Dünyanın En Tehlikeli 25 Havaalanı

Dünyada sıkça ziyaret edilen havaalanlarından bazıları da bu listede! En tehlikeli havaalanlarını derlediğimiz içeriğimize mutlaka göz atmalısınız. İşte dünyanın en tehlikeli ve korkunç havaalanları!
Dünyanın En Tehlikeli 25 Havaalanı

Dünyanın En Tehlikeli ve Ürpertici Havaalanları

Bir sonraki tatil rotanızı belirlemeden önce bu listemize göz atmanızı şiddetle öneriyoruz. Dünyadaki bazı şehirler öyle havaalanlarına sahip ki, tatiliniz ölüm ile yaşam arasında kalabilir. Kısa iniş şeritlerinden tehlikeli uçuş koşullarına kadar pek çok özelliğe sahipler.


25. Sandane Havaalanı, Norveç

İskandinav ülkesin Norveç'te iki fiyort arasında yer alan Sandane, iniş ve kalkış esnasındaki güçlü rüzgarlarla biliniyor. Bu rüzgarlar pistin yanı sıra, Sandane'yi tüm Avrupa'nın en korkutucu havalimanlarından biri haline getiriyor.

sandane-havaalani,-norvec.jpg


24. Agatti Aerodrome, Hindistan

Biraz daha uzaklaştıkça kendimizi Hindistan’nın batı kıyısında bulunan Agatti Aerodrome’da buluyoruz. Etrafı sularla çevrili havaalanının küçük iniş pisti, dünyanın en iyi pilotlarının bile zorlanacağı cinsten.

agatti-aerodrome,-hindistan.jpg


23. Tufi Havaalanı, Papua Yeni Gine

Tufi Havaalanı birçok pilot tarafından ürkütücü anılarla dolu. İnişe hazırlanan pilota tam anlamıyla kalp krizi hissi yaşatıyor. Aşırı küçük ve kısa pisti  ölümle karşı karşıya kalan pilotlar için oldukça ürkütücü. 

tufi-001.jpg


22. Paro Havaalanı, Butan

Butan’ı daha önce hiç duymamış olabilirsiniz. Himalayalar'da yer alan Butan bölgedeki tek havaalanına sahip. Buradaki ana tehlike, bazı yerlerde 18.000 fit yüksekliğe ulaşan çevredeki dağ zirveleri. 

paro-havaalani,-butan.jpg


21. Qamdo Bamda Havaalanı, Çin

Qdudo Bamda, Çin'de bulunan ve Tibet’in üçüncü büyük olan şehri Qamdo’ya hizmet veriyor. Yakın zamana kadar bu havaalanı deniz seviyesinden 14.219 feet yükseklikte bulunan bir havaalanıydı. Asıl sorun bu kadar yükseklikte uçak motorlarının kalkış için yeterince performans gösterememesi.

qamdo-bamda-havaalani,-cin.jpg


20. Catalina Havaalanı, Kaliforniya, ABD

Kaliforniya’daki Catalina Havaalanı’na sadece en deneyimli pilotların inişine izin veriliyor. Fotoğrafta da göründüğü gibi, pist aşırı kısa ve sonu denize uzanıyor. Pilotun güvenli bir iniş için neredeyse uçak havadayken frene asılması gerekiyor. 

catalina-havaalani,-kaliforniya,-abd.jpg


19. Barra Havaalanı, İskoçya

İskoçya'nın Bonnie kentinde bulunan Barra havalimanı sahilde yer alır. Bu havaalanındaki inişler gelgitlere göre belirlenir. Bu da bu havaalanını oldukça zorlu bir hale getiriyor. 

barra-havaalani,-iskocya.jpg


18. Courchevel Havaalanı, Fransa

Courchevel Alpler'deki Fransız kayak merkezinde yer alıyor. Pilotların burada başarması gereken sadece yüksek dağ rüzgarları ve sis değil, aynı zamanda dikey ve kısa bir piste iniş yapmak zorundalar. Tatilciler ve kayakçıları uyarmak zorundayız.

courchevel-havaalani.jpg


17. Congonhas Havaalanı, Brezilya

Brezilya’da yer alan Congonhas Havaalanı, şehrin tam merkezinde yer alıyor. 30'lu yıllarda inşa edildiğinde çevre bölgelerde nüfus oldukça seyrekti, ancak yıllar geçtikçe daha gelişmiş hale geldi.  Şimdilerde ise yoğun bir nüfusa sahip kentsel bir alan. Dünyadaki en dar pistlerden biri olarak anılır. 

congonhas-havaalani.jpg


16. Buz pisti, Antarktika

Antartika’da uçağınızın %100 bir buz pistine indiğinizi düşünebiliyor musunuz? Asıl mesele ise en modern uçakları bile yok edebilecek şiddetli soğukla mücadele! Günümüzde hala dünyanın en tehlikeli olduğu düşünülen havaalanıdır. 

buz-pisti,-antarktika.jpg


15. İbrahim Nasir Uluslararası Havaalanı, Maldivler

Hint Okyanusu'nda Maldivler'de bulunan bu ada havalimanı, bir uçağın iniş yapabilmesi için en sinir bozucu havaalanlarından biri. Sürekli yağan sağanak yağışlar ve seller yeterince kötü değilmiş gibi, pistteki küçük manevra alanı da burayı aşırı tehlikeli bir havaalanı yapıyor. 

ibrahim-nasir-uluslararasi-havaalani.jpg


14. Wellington Uluslararası Havaalanı, Yeni Zelanda

Yeni Zelanda’nın ana uluslararası havaalanının tehlikeli olacağını düşünmemiş olabilirsiniz, ancak yanılıyorsunuz. Güçlü yan rüzgarlar ve aşırı türbülans, herhangi bir pilot için bu piste inişi her daim zor kılıyor. Pistin aşırı kısa olması ve her iki tarafının da suyla çevrili olması buradaki iniş ve kalkış deneyiminizi tehlikeli bir hale getiriyor.

wellington-uluslararasi-havaalani.jpg


13. Gisborne Havaalanı, Yeni Zelanda

Yeni Zelanda’nın Kuzey Adası’nın kıyısında yer alan Gisborne aşırı derecede tehlikeli bir havaalanına sahip. Pistin ortasından geçen tren yolu sayesinde bu tehlike sadece uçaktakileri ilgilendirmiyor.

gisborne-havaalani.jpg


12. Cebelitarık Uluslararası Havaalanı, Cebelitarık

Cebelitarık, İspanya kıyıları ve Kuzey Afrika'ya yakın bir adadır. Cebelitarık Uluslararası Havaalanı dünyanın en küçük pistlerinden birine sahip. Şehrin en yoğun yolları piste çok yakın bir bölgede yer alıyor. 

cebelitarik-uluslararasi-havaalani.jpg


11. Juancho E. Yrausquin Havaalanı, Saba

Saba’yı daha önce hiç duymamış olabilirsiniz. Ama aslında Hollanda’nın sahip olduğu küçük bir Karayip adası. Buradaki havalimanı, dünya çapında ticari uçakların buluşma noktası. Sadece 1.3 km uzunluğunda bir piste sahip. 

juancho-e.-yrausquin-havaalani.jpg


10. Eski Mariscal Sucre Uluslararası Havaalanı, Ekvador

Ekvador'daki en işlek havalimanı olan Old Mariscal Sucre havalimanı şimdilerde Güney Amerika’ya taşınıyor. Bu havaalanı açıldığı günden bu yana birçok trajediye şahit oldu ve 2013 yılında kapatıldı. 

eski-mariscal-sucre-uluslararasi-havaalani.jpg


9. Kansai Uluslararası Havaalanı, Japonya

Japonya'da bulunan bu tehlikeli havaalanı, yapay bir ada üzerine inşa edilmiş. Depremler, bu küçük hava yolunun ana tehdidini oluşturuyor. 

kansai-uluslararasi-havaalani.jpg


8. Madeira Havaalanı, Portekiz

Kısa pist, bu listede yer alan pek çok havaalanı gibi ana problem. Buraya ziyarete gelen birçok gezgin diğer havaalanlarına, bazen de İspanya'dakileri kullanıyor. Seyahatlerinin geri kalanını araba ya da otobüsle geçirmeyi tercih ediyorlar. Mantıklı :)

madeira-havaalani.jpg


7. Tribhuvan Uluslararası Havaalanı, Nepal

Nepal’in başkenti Katmandu yakınında bulunan Tribhuvan, birçok gezgin tarafından bilinen ve sevilen bir bölge. Nepal'deki tek uluslararası hava bandı olan bu havaalanını, yaklaşık 3,5 milyon yolcuyu ağırlıyor. Şiddetli hava koşulları ve kötü yönetilen pistler burayı aşırı tehlikeli bir yer haline getiriyor.

tribhuvan-uluslararasi-havaalani.jpg


6. Los Angeles Uluslararası Havaalanı, Kaliforniya, ABD

Bunu kabul edemeyebilirsiniz, ancak yılda 70 milyon yolcuya ulaşan Los Angeles Uluslararası Havaalanı, aslında dünyanın en tehlikeli havaalanlarından biri. Uçak kazaları, vurgun, bombalama bu havaalanında defalarca yaşandı.

los-angeles-uluslararasi-havaalani.jpg


5. Chubu Centrair Uluslararası Havaalanı, Japonya

Kansai Uluslararası Havaalanı gibi, bu havaalanı da küçük bir yapay adada inşa edilmiş. Pilotlara hata payı vermeyen alanlardan.

chubu-centrair-uluslararasi-havaalani.jpg


4. Lukla Havaalanı, Nepal

Everest Dağı'na tırmanmaya karar verdiyseniz ne yazık ki Nepal’deki Lukla Havaalanı’na uçmak zorundasınız. İki dağ arasında yer alan Lukla Havaalanı’nda ışık veya herhangi bir trafik kontrolü bulunmamakta. 

lukla-havaalani.jpg


3. Mammoth Yosemite Havaalanı, California

Bu havaalanına iniş yapabilen pilot kesinlikle işinde iyidir. Buraya kayak yapmaya gelen ziyaretçiler zaten uçakta adrenalini yüksek bir deneyim yaşıyor!

mammoth-yosemite-havaalani.jpg


2. Toncontin Havaalanı, Honduras

Bu pist çok özel bir yaklaşım gerektirir. Bir vadinin içinde yer alır ve iniş kalkış pisti aşırı kısadır. Pilotun iniş esnasında aniden 45 derecelik bir dönüş yapması ve yüksekliğini hızla düşürmesini gerekir. Genellikle uçaktaki tüm yolcuların kusmasıyla sonuçlanan bir yolculuktur.

toncontin-havaalani.jpg


1. Narsarsuaq Havaalanı, Grönland

Antarktika'daki pist gibi Narsarsuaq da aşırı soğuk ve sürekli olarak buzlarla kaplı.  Başarılı olabilmek için pilotun 6.000 metreden daha kısa bir piste, kaygan yüzey üzerinde kontrollü bir iniş yapması gerekiyor. Sürekli fırtına yaşandığını düşünürseniz burası gerçekten de dünyanın en korkunç havaalanlarından biri.

narsarsuaq-havaalani.jpg


Önerilen İçerik; Dünyada Girilmesi Yasak Olan 11 Yer!

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum