Telegram Güvenilir mi? Telegram Kimin?

WhatsApp geçtiğimiz günlerde gizlilik sözleşmesini değiştirerek kullanıcıları endişelendirdi. WhatsApp’ın alternatifi olan Telegram’ın güvenilir olup olmadığının sorusunu bu içeriğimizde sizler için cevapladık.
Telegram Güvenilir mi? Telegram Kimin?

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olarak bilinen WhatsApp, kullanıcılarına gönderdiği gizlilik sözleşmesinin ardından güvenilirlik konusunda büyük bir tepki almıştı. Şimdilerde milyonlarca yeni kullanıcısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Telegram ne kadar güvenli? İşte yanıtı... 


Telegram Ne Kadar Güvenli?

Telegram Ne Kadar Güvenli?

WhatsApp’ın yenilemiş olduğu gizlilik sözleşmesi sonrası birçok kullanıcı farklı uygulamalara geçiş yapmaya başladı. WhatsApp, 4 Ocak 2021 tarihinde yayınladığı yeni gizlilik sözleşmesini 8 Şubat 2021 tarihine kadar kullanıcıların kabul etmesini istedi. Bizde sizler için yüzlerce insanın WhatsApp kullanmak yerine geçtiği diğer uygulamalardan biri olan Telegram’ın güvenli olup olmadığını sizler için araştırdık. İşte Telegram ne kadar güvenli? Sorusunun yanıtı.

Uygulama indirme marketleri içerisinde güvenli olarak tanıtılan Telegram’ın kendisine özel olan şifreleme sistemi bulunmaktadır. Bu şifreleme sistemi sayesinde sizin göndermiş olduğunuz mesaj, fotoğraf ve diğer dosyalarınız güvende kalarak bir başka kişiye paylaşılmamaktadır. Telegram aynı zamanda kurulduğu yıldan itibaren hiçbir firmaya veri paylaşımı yapmayarak kullanıcı güvenilirliği ile bilinmektedir. Telegram hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.


Telegram’ın Düzenlediği Yarışma

Telegram’ın Düzenlediği Yarışma

2013 yılında hizmete açılan Telegram uygulaması çıkışından 1 yıl sonra kendi şifreleme sisteminin güvenlik açığını bulabilme yarışması düzenledi. Bu ödüllü yarışma 3 ay boyunca devam etti ve kazananın çıkmadı. Bu yarışma sonrası insanların güvenini kazanan Telegram, her geçen gün büyümeye devam etti.


Telegram’ın Kullanıcı Gizliliği

Telegram’ın Kullanıcı Gizliliği

Telegram, kullanıcıların gizliliğine fazlasıyla önem vermekte. Gizli sohbet etme özelliği bulunan Telegram’da bu özelliği aktif ederseniz eğer mesaj kısmına gelen tüm yazıları Telegram, kendi sunucusuna kaydetmeyerek mesajları bir başka kişinin görmesini engellemektedir. Böylelikle siz ve karşınızda olan kişi dışında mesajın içeriğini bilemez. Kullandığınız hesabın son kullanımı 6 ay süresini geçtiyse eğer profiliniz kalıcı olarak mesajlarınızla beraber silinmektedir. Dilerseniz bu süreyi beklemeden ayarlar kısmına girerek hesabınızın silinme süresini kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Proxy desteği sayesinde IP adresinizi gizleyerek uygulamaya giriş yapabilirsiniz.


İki Adımlı Doğrulama Nasıl Çalışır?

İki Adımlı Doğrulama Nasıl Çalışır?

İstediğiniz güven hissini alamadıysanız eğer bu iki adımlı doğrulama özelliği tam size göre. Telegram uygulamasına girdikten sonra bu adımları izleyin: Ayarlar – Gizlilik ve Güvenlik – İki Adımlı Doğrulama seçeneklerini seçerek iki adımlı doğrulamayı aktif edebilirsiniz. Bu sayede başka bir cihazdan hesabınıza erişim sağlamak için parolanızı girmeniz gerekmektedir.


Telegram Uygulaması Kimin?

Pavel Valeryeviç Durov

Telegram, 10 Ekim 1984 yılında Rusya’da dünyaya gelen Pavel Valeryeviç Durov ve kardeşi Nikolai Durov tarafından kurulmuştur. Pavel Durov, Telegram uygulamasını hayata geçirmeden önce Facebook'a benzerliğiyle bilinen Rusların yaygın olarak tercih ettiği VKontakte (VK) uygulamasını kurmuştur.

Önerilen İçerik: En Sevilen 17 Telegram Kanalı!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.