Terlemeyi Önleyen Besinler, İlaçlar, Bitkiler ve Kremler

Aşırı terleme sorunu ve gece terlemesi can sıkıyor. Bunun önüne geçmek için aşağıdaki deodorantları, kremleri, bitkileri kullanabilirsiniz.
Terlemeyi Önleyen Besinler, İlaçlar, Bitkiler ve Kremler

Aşırı terleme rahatsızlığı günlük hayatta can sıkıcı durumlardan biri olmakta ve bazı durumlarda yüz kızartıcı bir hal almaktadır. Bu içeriğimizde sizlere terleme sorunundan kurtulma yöntemlerini anlatacağız. Terlemeyi önlemek için deodorantlardan Vichy markasını, doğal yöntemlerden papatyayı, ilaçlardan Oral Robinul'u, besinlerden muzu,  bitki çaylarından ise ada çayını tercih edebilirsiniz.

Terlemeye İyi Gelen Deodorantlar ve Kremler

Terlemeye İyi Gelen Besinler

Terleme karşıtı deodorant ve kremlerin içerisinde Vichy, Dove, Nivea, Rexona, Slazenger, Garnier, Axe, Avon, Adidas, Farmasi markaları yer alıyor. Bu markalardan satın alacağınız kremler ve deodorantlar terlemeyi muazzam bir şekilde engelliyor. Kişinin ter kokusu gibi sorunlarla uğraşmamasını sağlıyor.

Bu kremler ve deodorantlar, vücuttaki nemi emer ve vücut kokusunu nötralize eder. Bu özelliği ile aşırı terleme sorununu kontrol altına alır. Ayrıca ter nedeniyle oluşan kötü kokuyu da ortadan kaldırır.

Terlemeye Karşı Bitkiler ve Doğal Yöntemler

Terlemeye İyi Gelen Besinler

Aşırı terlemeye iyi gelen bitkiler arasında ısırgan otu, ada çayı, papatya, karabaş otu yer almaktadır. Bu bitkiler hem terlemeyi önler hem de terleme sonucu oluşan kötü kokuyu da keser.

Aşırı terleme problemi karşısında tercih edilen doğal çözüm yollarından biri de elma sirkesidir. Oldukça güçlü bir antioksidan olan elma sirkesi, mikrop ve bakterilerle mücadelede etkili bir rol oynamaktadır. Gece yatmadan önce vücudunuzda aşırı terleme probleminin yoğun olarak görüldüğü bölgeleri iyice yıkayın ve bu bölgelere pamuk yardımıyla elma sirkesi sürün. Ertesi sabah, duş aldıktan sonra bu bölgelere talk pudrası uygulayın veya deodorant sıkın.

Terlemeyi Önleyen İlaçlar

Terlemeye İyi Gelen Besinler

Terleme sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olan ilaçlar arasında Oral Robinul, Klonidin, Propranolol, Ditropan yer almaktadır. Bu ilaçlar terlemeyi kısa süre içerisinde önler, %30 oranında azalma sağlar.

Terlemeye neden olan ter bezleri en çok ayak tabanları, koltuk altları ve avuç içlerinde yer alır. Terlemeyi önleyecek, bu bezlerin daha az sıvı salgılamasını sağlayacak ilaçlar ise 1 hafta gibi bir sürede terlemeyi kesiyor. 

Terlemeyi Ortadan Kaldıran Besinler

Terlemeye İyi Gelen Besinler

Zeytinyağı, nane, yulaf ezmesi, domates, muz, karpuz, badem, yoğurt düzenli olarak tüketildiği zaman sindirimi kolaylaştırır. Sindirim kolaylaştığında bağırsak daha az çalışacağı için terleme gibi sorunlar meydana gelmez.

Yukarıdaki besinler düzenli olarak bol bol tüketilmesi gerekir. Çok fazla terleyen biriyseniz mutlaka bu besinleri tüketmenizi öneriyoruz. Terleme probleminizin yavaş yavaş ortadan kalktığını göreceksiniz. Sindirim sistemini düzenleyerek ter üretimini kontrol etmeye yardımcı bu besinler kısa sürede etkisini gösterir.

Terlemeyi Azaltan Bitki Çayları

Terlemeye İyi Gelen Besinler

Aşırı terleme sorunu denilince akla ilk gelen bitkisel yöntemlerin başında ada çayı ve siyah çay gelmektedir. Etkili bir ter önleyici niteliğinde olan ada çayı, ter bezlerini daraltarak terlemeyi önemli oranda azaltır. Siyah çay da aşırı terleme sorunu kapsamında birçok araştırmaya konu olmuştur. Bu araştırmalar sonucunda siyah çayının terlemeyi %37 oranında azalttığı belirtilmiştir.

