Telegram Nasıl Kullanılır? | 2024

Bu içeriğimizde ise Telegram nasıl kullanılır? sorusunu sizler için yanıtladık. İşte Telegram kullanım rehberi...
Telegram Nasıl Kullanılır? | 2024

Telegram uygulamasını daha verimli hale getirecek en yeni bilgiler bu yazımızda! Telegram nasıl kullanılır? sorunun yanıtını arayanların daha fazlasını bulabileceği birbirinden farklı telegram özellikleri sizlerle....

Telegram Nedir?

Telegram Nedir?

Telegram, ülkemizde yeni yeni duyulmuş olsa da aslında 2013 yılının Ağustos ayında çıkışını yapmıştır. Telegram, tıpkı WhatsApp gibi sevdiklerinizle iletişime geçebileceğiniz bir uygulama olup sizden hiçbir ücret almadan arkadaşlarınız ile karşılıklı mesajlaşma hizmeti sunmaktadır. Telegram üzerinden rahatlıkla resim, video ve ses dosyası gönderebilirsiniz. Aynı zamanda Telegram'ın sesli veya görüntülü görüşme özelliğini kullanabilirsiniz. Telegram uygulamasını sahip olduğunuz tüm akıllı cihazlarınıza yükleyerek kullanmaya çabucak başlayabilirsiniz. Telegram hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.


Telegram’ı Nasıl Kullanmaya Başlarım?

Telegram’ı Nasıl Kullanmaya Başlarım?

Telegram uygulamasını kullanmak için ilk olarak cihazınızın market servisine girerek Telegram’ı indirmeniz gerekmektedir. Daha sonra uygulamaya girerek gerekli adımları izleyin ve profilinizi çok kısa süre içerisinde oluşturarak kullanmaya başlayın. Telegram, WhatsApp gibi hat zorunluluğu yapmayarak istediğiniz cihazdan oturumunuzu açarak kullanmanızı sağlamaktadır. WhatsApp’ın yenilemiş olduğu sözleşmesinden sonra Telegram, günlük 1.5 milyon yeni kullanıcıya kapısını açmaktadır.


Telegram Web nasıl kullanılır?

Telegram Web nasıl kullanılır?

Bilgisayarınız web tarayıcısına girerek Telegram sayfasına bağlanın. Sayfaya giriş yaptıktan sonra kullanmış olduğunuz telefon numaranızı kayıt olmak için belirtilen alana yazınız. Daha sonra telefonunuza gelen doğrulama kodunu girerek hesabınızı oluşturun. Bu işlemden sonra profiliniz telefonunuzla eşleşerek size gelen mesajları gecikme yaşamadan Telegram Web’e aktarmaktadır. Telegram Web, kendi mobil uygulamasından tek farklı burada sadece gizli sohbet özelliği olmamasıdır. Onun dışında Telegram’ın sunmuş olduğu tüm özellikleri rahatlıkla Web sayfasından kullanabilirsiniz.


Telegram Mobilde Nasıl Kullanılır?

Telegram Mobil de Nasıl Kullanılır?

Telegram’ın mobil uygulamasına üye olduktan sonra sevdikleriniz ile sohbet etmeye başlayabilirsiniz. Uygulamanın sağ üst köşesinde yer alan yeni mesaj simgesine tıklayarak istediğiniz kişiyi seçin ve ücretsiz bir şekilde konuşmanın keyfini çıkarın. Dilerseniz yüksek kapasiteli gruplara giriş yaparak yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Ek olarak yine bu kısımdan erişebileceğiniz gizli sohbet özelliğini aktif ederek mesajlarınızı güvenli hale getirebilirsiniz.


Telegram Masaüstü Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Telegram Masaüstü Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Windows Store’dan indirebileceğiniz Telegram masaüstü uygulaması ile bilgisayarınızdan kolaylıkla dosya aktarımı yapabilirsiniz. Bu uygulama Telegram’ın tüm özelliklerini kapsarken Windows da yer alan Cortona ve canlı kutucuk ile uyumlu çalışabilmektedir. Tüm bunların yanı sıra telegram desktop uygulamasını PC/Mac/Linux ve masOS işletim sistemine sahip tüm bilgisayarlara indirebilirsiniz.


