TEOG 2. Dönem Sınavları İçin Geri Sayım Başladı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2. dönem sınavları için geri sayım başladı.
TEOG 2. Dönem Sınavları İçin Geri Sayım Başladı

23-24 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1. dönem sınavlarının ardından ikinci aşama olan TEOG 2. dönem sınavları 26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirecek. İstedikleri lisede eğitim görmek isteyen 8. sınıf öğrencileri, lise eğitimine geçiş yapmak için 6 çeşit dersten sınava girecek ve sınavlardan alınan puanların ortalamalarının ardından da puanlarının yettiği liselere tercih yaparak eğitim görmeye başlayacak.

120 dakika sürecek olan TEOG 2.dönem birinci gün oturumu 26 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilerek, öğrenciler Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri sınavlarına girecek. Oturumun ikinci günü ise 27 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. İkinci oturum da 120 dakika olup adaylar Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavlarında 60 soruya cevap verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.