Uzay Kamera Tasarımına Sahip: Tecno Spark 6 İnceleme

Uygun fiyatı ve performansı ile göz dolduran Tecno Spark 6 akıllı telefonunu sizler için inceledik.
Uzay Kamera Tasarımına Sahip: Tecno Spark 6 İnceleme

Tecno Spark 6

Orta seviye telefonlar arasında en iyi performansa sahip olduğu söyleyebileceğimiz Tenco Spark 6’nın özelliklerine yakından baktık.

Çıktığı günden itibaren birçok kişi tarafından satın alınan ve kullanıcılarının %95'inden olumlu geri dönüşler alan Tecno Spark 6'nın teknik özellikleri de içeriğimizde yer alıyor.

İşte zarif, şık ve hafif Tecno Spark 6 detaylı incelemesi:

Teknik Özellikler
İşlemciMediaTek Helio G70
Ekran6.8 inç 720 x 1640
RAM3 - 4 GB
Depolama64 - 128 GB
Arka Kamera16 MP + 2 MP + 2 MP
Ön Kamera8 MP
Batarya Kapasitesi5000 mAh
İşletim SistemiAndroid
Amazon
Fiyatlarını Gör
Tekno Spark
Telefon Modelleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Kullanıcı Yorumu

👤 Fazlasıyla işini gördü 8 çekirdekli olması hafıza kartı ile 256gb kadar destek vermesi fiyat performans açısından ideal. İ** O**

👤 Oldukça iyi bir telefon. Tasarımı da güzel. Beyza B**

İnceleme

1. 8 çekirdeğe sahip MediaTek Helio G70 yonga setini kullanan Tecno Spark 6, ana işlemci tarafında 2.0 Ghz ARM Cortex-A75 modeline yer vermiştir. Bu işlemcinin yanında performansı üst seviyede tutmak için bir adet yardımcı işlemci eklenmiştir.

Tecno Spark 6 Cep Telefonu

2. Depolama ve Ram tarafında farklı özellik seçeneği sunan Tecno, 3-4 GB Ram, 64-128 GB depolama alanına sahip modellerini piyasaya sürdü. Mali-G52 MC2 grafik işlemcisini kullanan telefonun hafıza kart desteği bulunmamaktadır.

Tecno Spark 6 Cep Telefonu

3. Arka kapak kısmına eklenen dört adet kamerası sırasıyla 16 MP + 2 MP + 2 MP + 0.3 MP çözünürlüklerine sahiptir. Ekrana gömülü olarak tasarlanan ön kamerası ise 8 MP çözünürlüğünde çekim yapabilmektedir. Kameranın birçok fotoğraf modu ve 2K çekim özelliği bulunmaktadır.

Tecno Spark 6 Cep Telefonu

4. 6.8 inç IPS LCD teknolojili ekranı 720 x 1640 piksel görüntü kalitesi sağlamaktadır. Çerçevesiz tasarıma sahip olan ekranın 82.64% gövde oranı ve 60 hz yenileme hızı mevcuttur. Ek olarak multi touch özelliği bulunmaktadır.

Tecno Spark 6 Cep Telefonu

5. 170.8 mm boy, 77.3 mm en ve 9.2 mm kalınlık ölçülerine göre tasarlanan Tecno Spark 6, 186 gram ağırlığındadır. Telefonun kırmızı, mor, siyah ve mavi olmak üzere dört farklı renk seçeneği bulunmaktadır.

Tecno Spark 6 Cep Telefonu

6. Telefonun arka kapak kısmına eklenen parmak izi okuyucusu sayesinde telefonu güvenli hale getirebilirsiniz. Modelin suya ve toza karşı dayanıklılığı yoktur. Tecno Spark 6 da mono özellikli 3.5 mm’lik hoparlör mevcuttur.

Tecno Spark 6 Cep Telefonu

7. 5000 mAh kapasiteye sahip bataryası 18 W’lık hızlı şarj desteği sunmaktadır. Bu batarya 26 saat konuşma imkanı sunarken kablosuz şarj desteği sağlamamaktadır.

Tecno Spark 6 Cep Telefonu

8. İşletim sistemi olarak Android kullanan Tecno Spark 6, HiOS kullanıcı arayüzünü sisteme eklemiştir. Bu telefona micro-USB kablosuyla kolayca bağlanabilirsiniz. Böylelikle iki cihaz arasında dosya aktarımı yapabilirsiniz.

Tecno Spark 6 Cep Telefonu

9. Geçtiğimiz aralık ayında teknoloji severler ile buluşturulan Tecno Spark 6, ülkemizde 2.700 Türk Lirası ve 2.900 Türk Lirası arasında satılmaktadır.

Tecno Spark 6 Cep Telefonu


Benzer Tavsiye Önerileri
Huawei Nova 5 Pro İncelemeHuawei P40 Lite İnceleme
Amazon
Fiyatlarını Gör
Tekno Spark
Telefon
Aradığın
Fiyatları Gör

Tecno Spark 6 Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Şık tasarıma sahip Tecno Spark 6 hakkında merak edilen soruları sizler için yanıtladık.

Tecno Spark 6 kaç TL?

Birçok kişi tarafından tercih edilen ürün, 2500 TL'den başlayan fiyatlarla satılmaktadır.

Tecno Spark 6 hangi ülkenin?

Tecno markası Çin merkezli Tecno Mobile şirketine bağlıdır.

Tecno Spark 6 ne zaman çıktı?

Uygun fiyat ve yüksek kalitede olan ürün, 2020 yılında piyasaya sürüldü.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.