Telegram’ın Güvenliği

Telegram’ın Güvenliği

Telegram, kurulduğu süreden 1 yıl sonra bir yarışma ayarladı. Bu yarışma iki kişi arasında gönderilen mesajlara dış etken kullanarak erişebilen kişiye ödül vereceği bir güvenlik yarışmasıydı. Yarışma tam 3 ay sürdü ve kazanan olmadı. Ek olarak Telegram, hiçbir firmaya bu zamana kadar veri paylaşımı yapmamıştır. Böylelikle Telegram’ın güvenilir olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.


Telegram’ın Temasını Nasıl Değiştirebilirim?

Telegram’ın Temasını Nasıl Değiştirebilirim?

İlk olarak Telegram uygulamasına girin ve ayarlar kısmına basın. Daha sonra görünüm seçeneğine tıklayarak istediğiniz rengi seçebilirsiniz. Ayrıca bu görünüm özelliği sadece arka plan teması için geçerli değildir. Buradan sohbetinizin arka planını ayarlayabilir veya uygulamanın logosuna kadar değişiklik yapabilirsiniz.


Telegram’ın Özellikleri Neler?

Telegram’ın Özellikleri Neler?

  1. Bulut taban özelliği sayesinde mesajlarınızı oturum açmış olduğunuz tüm cihazlar üzerinden anlık olarak ulaşabilirsiniz.
  2. Telefon numaranızı kullanarak üye olacağınız uygulamada dilerseniz kullanıcı adı oluşturarak görüşme yapmaya başlayabilirsiniz.
  3. Gizli sohbet (secret chat) etme imkanı sunan Telegram, mesaj kısmında gelen tüm yazıları ve resimleri kendi sunucularına almamaktadır. Bu sayede Telegram dahil kimse mesajlarınızı görememektedir. Gizli sohbet etme özelliği aktif olduğu zamanlarda, kendi kendini silebilen süreli mesajlar, mesajlara bir diğer kişi erişemez ve ekran görüntüsü alındığında kişiye bildirim gitmektedir. Özellikleri sadece gizli sohbet aktif olduğunda kullanabilirsiniz.
  4. Bilgisayarınızda kullanacağınız uygulamada veya web sayfası üzerinden yapacağınız kullanımlarda gizli sohbet özelliği yoktur.
  5. Dosya gönderim boyutu WhatsApp’a göre oldukça fazla olan Telegram’da en fazla 2 GB genişliğinde dosya aktarabilirsiniz.
  6. Rehberinizde kayıtlı olmayan kişiler tarafından mesaj almama özelliği sayesinde Telegram, güvenliğinize fazlasıyla önem vermektedir.
  7. Telegram’ın WhatsApp’dan kendisini en büyük ayıran özelliklerinden birisi ise rehberinizde olan istediğiniz kişiyi seçerek son görülme saatinizi görmesini engelleyebilirsiniz.
  8. Göndermiş olduğunuz hatalı yazım yapılmış olan mesajı sonradan istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
  9. Dünyanın belirli bölgelerine dağıtılan sunucuları sayesinde Telegram’da yaptığınız paylaşımlar oldukça hızlıdır.
  10. Telegram hesabınızı 6 ay boyunca kullanmazsanız eğer profilinizde olan mesajlar, fotoğraflar ve diğer dosyalar otomatik olarak silinmektedir. İsterseniz ayarlar kısmından hesabınızı kaldırılma süresini değiştirebilirsiniz.
  11. Diğer uygulamalarda olduğu gibi Telegram’da konum paylaşabilme, sesli ve görüntülü arama özelliği mevcuttur.
  12. Sağlamış olduğu Proxy desteği sayesinde IP adresini değiştirerek kullanabilirsiniz.
  13. Son olarak kurduğunuz grupların içerisine en fazla 200 bin kişi ekleyebilirsiniz.

Önerilen İçerik: En Sevilen 17 Telegram Kanalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.