Ada çayı hazırlamak için bir bardak sıcak suya 1 çay kaşığı ada çayı ekleyin ve demlenmeye bırakın. 5 dakika beklettikten sonra çayınıza birkaç damla limon suyu ilave ederek tüketebilirsiniz. Terleme sorununa karşı günde 2-3 kez ada çayı tüketilmesi önerilmektedir. Ada çayını doğrudan tüketebileceğiniz gibi tonik şeklinde de kullanabilirsiniz. 2 bardak suya 1 çay kaşığı kurutulmuş ada çayı ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Daha sonra vücudunuzdaki teri temizlemek için bir bez parçasını hazırladığınız suya batırın ve vücudunuzu silin. Bu uygulamayı birkaç gün boyunca günde 3 kere uygulayın.

Siyah çayı tonik şeklinde kullanmak için 3-4 bardak sıcak suya 1-2 poşet siyah çay atın ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Demlenen çayı bir bez yardımıyla koltuk altı, boyun, ayak ve ellerinize uygulayın. Daha sonra bezi çaya batırın ve bu bölgeleri 20-30 dakika boyunca ovalayın. Bu uygulamayı bir hafta boyunca günde 1 kere uygulayın.

Terleme Önleyici Ürünler

İçeriğimizin bu kısmında terlemenizi engelleyecek olan bakım ürünlerini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

En İyi Terleme Önleyici Ürünler Listesi

SıraÜrünlerHacimneoldu Puanı
1Luis Bien El Ayak ve Koltuk Altı Terleme Önleyici100 ml10/9.9
2Driclor Deoroller20 ml10/10
3Tereson Terleme Önleyici50 ml10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Terleme
Önleyici Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Terleme Önleyici En İyi Bakım Ürünleri

Yukarıda yazdığımız gibi doğal yöntemlerle terlemenizi önleyebileceğiniz gibi bazı bakım ürünleriyle de azaltabilirsiniz. İşte en iyi terleme önleyici bakım ürünleri.

1. Luis Bien El Ayak ve Koltuk Altı Terleme Önleyici

Terleme Önleyici Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Luis
Bien Terleme Önleyici
Aradığın
Fiyatı Gör

Gün boyunca sık terleyen bölgelere uygulanan Luis Bien terleme önleyici ilk kullanımdan itibaren aşırı terleme sorununu engellemektedir. Luis Bien spreyi kullanmadan önce cildinizin temiz ve nemli olmasına özen göstermelisiniz.

2. Driclor Deoroller

Terleme Önleyici Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Driclor
Roll on
Aradığın
Fiyatı Gör

Driclor terleme önleyici ürün sayesinde aşırı terleme sorununa kesin çözüm bulabilirsiniz. Uzun süreli kullanımda yavaş yavaş terlemeyi azaltan Driclor ayrıca hoş bir koku bırakarak ter kokusunun da önüne geçmektedir. Driclor'un koltuk altı, eller ve ayaklar için kullanımı uygundur.

3. Tereson Terleme Önleyici

Terleme Önleyici Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Tereson
Terleme Önleyici Solüsyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Tereson terleme öncesi solusyon el, ayak ve koltuk altı terlemesi için kullanılmaktadır. Gümüş iyonlu formülü sayesinde ter kokusunun önüne geçen tereson terleme önleyici 1-2 gün içerisinde etkisini göstererek aşırı terlemeyi önler. Ayrıca özel formüle sahip tereson cildi tahriş etmez ve koltuk altının yumuşak olmasını sağlar.

İlginizi Çekebilir
Aşırı Terleme Sorunu Neden Olur ve Nasıl Önlenir?

Aşırı terleme problemi nedir?

Terleme, her insanda meydana gelen doğal bir fizyolojik olaydır. Terleme ile vücudun su, tuz ve ısı dengesi sağlanır. Ancak bazı kişilerde terleme olayı anormal bir şekilde gerçekleşir. Tıp dilinde “hiperhidrozis” olarak adlandırılan terleme bozukluğu, bir diğer deyişle aşırı terleme problemi, vücutta aşırı sıcaklık oluşmasına neden olur. Aşırı terleme problemi birçok nedene bağlı olarak gelişebilir. Hormonsal etkenlerden beslenme düzenine kadar pek çok faktör, aşırı terleme sorununa yol açabilir. Kötü kokuya neden olan terleme, kişinin sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyebilir.

Aşırı terleme problemi neden olur?

