Telefonunuzu Ele Geçiren O Uygulamayı Kaldırın

Google Play'ın en popüler uygulamalarından BatteryBot Pro'yu yükleyenler dikkat, sahte olanını yüklemiş olabilirsiniz.
Telefonunuzu Ele Geçiren O Uygulamayı Kaldırın

Google geçtiğimiz günlerde tüm Android kullanıcılarını büyük bir sorundan kurtardı. Android’in en iyi batarya uygulamaları arasında baş sıralarda yer alan BatteryBot Pro’nun adını kullanan casus bir yazılım Google robotları tarafından yakalandı ve imha edildi.

google-play.jpg

Telefonunuzu Tamamen Ele Geçiriyor

Ücretli bir batarya uygulaması olan BatteryBot Pro, Android kullanıcıları tarafından ücretsiz olması bekleniyordu. Ancak bu fırsatçılık Android kullanıcılarının başına bela oluyordu. Çünkü ücretli olan BatteryBot Pro uygulamasını kopyalayıp sahte bir yazılımla orjinaliymiş gibi gösterilerek Google Play’e gönderdiler. Uygulama yüklenirken bir çok önemli erişim isteyen program Zscaler Güvenlik Şirketi tarafından yakalandı. Erişim izni kabul edildiği takdirde mesaj gönderebilme, program yükleyebilme ve kullanıcının konum bilgisine ulaşabilecekti. Bu istenen özel izinler üzerine araştırma yapan güvenlik şirketi, özel araştırmalar sonucu sahte program olduğunu ispatladı.

 

google-.jpg

Programı Yüklerken Dikkat Edin

Eğer siz de batarya tasarrufu için BatteryBot Pro uygulamasının ücretsiz olanını yüklediyseniz derhal kaldırın. Program yüklerken özellikle istenilen izinleri dikkatlice okuyun. Unutmayın hangi program olursa olsun telefonunuzla ilgili çok detaylı bilgiler istiyorsa indirmeyin.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.