Tekin Bingöl Kimdir? Hayatı Hakkında Bİlgi

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara 1. Bölge Milletvekili olan Tekin Bingöl, 1955 yılında Bitlis'te doğmuştur. Babasının adı Cahit, annesinin adı Müteber'dir. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Tekin Bingöl'ün hayatını ve biyografisini araştırdık.
Tekin Bingöl Kimdir? Hayatı Hakkında Bİlgi

1 Ağustos 1955 yılında Bitlis de dünyaya gelen Tekin Bingöl, evli ve 3 çocuk babasıdır. Tekin Bingöl, Türk siyasetçi. 8 Mayıs 2014 tarihinden beri Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Tekin Bingöl


Tekin Bingöl’ün  Eğitim ve Çalışma Hayatı

Tekin Bingöl, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra Bitlis Köy Hizmetlerinde kurum hekimliği ve serbest olarak hekimlik yapmıştır. Daha sonraki yıllarda özel sektörde şirket yöneticiliği görevi üstlendi.

tekin bingöl eğitim hayatı


Tekin Bingöl’ün Siyasi Hayatı

23. Dönemde de Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili olan Tekin Bingöl, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Ankara Milletvekili olarak yeniden meclise girmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi olan Bingöl, Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. 

tekin bingöl siyasi hayatı

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum