Tavuklu Köfte Tarifi

Kıyma ile yapılan köftelerin dışında farklı bir lezzet tatmak isterseniz, size Tavuklu Köfte tarifini öneririz. Bilindik köftelerden farklı olan Tavuklu Köfteyi yediğiniz anda bu lezzetten bir daha vazgeçemeyeceksiniz.
Tavuklu Köfte Tarifi

Tavuklu Köfte Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • Yarım kilogram tavuk,
  • 1 çay bardağı un,
  • 3 yemek kaşığı margarin,
  • Yarım su bardağı süt,
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 su bardağı sıvıyağı,
  • Galeta unu,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber.


Tavuklu Köfte Nasıl Yapılır?

Damağınızda, köftenin yanı sıra tavuk tadını almak isterseniz, sizler için hazırladığımız Tavuklu Köfte nasıl yapılır tarifini hemen okumaya başlayın ve mutfağınızda bu tarifi deneyin.

 

Tavuklu Köfte ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Tavuklu Köfte yapımına başladığımızda ilk olarak köftemiz için gerekli olan yarım kilo tavuğu tencereye koyun ve üzerine bir miktar su ilave ederek haşlanma işlemini gerçekleştirin.
  2. Tavuk haşlandıktan sonra sudan çıkarıp suyunu süzeme işlemini gerçekleştirin ve biraz soğuduktan sonra tavukları küçük küçük doğrayın.
  3. Sonraki aşamada bir tencere alıp içine sütü ekleyip kaynatın.
  4. Süt kaynadıktan sonra başka bir tencerede 3 yemek kaşığı margarini katıp eritin.
  5. Margarin eridikten sonra 1 çay bardağı unu yağın içine ilave edip kavurmaya başlayın.
  6. Kaynamış olan sütü, unun içine ilave edin ancak bu işlemi gerçekleştirirken yavaş hareket edin. Karıştırmadan koyduğumuzda topak olma ihtimali çok yüksek.
  7. Sütü ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin ve sonrasında 1 adet yumurtanın sarısını ve beyazını birbirinden ayırarak yumurtanın sarısını ekleyin.
  8. Ardından rendelenmiş olan kaşar peynirini, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ve tavuğu ekleyin. Hamur oluncaya kadar karıştırarak pişirin.
  9. Piştikten sonra ocaktan alıp ocağın altını kapatalım ve soğuması için bir kenarda bekletmeye alın.
  10. Daha sonrasında buzdolabına koyarak birkaç saat bekletin.
  11. Buzdolabındaki bekleme işlemi tamamlandıktan sonra çıkarın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfteler yapın.
  12. Bu işlemlerin ardından kalan 1 adet yumurtayı çırpın ve köfteleri yumurtaya ve galeta ununa batırarak yağda kızartın.
  13. Tavuklu köfteleriniz artık servise hazır.

AFİYET OLSUN

NeOldu.com / Enes Som 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.