Aşırı terleme problemi stres, anksiyete, obezite, kan dolaşımı yetersizliği, düzensiz beslenme, diyabet, lösemi, hipertiroidizm, kalp rahatsızları, hormonal bozukluklar ve menopoz gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Aşırı terleme problemi genellikle avuç içi, ayak tabanı, koltuk altı, boyun, alın ve saç derisi gibi vücudun birçok yerini etkiler. Terleme sorunu gün içinde medyana gelebileceği gibi uyku esnasında da gerçekleşebilir. Aşırı terleme problemi, stres ve beslenme bozukluğu gibi basit nedenlerden dolayı oluşabileceği gibi birçok hastalığın belirtisi olarak da ortaya çıkabilir. Bu nedenle aşırı terleme problemiyle karşılaşmanız durumunda mutlaka doktora başvurmalısınız. Doktorunuz terlemeye neden olan etkenleri çeşitli test ve tahlillerle belirledikten sonra sizin için en uygun tedaviyi uygulayacaktır. Ayrıca terleme tedavisini şifalı bitkilerle de destekleyebilirsiniz. Ancak bu bitkileri kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Terlemeye karşı alınabilecek önlemler nelerdir?

1. Vücut ısınızı dengelemek adına sık sık soğuk su için.
2. Alkol ve sigara tüketimini azaltın.
3. Kafeinli içecek tüketimini kısıtlayın.
4. Deodorant kullanmadan önce vücudunuzu tamamen kurulayın.
5. Polyesterden ve naylondan yapılmış kıyafetler giymeyin.
6. Sık sık duş alın ve duş sırasında antibakteriyel sabun ile terleyen bölgeleri yıkayın.
7. Fast-food yiyeceklerden uzak durun.
8. Sodadan kaçının.
9. Bol miktarda çinko içeren besinler tüketin. Gerekirse çinko takviyesi alabilirsiniz.
10. Stresten kaçının.
11. Her gün bir avuç kuru üzüm yiyerek vücut ısınızı dengeleyebilirsiniz.
12. Kilo probleminiz varsa kilo vermek için gerekli adımlar atın.

Aşırı terleme problemi için hangi doktora gidilmelidir?

Bölgesel terleme sorunları için başvurmanız gereken dermatoloji ve göğüs hastalıkları doktorlarıdır. Bölgesel terleme; el, ayak, koltuk altı ve genital bölge terlemesidir. Probleminiz gece terlemesi ya da genel olarak vücudun fazla ter üretmesiyse bu rahatsızlığınız için iç hastalıkları uzmanlarına görünmeniz gerekmektedir.

Neden bu kadar çok terliyorum?

Vücutta bulunan ter bezleri bazı dış ve iç etkenler sebebiyle aşırı terlemeye sebep olabiliyorlar. Metabolizmanın hızlı çalışması, kan dolaşımının aşırı hızlı olması, nefes darlığı ve kalp yetmezliği gibi sorunlar aşırı terlemeyi tetiklemektedir.

Gece terlemesi nedir?

Gece terlemesi kadınlar ve erkeklerde özellikle orta yaşlarda sıklıkla görülen rahatsızlıklardan biridir. Bu rahatsızlık bazı hastalıkların veya hormonal değişimlerin sonucunda ortaya çıkabiliyor. Başta ateşli hastalıklar ve tüberküloz gibi göğüs hastalıkları gece terlemesi problemine neden olabilmektedir.

Aşırı yüz terlemesi nasıl tedavi edilir?

Aşırı yüz terlemesi problemi bazı durumlarda doğal tedavi yöntemleri ve krem, losyon gibi ürünlerle geçirilebilmektedir. Burada aşırı terlemenin arkasında yatan sebep önemlidir. Yüzdeki terlemeyi geçirmek için terleme önleyici, krem, losyon, şampuan ve sabunlar kullanılabilir.

Çok terlemek iyi midir?

Soğuk algınlığı ve grip gibi solunum yolu enfeksiyonları ile ilgili hastalıkların tedavi sürecinde terlemek oldukça önemlidir. Bu hastalıklar sürecinde terleyerek vücuttaki toksinlerin atılımı ve vücudun hava alması sağlanabilir. Gün içerisinde terleme yolu ile vücutta biriken zararlı maddelerin %30 kadarı atılmaktadır. Çok terlemek bazı durumlarda vücudun susuz kalmasına sebep olarak farklı hastalıkların meydana çıkmasına da neden olabilmektedir.

Aşırı terleme nelere yol açar?

Aşırı terleme veya gece terlemesi rahatsızlığı orta yaşlı kadınlar için menopoz döneminin habercisi olarak biliniyor. Bunun yanı sıra birçok hastalığın belirtisi olarak görülen aşırı terleme başlıca enfeksiyon, şeker, nörolojik hastalıklar ve göğüs hastalıklarının belirtisi olarak biliniyor.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum