Teknolojik Oyuncaklar

Nerde kaldı o eski oyuncaklar... Çocuklar o oyuncakların yüzüne bile bakmaz oldu. Şimdi yerlerini mükemmel teknolojik oyuncaklar aldı. İşte çocuklarınıza alabileceğiniz, onların oynarken büyük zevk alacağı en güzel teknolojik oyuncaklar.
Teknolojik Oyuncaklar

1. AppBlaster

Hepimiz için vazgeçilmez olan ve artık çocuklarımızın da sahip olduğu akıllı telefon entegre edilmesiyle çalışan bu oyuncak aslında basit bir mekanizmaya sahip. Tetik sistemine bağlı iki adet hareketli küçük parça fiziksel olarak telefonun ekranına dokunuyor. Telefonu elde tutarak oynamak mümkün olsa da oyunun temeli hedeflere atış yapmak olduğu için silah kullanmak alınan keyfi arttırıyor. Asıl iş uygulamada bitiyor. Uygulama kamerayı kullanarak ortamı tarıyor ve sanal canavarları yerleştiriyor. Telefonu sağa sola hareket ettirdiğinizde ortamdaki derinliğe göre hedefleri yerleştiren uygulama bu sayede bütün oda veya bulunduğunuz ortamın tamamı oyun alanına dönüşüyor.

appblaster.jpg


2. AppFishing

Herkes deniz ya da göl yakınında oturmuyor. Bu yüzden balık tutmanın verdiği keyfi çocuğunuz bilmiyor olabilir. Apptoyz firmasına ait AppFishing, balık tutma keyfini çocuğunuzun ayağına getiriyor. Yapmanız gereken tek şey akıllı bir telefona sahip olmak. Uygulamayı telefona indirdikten sonra hazır hale gelen oyuncak AppFishing, telefonunuzdaki sensörleri kullanıyor ve aynı gerçek balık oltasını fırlatma hareketiyle avlanmanızı sağlıyor. Gerçek oltaya benzeyen tasarımı ile çocuğunuzun bir nevi evde pratik yapmasını ve olta kullanmanın temellerini öğrenmesini sağlayan oyuncak bir süre sonra sizin de ilginizi çekebilir. Firma büyük ya da küçük herkesin oynayabileceği ve günün stresini atabileceğini iddia ediyor. Yorumu size bırakıyoruz. 

appfishing.jpg


3. Zoomer Yeni Dostun

Her çocuk evcil hayvan beslemek ister fakat ya yaşadığınız yer uygun olmaz ya da işiniz gereği ilgilenemeyeceğiniz için almak istemezsiniz. İşte bu sorunlara çözüm olabilecek bir oyuncak olan Zoomer Yeni Dostun robot bir köpek. Öncelerden beri robot köpek ya da kedi oyuncaklar hep popüler olsalar da bu oyuncak daha zeki ve Türkçe 30 komutu anlayabiliyor.

zoomer.jpg


4. Parrot Rolling Spider

Son dönemin en popüler oyuncakları arasına giren quadrokopterler profesyonel kullanıcıların da vazgeçemediği yardımcı durumuna geldi. Yakın zamanda Amazon gibi firmaların malzeme teslimatlarını bu aletler ile yapacağını duyurması üzerine bu sektör daha gelişeceğe benziyor. Parrot Rolling Spider ise klasik bir quadrokopter değil. Sahip olduğu tekerlekler ile onlardan ayrılıyor. Geniş tekerleklere sahip oyuncak yerde de yol alabiliyor. Bu tekerlekler aynı zamanda pervaneleri için koruyucu görevi görüyor. Oyuncağın küçük yapısı ev içinde kullanımına da imkan tanıyor. Dış ortamda da rahatlıkla kullanılabilen cihaz 18km/saat hıza çıkabiliyor. Uygulamasını telefonunuza ya da tabletinize indirerek kontrol sağlayabiliyorsunuz. Dahili kamerası ile aynı zamanda görüntüler çeken ve akıllı cihaza aktaran oyuncak sayesinde uçuşunuz esnasındaki muhteşem manzaraları da izleyebiliyorsunuz. Yüksek hareket kabiliyetine sahip Parrot Rolling Spider sensörleri sayesinde sizin komutlarınıza yardımcı oluyor ve kamera açısını, düz konumunu koruyor. Fırlatıldığında uçmaya başlayan oyuncak 20 metre kumanda mesafesine ve 8 dakikalık uçuş süresine sahip. Çıkarılabilir yapıdaki bataryası ile isterseniz yedek batarya alıp değiştirmenize olanak sağlıyor.

