanıttı


Genel Bakış

Tesla'nın ürettiği ve tüm dünyanın büyük bir heyecanla beklediği Cybertruck, 6.5 ayaklık bir kargo yatağına sahiptir. Tesla, 3500 kilogram ağırlığında yük taşıyabileceği ayrıca bu sayının 14.000 kiloya kadar çıkacağı söyleniyor. Cybertruck, dört çekişe sahip olsa da her ek motor daha hızlı gitmesini ve daha fazla çekme kapasitesi sunuyor. Cybertruck'un logosu hakkında fazla bir şey söyleyemiyoruz ancak bu logo bir çok tartışmaların sahibi oldu. 

Tesla Cybertruck'u Tanıttı


Motor, Şanzıman ve Performans

Cybertruck sadece bir motorlu değil aynı zamanda üç elektrikli motorla da karşımıza çıkıyor. Tek motorlu Tesla, 0-100 kilometre hıza ulaşması 6.5 saniye sürecek ve 170 kilometre hızda tamamlanacağı söylenmekte. Çift motorlu Cybertruck 0-100 kilometre hıza ulaşması 4.5 saniye sürüyor. Tesla'nın üç motorlu olanı ise 0-100 kilometreye ulaşması 4 saniye sürmektedir. Ayrıca üç motorlu versiyonunda 16 inçlik bir hava süspansiyonu vardır. 

Tesla Cybertruck'u Tanıttı


Menzil, Şarj ve Batarya Ömrü

Tesla, Cybertruck'un bataryalarının boyutunu ortaya koymadı ancak her modelde 250 kW'lık bir şarj kablosu ve Cybertruck'un kendisini şarj etmesini sağlayan iki tane çıkış bulunacağını söylüyor. Tesla, tek motorun 250 artı mil menzile sahip olduğunu, çift motorun 300 artı mil menzile sahip olduğunu ve üst düzey üç motorlu versiyonun 500 mil menzilden fazla sağlayacağını söyledi. 

Tesla Cybertruck'u Tanıttı


İç Konfor ve Kargo

Tesla, Cybertruck'un birçok özelliğini açıklamamasına rağmen kare şeklindeki direksiyon simidinde bir çeşit ekran olduğunu söyledi. Ayrıca Cybertruck 6 kişilik kapasiteye sahip olacağı ve 6.5 ayaklık kargo yatağına sahip olacağı açıklandı. Cybertruck dört tekerlekli araç ve motosiklet yüklemek için açılabilir ve ikiye katlanan şık bir sürgülü bagaja sahiptir. 

Tesla Cybertruck'u Tanıttı


Cybertruck Fiyat

Elon Musk, tanıttığı yeni Cybertruck modelinin fiyatını açıkladı. Elon Musk'un açıklamalarına göre aracın açılış fiyatı 39.999 dolar olarak belirlenmiş. Ayrıca çift motorlu Cybertruck 49.900 dolardan karşımıza çıkarken üç motorlu Cybertruck'un açılış fiyatı 69.900 dolardır.

Tesla Cybertruck'u Tanıttı

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.