Tbt Ne Demek?

Sosyal medya platformlarında sıkça görebileceğiniz Tbt kelimesinin anlamı nedir? Tbt nasıl kullanılır? Instagram tbt ne demek? Bu yazımızda tbt kelimesinin ne anlama geldiğini detaylı bir şekilde bulabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.
Tbt Ne Demek?

TBT Nedir?

TBT, eski fotoğrafları paylaşmak için kullanılan bir hashtagtir. Bu hashtag sayesinde instagram kullanıcıları daha önce çekildiği fotoğrafları paylaşmaktadır.

İngilizce kökenli Throw Back Thursday kelimesinin kısaltması olan TBT en çok perşembe günü sosyal medyada görebileceğiniz bir hastagtir.

Tbt Ne Demek


TBT Ne Zaman Ortaya Çıktı?

Nice Kicks isimli bir blog "Throwback Thursday" hashtagi ile her perşembe vintage basketbol ayakkabıları paylaşmaya başlamıştır. TBT akımı bu şekilde yayılarak tüm dünyada kullanılmaya başlanmıştır. Perşembe günlerinin olmazsa olmazı olan TBT hashtagi diğer günlerde sadece "TB" olarak da kullanılır.


TBT Kelimesinin Türkçesi

İngilizce kökenli olan TBT, Throw Back Thursday'ın kısaltmasıdır. Perşembe günleri kullanılan TBT kısaltması eski fotoğrafları paylaşmak için kullanılır. Diğer günlerde "TBT" etiketi ile fotoğraf paylaşmak istiyorsanız "TB" etiketini kullanmalısınız.


Instagram TBT Ne Demek?

Sosyal medya platformu Instagram'da sıkça karşılaşabileceğiniz TBT hashtagi ne anlama geliyor? TBT, insanların eski fotoğraflarını paylaşmak için kullandığı bir hashtag olmuştur. Instagram kullanıcıları daha önce çekilmiş olduğu bir fotoğrafı TBT hashtagi ile paylaşmakta. Bugüne kadar TBT hashtagi ile tam "571.470.900" paylaşılmıştır. 


Fotoğrafların Altına Yazılan TBT Ne Anlama Geliyor?

Fotoğrafların altında "#tbt" şeklinde bir etiket görüyorsanız bu eskiden çekilmiş fakat şimdi paylaşılmış bir fotoğraf olduğu anlamına gelmektedir. TBT hashtagi dünyaca ünlü olmuş bir etikettir. 


TBT Nasıl Kullanılır?

TBT etiketini kullanmak için ilk olarak eskiden çekildiğiniz bir fotoğraf bulmalısınız. Daha sonra çekildiğiniz bu fotoğrafı Instagram'da TBT hashtagi ile paylaşabilirsiniz. 


TB Ne Demek?

Her perşembe TBT etiketiyle paylaşılan fotoğraflar bir gelenek haline gelmiştir. TB etiketi ise perşembe günleri dışında paylaşılan fotoğraflar için kullanılmaktadır. TB etiketini kullanmak istiyorsanız perşembe günlerinin dışında fotoğraf paylaşmalısınız. Bugüne kadar TB hastagi ile 80.197.634 fotoğraf paylaşılmıştır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.