Telman İsmailov Kimdir

Ülkemizde birçok yatırım yapan Azeri asıllı Türk ve Rus iş adamı Telman İsmailov, Dünya'nın en zengin iş adamlarından biridir.
Telman İsmailov Kimdir

Telman İsmailov Biyografisi

Aslen Azerbaycanlı Dağ Yahudisi Telman İsmailov 26 Ekim 1956 yılında Bakü’de doğmuştur. Telman İsmailov 12 çocuklu bir ailenin evladıydı. Babası Merdan İsmailov dönemin gizli iş adamlarından biri olarak tanınmaktaydı. Başarılı iş adamı Merdan İsmailov’un oğlu Telman İsmailov, 14-15 yaşlarından itibaren babasına yardım etmeye başlamıştı. Telman İsmailov ticarete olan hevesini ve becerisini Azerbaycan’ın en büyük ticaret merkezlerinden birinin yöneticisi oldu.

1973-1976 yılları arasında, Azerbaycan İktisat Üniversitesi’nde eğitim görmüştür. Askerlik görevini yerine getirdikten sonra eğitimine Moskova İktisat Enstitüsü’nde devam etmiştir. 1980 yılında eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra Rusya’da Ticaret Bakanlığı’nda ekonomist olarak görev yapan Telman İsmailov, ‘Ticari Yardımlaşma Şirketi’ kooperatifini kurmuştur. Kendi iş hayatını tüketim malları satışı üzerinden planlayan İsmailov, 1989’da ‘AST’ Grubu’nu da kurmuştur.

Birçok ülkede faaliyet gösteren AST Grubu 31 yan kuruluştan oluşmaktadır. Bu kampanyaların en önemlileri; (AST-Kapstroy-İnşaat), (Basım AST-LTD), (AST-Shield, Koruma Firması), (AST-Trans Servis, Nakliyat Şirketi) vs. AST Grubu’nun yıllık geliri 2 milyar doların üzerindedir. Servetinin 5 milyar doların üzerinde olduğu tahmin edilmektedir. Aynı zamanda Telman İsmailov Avrasya Yahudileri Kongresi’nin de başkanıdır.

Türkiye’de yatırımlar yapan Azeri asıllı iş adamı Rusya’dan sonra Türkiye’den de vatandaşlık almıştır. Antalya’da kurduğu 7 yıldızlı ‘Merdan Palas Oteli'nin açılışına Paris Hilton, Richard Gere, Monica Bellucci, Sheron Stone gibi birçok ünlü ismi getirmiştir. Yaklaşık 1,5 milyar dolar gibi bir rakama mal olan otel dünya medyasında geniş yer bulmuştur. Ardından bu otel batmış ve iflas bayrağını çekip icra yolu ile satılmıştır.

Ülkemizde bulunduğu mekanlarda bıraktığı yüklü bahşişlerle de adından sıkça söz ettirmiştir. Antalyaspor'a da büyük katkı sağlayacak yatırımlarda bulunmuştur. 

Telman İsmailov’un başarısının sırrının insanlarla kurduğu diyalog ve çalışkan yapısından kaynaklandığı söylenmektedir. Azeri asıllı Rus ve Türk iş adamı İsmailov lüks araç ve saat tutkusuyla da tanınmaktadır. Birçok lüks aracın yanında Bugatti marka arabasının da olduğu bilinmektedir. Ayrıca saat koleksiyonunda toplamda 2 binden fazla farklı saatinin olduğu kaydedilmektedir.


NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.