parrot-rolling-spider.png


5. Parrot MiniDrone Jumping Sumo

Bu akıllı oyuncak büyük tekerlekleri ile yerde hareket ediyor ve zıplayabilme özelliği ile dikkat çekiyor. Bu küçük ve kıvrak cihaz 7km/saat hıza kadar çıkabiliyor ve dahili kamerası ile görüntüler alabiliyor. Onu kontrol etmek için yapmanız gereken uygulamayı indirmek. Akıllı telefon ya da tabletinize indirdiğiniz uygulama ile hareketlerini kontrol etmenin yanında kamerası ile çektiği görüntüleri de takip edebiliyorsunuz. 6 MP kamerası olan cihaz VGA kalitede video kaydedebiliyor ve 50 metre mesafeye kadar bu görüntüleri anlık aktarabiliyor. Gözünüzün önünde olmasa bile kamerası sayesinde yan odada veya alt katta sürebileceğiniz akıllı oyuncak büyük tekerlekleri ile önüne çıkan engelleri aşabiliyor. Daha büyük engeller ile karşılaştığında ise zıplama yeteneğini kullanıyor. 80 cm yüksekliğe kadar yatay ve dikey zıplayabilen oyuncak, bünyesindeki gyroscop ile mutlaka tekerleklerinin üzerine düşüyor. Bu şekilde zarar görmüyor ve yoluna kaldığı yerden devam edebiliyor. Çıkarılabilir bataryası 20 dakikalık oyun süresi sunuyor. 

parrot-minidrone-jumping-sumo.jpg


6. Sphero 2.0

MacroLab tarafından geliştirilen Sphero 2.0 akıllı bir robot top. Akıllı telefon ya da tabletinize indirdiğiniz uygulama ile kontrol edebildiğiniz oyuncak, dayanıklı yapısı ile rampalardan atlama ve merdivenlerden inme gibi hareketleri gerçekleştirebiliyor. Bluetooth üzerinden bağlı cihaz 30 metre mesafeye kadar kontrol alanı sunuyor. Dahili ışıkları ile dikkat çeken robot top 2 metre/saniye hızı ile sizden daha seri hareketler yapabiliyor. Tam şarj ile 1 saat kullanabilme özelliği sunuyor. Ekstra alabileceğiniz aparatlar ile araba şeklinde kullanılabiliyor ve rampa sistemleri ile engellerden zıplatabiliyorsunuz. 

sphero-2..jpg


7. Orbotix Ollie

Yine MAcroLAb tarafından geliştirilen bu robot Sphero’ dan farklı olarak silindir şekline sahip. İki ucunda kauçuk tekerlekleri olan robot hız ve akrobasi için tasarlanmış. 5 metre/saniye hızda giden ve keskin dönüşler yapabilen oyuncak dayanıklı gövdesi ile de düşmelere karşı dayanıklı. Yine akıllı telefon ya da tabletiniz ile kontrol edebildiğiniz Orbotix Ollie 30 metre kumanda mesafesine sahip. Tam şarj ile 60 dakika kesintisiz oynamanıza olanak sağlayabiliyor ve kauçuk tekerlekler yerine takılan sert plastik tekerlekler ile dönüşlerde drift(yanlama) imkanı tanıyor. Harici alabileceğiniz ya da kendiniz hazırlayabileceğiniz rampalar ile zıplama hareketleri yapabilir ya da arkadaşlarınız ile bir araya gelip robotlarınızı yarıştırabilirsiniz.

orbotix-ollie.jpg


8. 3Doodler Kalem

İlk üretildiği zaman gündeme oturan bu oyuncak artık daha ulaşılabilir fiyatlara düştü. Üç boyutlu çizim kalemi diye tanımlayabileceğimiz kalem arkasındaki plastik ucu ısı ile eritip şekiller çizmenizi sağlıyor. Küçük bir silikon tabancası gibi görünse de farklı yanı ısınan plastiğin kalem ucundan çıkar çıkmaz sertleşme özelliği. Bu sayede sadece zemin üzerinde çizimler yerine dikey çubuklar yapabilir ve aralarında yatay bağlantılar oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra çizeceğiniz şekilleri birleştirebilir ve mimari şekiller, kendinize özgü tasarımlar oluşturabilirsiniz. 

3doodler-kalem.jpg

Önerilen İçerik; Tarihe Karışacak Teknolojiler Hangileridir?

Neoldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum