TC. Kimlik Numarasının Sırrı Çözüldü

Herkesin kafasından kurduğu teorilerle açıklamaya çalıştığı TC. Kimlik numarasının sırrı, uzun süren çalışmalar sonucunda çözüldü. İşte o sır;
TC. Kimlik Numarasının Sırrı Çözüldü

Uzun yıllar süren araştırmalar sonrasında merak edilen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası’nın sırrı çözüldü. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün başlattığı çalışma ile Mernis uygulaması kullanılarak herkese bir vatandaşlık numarası verildi. Bu verilen numara ise Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşa özel olarak verdiği 11 rakamlı sayıdır. Üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda ufak birkaç işlemle bu sırra ulaşabiliyorsunuz. İşte o sırlar;

TC. Kimlik numarasının ilk 10 rakamın toplamında çıkan sayının birler basamağı TC. Kimlik numarasının 11.rakamını veriyor.

  • TC. Kimlik numarasının 1, 3, 5, 7 ve 9. rakamının toplamının 7 katı ile çıkan sayının birler basamağı TC. Kimlik numarasının 10. rakamını veriyor.
  • TC. Kimlik numarasının 2, 4, 6 ve 8. rakamının toplamının 9 katı ile çıkan sayının birler basamağı TC. Kimlik numarasının 10. rakamını veriyor.
  • TC. Kimlik numarasının 1, 3, 5, 7 ve 9. rakamın toplamının 8 katı ile çıkan sayının birler basamağı 11. rakamı vermektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.