Elektrik Tellerine Konan Kuşları Neden Elektrik Çarpmaz?

İnsanların öldürecek kadar güçlü olan elektrik telleri neden üzerine konan kuşlara çarpmıyor? İşte kuşları neden elektrik çarpmadığının yanıtı.
Elektrik Tellerine Konan Kuşları Neden Elektrik Çarpmaz?

Kuşları Neden Elektrik Çarpmaz?

Çocukken hep merak etmişizdir, sürekli kendi kendimize sormuşuzdur kendimize, ”elektrik tellerine konan kuşlara neden elektrik çarpmıyor” diye. Buna bir türlü akıl erdirememişizdir. İnsanları öldürecek derecede güçlü olan bu elektrik telleri neden insanlara çarpıyor da kuşlara hiçbir şey yapmıyor. Bizler de bu içeriğimizde bu konuya açıklık getirmek istedik.

İşte fizik dışı gibi görünen bir konu olan elektriktik tellerinde kuşları neden elektrik çarpmadığı;

Elektrik Tellerindeki Kuşları Neden Elektrik Çarpmaz?

Elektrik Tellerine Konan Kuşları Neden Elektrik Çarpmaz?

Elektrik çarpmasının gerçekleşmesi için canlının üzerinden akım geçmesi gerekmektedir. Akımın oluşması için enerjinin bir yerden diğer yere akması gerekir. Enerji iletim hatlarına konan kuşlar sadece enerjinin geçtiği kabloya konarlar. Eğer kuşların bacakları uzun olsaydı ve bir bacağını kabloya diğer bacağını direğe koysalardı kesinlikle çarpılırlardı. Bu da üzerinde yüksek akımın olduğunu gösterir.

Elektrik Tellerine Konan Kuşları Neden Elektrik Çarpmaz?

Elektrik çarpması akım ile ilgili bir şeydir. Bilindiği gibi elektrik + ve ­– kutuplarında oluşur. Bu akımlar arası bağlantı sağlandığı zaman akım tamamlanır, bundan dolayı elektrik çarpılması meydana gelecektir. Kuşlar tek tele konarlar yani ya + ya da – tele konarlar. Bunun için akım gerçekleşmez ve kuşlara elektrik çarpmaz.

Benzer İçerik Önerileri
Gökkuşağı Nasıl Oluşuyor?Renkli Kar Yağar mı?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum