Giderseniz Hayatınızı Kaybedebileceğiniz 17 Yer!

Dünyada, gittiğinizde hayatınızı kaybedebileceğiniz birden çok yerin olduğunu biliyor muydunuz? Bizde sizler için bu tehlikeli yerleri araştırdık..
Giderseniz Hayatınızı Kaybedebileceğiniz 17 Yer!

Buralara Giden Geri Dönemiyor! Gittiğinizde Hayatınızı Kaybedebileceğiniz 17 Yer!

Özellikle günümüz teknolojisiyle ziyaret etmemize izin verilmeyen yerler olduğunu hayal etmek zor. Ölüm tehdidi olmasa bile, çeşitli nedenlerden dolayı, ziyaret edilemeyecek pek çok yer var.

Askeri üsler, yasak adalar ve kırılgan doğal yerler insanlara sınırsızdır. Bizde bu yerlerin nerelerde olduklarını sizler için araştırdık.


1. Svalbard Global Tohum Kasası

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

Büyük miktarda tohum toplama insan yapımı ve doğal afetlere dayanacak şekilde tasarlanmış bir kasadır. Büyük bir felaket olursa, dünyadaki hemen hemen her ülkeden 890.000 adet korunmuş tohum örneği çeşitli gıda seçeneklerinin hala mevcut olmasını sağlayacaktır.

Kasa, yılda yalnızca birkaç kez kapısını açtı. Yine de, iklim değişikliği Tohum Kasasının ne kadar etkili olduğunu test edebilir. Mayıs 2017'de erimiş permafrost içeride yapmıştır. Bugün, savaşın yıktığı ve kuraklıktan etkilenen Suriye'de hayati bir öneme sahip oldu.


2. Catacombs Paris

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

Bu, ilk olarak Paris’in taş madenleri için bir tünel ağı olarak inşa edilirken, on sekizinci yüzyılın sonunda 6 milyon ölü beden için bir depo haline geldi. Tünelin küçük bir kısmı, turistlerin bir araya getirilmiş binlerce kemik ve kafatasını görebildiği halka açık.

170 mil uzunluğundaki labirentin %99'unun girmesi yasaktır, çünkü kaybolması oldukça kolaydır. Bu tünellerin etrafında dolaşmak ve korkmamak oldukça ürkütücü geliyor. Stalin günlerinde Rusya’nın gizemli ulaşım hattını öğrenmek için okumaya devam edin.


3. Pluto’nun Türkiye’deki Kapısı Roma’nın Ölüm Tanrısına Adanmış Bir Yer

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

Antik Hierapolis kentinde bulunan Türkiye, bir zamanlar Roma'nın ölüm tanrısı Pluto'ya adanmış bir yerdi. 1965 yılında keşfedildikten sonra, Pluto’nun Kapısı’nın tehlikelerinin bir efsaneden fazlası olduğu kanıtlandı.

Bilim adamları CO2 konsantrasyonunu ölçtüler ve güneşin kapıları dağıttığını keşfettiler. Geceleyin, CO2 düşük sıcaklıklardan dolayı havada ağırlaşır. Şafakta CO2% 35'e ulaşır ve bu da insanları ve hayvanları birkaç dakika içinde öldürmek için yeterlidir.


4. Rusya Metro-2, D6 Hattı

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

Stalin'in hükümdarlığı sırasında gizli bir yeraltı ulaşım sistemi inşa edildi. Metro-2 sözde Kremlin, Vnukovo-2 havaalanı ve Genelkurmay Akademisi gibi idari kurumları birbirine bağlıyor. Moskova metro yönetimi bu tünellerin varlığını reddetti.

Yine 1994’te, bir kentsel arama grubu yeraltı sistemine girişi bulduğunu iddia ediyor. Şimdi, dört çizgiden sadece birinin var olduğu onaylandı ve bu D6 çizgisi. Erişime yalnızca özel bir geçişle izin verilir. En çok nesli tükenmekte olan zehirli yılanların evi hala o yolda.


5. Lascaux Mağaraları

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

Tavanlar ve bu mağara duvarları parietal duvar resimleriyle kaplıdır. Resimlerin yaşının 17.000 yıl kadar öncesine dayandığına inanılıyor. 1940'ta mağaralar Marcel Ravidat tarafından keşfedildi ve insanları kökenleri ve anlamları hakkında merak etti.

Antropologlar, resimlerin geçmişteki avlanma başarısını veya mistik bir ritüeli sembolize edebileceğine inanıyorlar. Bununla birlikte, mağara ortamını değiştiren 2. Dünya Savaşı sırasında mağaralar açık olacaktır.


6. Fort Knox

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

1971-Louisville, Kentucky: Fort Knox'taki Federal Külçe Deposunun dış görünüşü. Tarihsiz renk kayması.

Fort Knox kasaları, ABD altın rezervlerine ev sahipliği yapmaktadır. Tek bir kişi kasaya giremez, çünkü erişim kazanmak için çeşitli kombinasyonların girilmesi gerekir.

Dünyanın en ağır korunan yeri olarak kabul edildi ve hiç kimse meslektaşlarının yardımı olmadan içeri giremezdi. Binanın kendisi bile sert ve beton kaplı granitten yapılmış ve her türlü saldırıya dayanacak şekilde çelik tellerle güçlendirilmiş.


7. Ilha Da Queimada Grande (Yılan Adası)

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

Atlantik Okyanusu'ndaki Brezilya kıyılarında bulunan, nesli tükenmekte olan zehirli altın mızraklı çukur engerek evine sadece ev. Yılan nüfusunu korumak için ada halka kapalıdır.

Altın mızrakçı halkının genel olarak düşük nüfusundan dolayı, yılan Tehdit Edilen Türlerin Kırmızı Listesinde kritik olarak tehlike altında olduğu etiketlendi. Ayrıca Brezilya’nın en çok nesli tükenmekte olan hayvanları listesine eklendi. Hiroşima dışında, Japonya’nın en büyük felaketi 2011’de oldu. Neler olduğunu kısa bir süre sonra öğrenin.


8. Kuzey Kardeş Adası

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

13 dönümlük ada, Doğu Nehri üzerinde, Manhattan, New York'tan sadece mil uzaklıktadır. Bir yolcu gemisi adanın sularına battıktan sonra 1000 kadar insan hayatını kaybetti. Daha sonra, kurtulanların bulaşıcı hastalıklar nedeniyle tedavi gördüğü bir Riverside Hastanesi'ndeydi.

Ada daha sonra, 1950’lere kadar uyuşturucu bağımlılarını tedavi etmek için bir merkez açtığı zamana kadar terk edildi. Bugün, balıkçıllar ve diğer kuşlar için bir kuş barınağı. Ada şu anda halka kapalı.


9. Birinci Qin İmparatoru Türbesi

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

Çiftçiler, Çin’in ilk İmparatorunun türbesini keşfetti. Arkeologlar o zamandan beri keşfedilmemiş yaklaşık 2.000 kil asker ve 8.000 kişi daha buldular. Çin hükümeti, arkeologların Qin Shi Huang’ın bedeniyle merkezi mezara dokunmasını yasakladı.

Bununla birlikte, kazı karşıtları mevcut teknolojinin türbenin sahip olduğu hiçbir şeyi koruyamayacağına inanmaktadır. Teknoloji yolun ilerisinde ilerlerse, bu bir olasılık olabilir.


10. JFukushima Dışlama Bölgesi

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

2011'de Fukuşima nükleer felaketi Japonya'yı gerçekten çok sert vurdu. O kadar kötüydü ki, tesisin 31 mil içindeki sakinleri tahliye etmek zorunda kaldılar. Afet, Uluslararası Nükleer Olay Ölçeği tarafından Seviye 7 olay sınıflandırması verilen ikinci kişidir.

Çernobil'in hemen yanında ve aşırı radyasyonu nedeniyle bu binaya hiç kimsenin girmesine izin verilmiyor. Bu, Keow Lee Loong dışında, Fukushima’nın dışlanma bölgesine yasadışı bir şekilde gizlice girmeyi seçen bir Malezya fotoğrafçısı. 1986, Ukrayna’nın en ölümcül felaketinin yılıydı. İnsanların hemen ne yapmak zorunda olduklarını görmek için okumaya devam edin.


11. Hawaii'deki Niihau Adası

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

1864'te Hawaii’deki Niihau Adası, Elizabeth Sinclair tarafından satın alındı ​​ve o günden beri özel mülkiyete ait. “Yasaklı Ada” adı 1952'ye kadar uzanıyor. Hawaii Adaları'ndaki çocuk felci salgını sırasında hastalıktan kaçınmak için adaya gitmek ve adaya girmek yasaklandı.

Bugün, 170 kişiden fazla nüfusa sahip olan ada, ada sahibi Bruce ve Keith Robinson, ABD Donanması personeli ve hükümet yetkilileri olmayan herkese kapalı.


12. Vatikan Gizli Arşivleri

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

Katolik Kilisesi'nin gizli bir arşivi olduğunu biliyor muydunuz? Biz de yapmadık. Ancak Katolik Kilisesi ile ilgili belgeleri sakladıkları bir arşivleri var.

Arşivler sekizinci yüzyıla kadar uzanıyor ve tüm bir arşiv 53 mil rafa sahip olacak kadar uzun. Özellikle arşivlere erişim için özel izni olan araştırmacı olmayanlar için giriş kesinlikle yasaktır.


13. Çernobil

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

Yüksek radyasyon seviyeleri nedeniyle, her bölgeye alan terk edildiğinde binadan hemen ayrılması emredildi. Bugünlerde terkedilmiş ayakkabılar, oyuncaklar ve geride bırakılan diğer eşyaları hala bulabilirsiniz.

Şehrin bazı bölgelerini kontrol etmesine izin veren geziler olmasına rağmen, Çernobil Dışlama Bölgesi olarak bilinen 19 kilometrelik bir bölge var. Bölge radyoaktif kirlenme ile sonuçlanacak şekilde herhangi bir erişimden kesinlikle yasaktır.


14. Surtsey Adası

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

1963 yılında, Surtsey adası, üç yıl süren dev bir volkanik patlamanın ardından kuruldu. Günümüzde ada, ekosistemin insan etkisi olmadan nasıl oluştuğunu daha iyi anlamak için yalnızca bilimsel araştırmalar için kullanılıyor.

Adada izin verilen az sayıda bilim adamı var ve bilim adamlarının temel kurallarından biri tohum getirmemek. Surtsey'in bir yüzyıl boyunca deniz seviyesinin üstünde kalacağı tahmin ediliyor.


15. Ise'nin Büyük Tapınağı

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

Büyük Tapınak, insanların güneşin tanrıçası ve Şinto dininin evreni olan Amaterasu'ya ibadet ettiği kutsal bir yer. Tapınak çivi kullanılmadan, bunun yerine ahşapla birleştirilerek yapılmıştır.

Tapınağın arkasındaki en büyüleyici şeylerden biri, Shinto'nun ölüm ve yeniden doğuş kavramını onurlandırmak için her 20 yılda bir yeniden inşa edilmesidir. İnsanların bir göz atması gereken tek şey ahşap çitlerdir ve fotoğrafa izin verilmez.


16. Alan Maymun Adası

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

Güney Carolina'da, Maymunlarla dolu bir ada var! Ne yazık ki, popülasyon bölgeye özgü değil, çünkü maymunlar Porto Riko'daki La Parguera'dan taşındı. Herpes B virüsü ile enfekte olmuşlardı, bu yüzden bu yüzden taşınmaya zorlandılar ve aşırı nüfus edildiler.

Güney Carolina maymun kolonisini sınırsız Morgan Adası'na yerleştirmeyi teklif etti. Adada izin verilen tek kişi, Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü için çalışan araştırmacılardır.


17. Poveglia Adası

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri

Her şey, adanın veba evi olduğu zaman Roma İmparatorluğu döneminde başladı. Ortaçağ döneminde veba gereksiz yere geri döndü ve ada binlerce hastaya ev oldu.

Korkunç miktarda insan toprağa atıldı, aynı mezarlara gömüldü ve sonunda yakıldı. Adada bir akıl hastanesi açtığında, 1922'ye kadar hızlı ilerleyin. Bu günlerde, sahildeki adada insan kemiklerini bulaştırabilirsin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum